Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Валери Петров

Featured Replies

Тъй като не намерих такава тема реших аз да я създам. Не намирам много помощни материали за този голям български автор и затова всичко изложено тук ще е от полза. Ако някой намери материали за написване на есе на една от тези теми ще съм му благодарен. 1.Диалогът 2.По-важно за човека е да е култивиран. 3.По-важно за човека е да притежава първична жизнена сила,която не се нуждае от култивиране. Темите се отнасят за "Японският филм"

Редактирано от Eddi92 (преглед на промените)

Спешно ми трябвя ЛИС на тема "Любов и раздяла" върху Тавански спомен на Валери Петров!Плс, помогнете!

• 3 седмици по-късно...

хей хора наистина адски спешно ми трябва ЛИС на тема "Основният конфликт в японския филм от Валери Петров" или "Невъзможният диалог според стихотворението Японският филм" адски мн ви моля просто си нямате представа колко ще ми помогнете трябва ми за довечера

ВАЛЕРИ ПЕТРОВ-“ТАВАНСКИ СПОМЕНИ”

ЛЮБОВ ИЛИ РАЗДЯЛА?

Любовта - тайнство и красота, онова велико радостно чувство, което прави човека щастлив или нещастен,което осмисля живота му. Без нея живота няма смисъл и цвят, няма горчиво-сладки спомени.

Тя-Любовта идва и си отива,винаги различна,променлива. Тя следва неписаните си правила.Започва от първия поглед,от гръмкото биене на сърцето в гърдите,от тръпката при вида на любимия човек.Продължава със срещите,с противопоставянето на родителската воля.Обиясненията са нежни,а писмата леко сълзливи,пълни с нежни обясняния и с още и още недоизречени мили неща.

Следва преодоляване на всички прегради в нас и извън нас.Мечтите,които я съпътствута могат да растат и в таванска стая,и в тайните срещи в сладкарниците,където всичко забравлява влюбените.Слънце и дъжд,смяна на сезоните,любовните обещания.Мсичко радва сърцето и го кара да тръпне.

Но цвеното време на ъпрвото влюбване започва да угасва.Особено когато има пречки,когато се намесват родителските амбиции ца по-успешен брак.И тогава започва малко по малко трансформацията на любовта.

От една страна тя като пеперуда с цветен мъх по крилата започва да губи магическия прашец в срещата с действителността.Умира бавно ден след ден,когато се превръща в навик и ежедневие.Светът помръква.Изчезва слънцето и всичко започва да дразни човека.Светът вече не е магическо място.Тролеите запомват да пътуват по жици ,а не по звездите,повява хлад,всичко е безвкусно.Закъсненията за любовна среща започват да дразнят.Маршрутите са същите,но в тях няма вече очарование.налага се усещането за това,че всичко вече е изминато и остаряло/” каквото да говорехме и сторехме говорено и сторено бе веч”/.

Всичко е до болка познато-дрехите,”мислите и думите”.Започва нов копнеж по неизвестното/”сънувах вече други,чужди устни”/,прокрадва се тъга/” по твойте устни лепнеше тъга”/.Сърцето се изпълва с празнота.Много са знаците на отиващата си любов.С други очи гледаме любимия-прави ни впечатление,че той не е така прекрасен като в представите си.Отминала е магията и очарованието.Дразнят ни дребни неща.Мисълта ни поема към други земи на мечтанието/”…какво ли е да плуваш с параходи /в изпъстрено със рифове море”/.Идват и лъжите-на въпреса за какво мечтаем отговаряме “За теб!”,но това вече не е истина.А на вечния въпрос “Обичаш ли ме?”менаично отговаряме с “Нима не знаеш?Този отговор не съдържа вече емоция,той е празен от съдържание.

Това са сигналите за края на люобвта и той идва невъзвратимо.Всичко ,което някога е забавлявало и трогвало влюбените се променя.Улиците са прозаичния дневен мрашрутпътищата са “тъжен друм”,няма сладост в изядените бомбони,господства досадата,а чувството е есенно/”Само ниий се чувствахме сякаш беше есен”.Идва невъзвратимия край/?Краят беше близък и бе сто на сто.”/

Всичко като че ли се срива и променя-чорапите на любимата вече са с бримки,децата крещят и дразнят, джаза наподобява звук на бормашиня,филмът е стар и блудква.А ясен признак за охладняването е факта,че в притъмнения киносалон всички двойки се радват на близостта си,а онези ,на които предстои раздяла “Сърцето е като повреден часовник,нуждаещ се от поправка,обхванато е то тъга.Празничният ден е празен.И тогава идва решението за раздяла.Спират преструвките.Прощалната снимка запаметява спомена за някогашните щастливи мигов.И всеки поема сам в морето на живота,и няма връщане назад.Идва последната целувка за сбогом.И остават само спомените.

Но все пак тя Лобвта оставя своите следи в съзнанието.макар и отминала не може да бъде изличена.Намира своето място в душата и скътва там спомена за себе си.И ако е била истинска,макар и отминала винаги възкръсва ако не наяве то в спомените.За да ни даде отново от своята първична красота,да ни стимулира за живот.Понякога е прекрасна,понякога носи печал,но винаги е красива.

ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТИ ТЪРСЯ !!!

хей хора наистина адски спешно ми трябва ЛИС на тема "Основният конфликт в японския филм от Валери Петров" или "Невъзможният диалог според стихотворението Японският филм" адски мн ви моля просто си нямате представа колко ще ми помогнете трябва ми за довечера

Провбай и това

Валери Петров

Успех !

• 1 година по-късно...
  • 2 години по-късно...

Моля помогнете ми ! :huh: Трябва ми ЛИС на следните теми :

1. Основният конфликт в стихотворението ''Японският филм'' на В. Петров (ЛИС)

2. Как е изразена темата за невъзможния диалог в стихотворението "Японският филм" на В. Петров

3. Ролята на изкуството и художника според "Японският филм" на В. Петров

Дори и с една от темите да ми помогнете, наистина много ще съм Ви благодарна ! :rolleyes:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• 2 месеца по-късно...

A може ли и върху тази тема да ми дадете лис "конфликтът между твореца и възприемателя в стихотворението на В. Петров "Японският филм" :) :) :) :) :)

Здравейте на всички.Днес имам класно и немога да намеря никъде някъкво подобно съчинение за "Японският филм", ако някой може да помогне ще му бъда мнго благодарен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.