Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Победа за Саркози

Featured Replies

57282574779f9ec9830316b0d5dde661.jpg

Никола Саркози е новият президент на Франция. Според предварителните данни той печели втория тур на президентския вот с 53-53,2% от гласовете, а опонентката му от Социалистическата партия - Сеголен Роаял, среща подкрепата на 46,7%-47% от избирателите.

Привържениците на кандидата на десницата за президент на Франция приветстваха с радостни възгласи предварителните данни за победата на Саркози и още преди официалния край на изборния ден дясната партия Съюз за народно движение (ЮМП) започна да издига “Сцена на победата” на площад “Конкорд” в Париж.

“Обичам Франция - тя ми е дала всичко. Сега е мой ред да върна на Франция това, което ми е дала”, каза Саркози в първата си реч след победата. “Ние няма да изоставим българските медицински сестри, които са в затвор в Либия от осем години”, заяви още той.

Официалните резултати от президентските избори във Франция ще бъдат обявени от Конституционния съвет на страната на 10 май.

Агенция Фокус

Никола Саркози - новият президент на Франция

Никола Саркози ще бъде най-младият президент на Франция от 29 години.“Той е свръхактивен, амбициозен практичен“, твърдят за него френските анализатори.Никола Саркози е син на унгарски емигрант и майка еврейка. Той е католик и юрист.“Когато бях на 16-годишна възраст изведнъж в мен се породи желанието да навляза в политиката. Но не мисля, че аз избрах политиката, по-скоро политиката избра мен. Винаги съм искал да съм някой, да направя нещо голямо в живота си“, казва той.Кариерата на Саркози наистина се развива с главоломна скорост. По време на следването си Саркози става член на Неоголистката партия, чийто тогавашен лидер Жак Ширак открива потенциала на младия Саркози. На 28-годишна възраст Саркози става най-младият кмет във Франция – на луксозното парижко предградие Нюли сюр Сен. Той остава кмет до 2002 г. След това става министър на вътрешните работи, а по-късно на финансите.От 2004-та година Саркози е лидер на управляващата консервативна партия. Той обяви“авторитетът и националната идентичност“като основни за него ценности. Саркози бе вътрешен министър до изборите.52-годишният Саркози се готви за президентския пост от 2005 г. Той получи подкрепата на Жак Ширак, въпреки че през годината често двамата са били вътрешно партийни опоненти. През 1995 г. Саркози подкрепя съперник на Ширак на изборите за президент.“Чувствам, че имам силата, енергията и желанието да предложа различен поглед върху бъдещето на Франция“, заяви той като министър на вътрешните работи, когато Париж преживя тежките безредици в бедните имигранстки квартали. Тогава той коментира, че“живеещата там сган трябва да бъде обработена с пароструйка“.Саркози залага на традиционните ценности.-“Амбициран съм да развия ново отношение с французите, основано на две думи: доверие и уважение. Доверие в спазването на обещания и индивидуално уважение към всеки французин“, поясни той.Саркози се описва като привърженик на по-тесните връзки със САЩ, но през 2003 г. се противопостави на войната с Ирак. Той не подкрепя твърдо и здравия алианс между Германия и Франция на европейско ниво, както и е срещу приемането на Турция в ЕС. Саркози настоява и за нов минидоговор за Европейския съюз вместо съществуващата проекто Европейска конституция.Никола Саркози обича да парадира с детайли от личния си живот - например че тича за здраве, кара колело и не пие никакъв алкохол. Той е женен два пъти и има три деца. Сегашната му съпруга се казва Сесил.

Източник: Bulgarian Post

Каква голяма държава ,а само двама кандидати за президенти.Представям си ако България беше с 55-60 000 000 население колко кандидати щяхме да имаме...

Значи, мандатът на френския президент вече е 5 години, но по-интересно е каква политика ще води Саркози, ще спази ли предизборните си обещания, които по мнение на някои политически анализатори са твърде десни. Мен особено ме впечатли високата и рекордна избирателн активност на французите - над 85%. Кога ли и в България ще стане така?

Каква голяма държава ,а само двама кандидати за президенти.

Това е балотаж, на него са (почти) винаги по двама кандитати, на първия кръг бяха повече.

• 1 месец по-късно...

Иска ми се и в България да е така , т.е. да има български политически аналог както френския . Да бъдем презденстка република и да имаме висока избирателност . Смятам , както е било преди може и сега да бъде . На лице е дори и този пример - Франция . По този начин поне ще се знае , къде отива вината при определен провал или някакво събитие . Президента коли , президента беси .

Най-важното е че про-американски настроен от което Европа губи.

След като Блеар в Англия е пред напускане Франция ще стане главния съюзник на Сащ в Европа.

Тъкмо Германия и Франция почнаха да се противопоставят на Сащ и Саркози стана президент

хмм какво съвпадение

Най-важното е че про-американски настроен от което Европа губи.

След като Блеар в Англия е пред напускане Франция ще стане главния съюзник на Сащ в Европа.

Тъкмо Германия и Франция почнаха да се противопоставят на Сащ и Саркози стана президент

хмм какво съвпадение

Така е, но на фона на Сеголен Роаял, Саркози все пак беше по-добрия избор.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.