Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за колет

Featured Replies

Има ли някой идея за колко време пристига пратка от Англия до Бг, пратена по обикновенна поща?

Благодаря!

При мен е идвала и за 4 дена.....и за 14

Ако не се лъжа до БГ идва за два дни, но от там нататък зависи от нашите пощи...:ph34r:

Което пък означава че си е е..ло мамата.

Което пък означава че си е е..ло мамата.

едва ли...

от варна до софия колет иде за 2-3 дни... /тоест от единия до другия край на милата ни родина/

вече зависи в коя точка на бегето ще пристига...

оттам до тук - 2 дни, после още 2 и след 4 дни си гушкаш колета ;)

Има ли някой идея за колко време пристига пратка от Англия до Бг, пратена по обикновенна поща?

Благодаря!

Стандартните пратки между европейските страни пътуват от 1-2 дни до една седмица. Зависи от разстоянието.

Дори пратката от Великобритания да пристигне в България бързо, тя може да бъде забавена още дълго. Всичко зависи от мързеливия и зле платен местен персонал.

(Извадка от упътване на английските пощи)

Съвсем не видях точни срокове относно пратките до нашата страна. :baby:

• Автор
Така , така...Български пощи ЕАД са ми клиенти...Поддържаме им касовите апарати...От голям град до голям град може и за 1 ден да ти я пратят, но ако е по затънтено местенцето ще има да броиш дни...Първо се препращат колетите към по - големите подразделения, после се сортират и се препращат към по - малките и после ти ги носят...Което от своя страна ще рече, че примерно ако си в някое селце около Карлово да речем поне 3 дена не ти мърдат..

От Пловдив съм, а колета е тръгнал от Лондон в Събота.

Е до утре трябва да ти пристигне...Те събота и неделя не работят, днес са сортирали пратките, трябва утре да дойде вече..

Ако беше със самолет, тогава да, но става дума за обикновена колетна пратка. Много е възможно да се забави още някой и друг ден.

Доколкото си спомням преди години ставаше обикновено за седмица, но сега нещата може и да са се ускорили. :help:

• Автор

А дали БГ Пощи ще ме уведомят по някакъв начин!

А дали БГ Пощи ще ме уведомят по някакъв начин!

Когато пристига колет (и запис) задължително! се носи покана на адреса посочен на пратката.

Понякога решават да се заяждат и не ти дават пратката, ако не носиш бележката...... Но пък в други случаи са много любезни и отзивчиви. :wors:

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

• Автор

Няма такъв филм, хора!

Пратките се получавали наййй-рано след 10 - 12 дни!

Сега се обадих и това ми казаха от колетната служба!

Няма такъв филм, хора!

Пратките се получавали наййй-рано след 10 - 12 дни!

Сега се обадих и това ми казаха от колетната служба!

Добре дошъл в България,пътят със самолет в най-лошия случай е 3.5 часа.Останалото е бюрокрация :)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Когато пристига колет (и запис) задължително! се носи покана на адреса посочен на пратката.

Понякога решават да се заяждат и не ти дават пратката, ако не носиш бележката...... Но пък в други случаи са много любезни и отзивчиви. ;)

а какво се прави в случаите когато вземаш колета, и чак след седмица иде бележката?

ако чакаш на бележката

колета че се развали в пощата,ако е храна :)

/е в случая не е де... казвам ако/

аз винаги си знам... като ми пратят колет ми казват, след ден-два отивам в колетно, "имам поща"...

дадено-взето

и

айде надобър час :wors:

и после след седдмица намирам покана в пощата да си взема колета laugh.gif

Бреййй, на сестра ми като пращахме колети (от БГ за Лондон) на втория ден го получаваше едно време...Само , че става дума за въздушна поща, а както отбеляза НавНав, за което му благодаря, понеже не бях забелязал това : Пратката не е такава....Макар, че сигурно и тя е летяла със самолетче до тука, струва по-малко кинти и затова забавят..;)

Така е, всичко е за пустите му мангизи. На кого му пука, че хората преживяват!?

а какво се прави в случаите когато вземаш колета, и чак след седмица иде бележката?

ако чакаш на бележката

колета че се развали в пощата,ако е храна ;)

/е в случая не е де... казвам ако/

аз винаги си знам... като ми пратят колет ми казват, след ден-два отивам в колетно, "имам поща"...

дадено-взето

и

айде надобър час ;)

и после след седдмица намирам покана в пощата да си взема колета laugh.gif

Бележката обикновено се разхожда една седмица из квартала, докато уцели точния адрес. Така е, защото много пощаджии избягват да четат. Нали им плащат, за да носят, а не да четат? laugh.gif

Има случаи, когато основната причина е в самия адрес, а коректността на адреса зависи от някой частично образован и съвсем случаен общински служител. Представете си как един такъв общинар, пиейки някое от сутрешните или следобедните кафета, трябва да реши възникнал проблем с адреса на нов жилищен блок, появил се съвсем наскоро след построяването му. Трябва да се даде номер на блока, за да пристигат все пак писмата и колетите. Какво обозначение мислите, че дава общинският служител, кротко отпивайки от кафето и благодушно почесвайки вътрешността на носа си със служебния молив? Определено най-неподходящото. Блокът получава номера на съседния, но му се добавя една "невинна" буквичка "А", въпреки че блокът има само един вход, а с букви е общоприето да се обозначават входовете. Ето това е моментът на величието на общинаря. Оттук нататък започва ходенето по мъките на хиляди хора. Пратките не пристигат в блок 13А, а във вход "А" на блок 13. От там пощаджията, ако се смили, ги премества най-малко след една седмица на коректния адрес.

Всеки, опитващ се да стигне до новия блок, задължително първо открива стария блок 13, защото е на по-открито място. Откривайки вход "А", но не и търсените човек или фирма, той започва да кръжи като лястовица, докато не се появи някой и да го светне накъде да се запъти.

Всичко това се повтаря постоянно, дори и дълги години след пенсионирането или смъртта на Великия общинар. Сънародниците му губят огромно по количество време, вместо да се трудят за благото на нацията. Така великият ***нар laugh.gif е навредил на народа си повече, отколкото ако изобщо не беше работил цял живот и му бяха плащали за това.

В страните с непроменян път на развитие подобни недомислия са изключително редки. Хората обмислят, защото знаят, че и най-дребната грешка може да доведе до дългогодишни загуби за нацията като цяло. И намират елементарно решение. Дават на новия блок номер, който никога не би могъл да бъде достигнат при разширяването на комплекса, например 1013. Ако говорим за ж.к. Люлин в София, където има блок 1013, то новият блок става 10013 или просто "Роза" ;)

Е, ще ги объркате ли сега?

Надявам се, че успях да илюстрирам как недомислието на един-единствен човек може да забави напредъка на нацията.

Именно затова всеки българин трябва да се научи да мисли като българин и едва след това като частно лице. ;)

ПП. Цитат от правилата за изпращане на колети: "Министерство на народното здраве препоръчва в колетите да не се изпраща храна, с изключение на трайно консервираната. В случай че все пак получите колет с такава храна, не рискувайте, а я дайте на домашния си любимец. Ако до няколко часа животното няма признаци на отравяне, опитайте храната. Ако и на другия ден сте добре, предложете на семейството си заедно да я изхвърлите." :)

ПП. Цитат от правилата за изпращане на колети: "Министерство на народното здраве препоръчва в колетите да не се изпраща храна, с изключение на трайно консервираната. В случай че все пак получите колет с такава храна, не рискувайте, а я дайте на домашния си любимец. Ако до няколко часа животното няма признаци на отравяне, опитайте храната. Ако и на другия ден сте добре, предложете на семейството си заедно да я изхвърлите." :lol6:

Това последното.... :lol6:

А иначе по мое наблюдение в Български пощи е един хаос...И колко има нужда от малко обновление....Лошото е, че ние страдаме от тая работа...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.