Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

12 - 14 часово зареждане на батерия ?

li4istia

Препоръчан отговор

Наскоро си купих нов телефон от серията уокмен на сони-ериксон (модел- W850i)

та значи имам въпрос относно зареждането на телефона....

Трябва ли да му правя така нареченото "пълно" зареждане ...2-3 пъти по 12-14 часа?

Никаде в въководството за експолатация не пише такова нещо ... измислица ли е или наистина

трябва да се прави ...повечето ми приятели казват че е задължително и като ги питам защо всички ми дават различни отговори..по принцип аз мисля че след като се зареди апрата автоматично се спира самото зареждане дори и да е включен в зарядното (може и да греша - незнам) хм..понеже неискам да си пре_ба батерията затова искам да се допитам до вас ?

Благодаря предварително.. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро си купих нов телефон от серията уокмен на сони-ериксон (модел- W850i)

та значи имам въпрос относно зареждането на телефона....

Трябва ли да му правя така нареченото "пълно" зареждане ...2-3 пъти по 12-14 часа?

Никаде в въководството за експолатация не пише такова нещо ... измислица ли е или наистина

трябва да се прави ...повечето ми приятели казват че е задължително и като ги питам защо всички ми дават различни отговори..по принцип аз мисля че след като се зареди апрата автоматично се спира самото зареждане дори и да е включен в зарядното (може и да греша - незнам) хм..понеже неискам да си пре_ба батерията затова искам да се допитам до вас ?

Благодаря предварително.. :)

Пълното зарежадне, както ти го наричаш беше задължително при NIMh i NICd батерии. Така също беше необходимо да изчакаш и батерията на телефона напълно да се разреди, за да може да я заредиш. Това идва от т. нар "memory effect".

При сегашните телефони, които ползват Li-Ion батерии не се налага задължително, но е препоръчително. Защото същия този ефект е общо взето равен на "живота" на батерията ти. При Li-Po батерии това изобщо не се изисква. Там понятие като "memory effect" не съществува. Но при всчики видове батерии реално рано или късно се налага подмяна. Най-лесно се разбира, кога трябва да я подмениш, когато броя часове или минути в разговори изтощава по-бързо батерията / пример: Ако батерията на телефона ти преди това за 2 часа разговор се е разреждала напълно, а сега за 1ч. и 10 мин също се разрежда напълно, то имай в предвид, че рано или късно ще трябва да я подмениш/.

Да препоръчително е да се разредиш и да заредиш напълно батерията си поне първите два пъти за минимум 14 часа, но не е задължително.

Успех...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Послушай mihael. На твоите познати информацията им е закъсняла с няколко години. На твоя телефон мисля че батерията е Li-Pol, така че я зареждай когато ти се прииска или наложи и колкото ти се иска. И пет мин. и 15 часа. Не мога да проумея защо хората все още чакат да им паднат батериите, за да ги заредят. Постоянно чувам "Падна ми батерията" от хора, които не говорят много. "Ами паднала е, защото ти е толкова акъла."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Първо прочети в инструкцията какво пише. Ако нищо не е споменато за първоначалното зареждане - просто си наблюдавай индикатора,но не вярвам голяма фирма като SE да не уточнят нещо толкова важно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчително е поне първия път да го направиш,батерията ще достигне капацитета си след нколко зареждания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчително е поне първия път да го направиш,батерията ще достигне капацитета си след нколко зареждания.

Това е правилният отговор!Това си е акумолатор,който трябвада достигне максималният си капацитет и за това се прави.Ти слушай който искаш ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...