Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SuSE 9.3 - не ще да тръгне

Featured Replies

Вчера си инсталирах новотo Сусе, е всичко мина без проблеми, ама като дойде време да ми даде екрана, където да се логна, ми показа само едно бяло мигащо поленце на което пише " Sync. not in range" и спира дотам. Кво му става? Същия проблем имах и с лайв-диска - стигаше пак до същото място. С други дистрота няма проблем - вървят и лайв-дисковете, и като ги инсталирам. Предварително благодаря ако някой може да помогне.

Това ми звучи като проблем с честотите на монитора...

По някакъв начин по време на самата инсталация избери твоите честоти в YaST2

Ако не знаеш какви са, погледни в техн. характеристики на монитора.

А ако и така не стане, опитай да буут-неш без X.

Т.е. KDE да НЕ ти се зарежда. След което отиди в /etc/X11/ и разгледай файловете.

Трябва ти xorg.conf или xfree86.conf (В зависимост от това дали SuSE ползва XOrg или XFree86. Аз не зная, понеже SuSE не ми е любимо дистро).

Отвори този файл с Joe и към края ще видиш настройките на честотата. Промени ги с тези, които са за твоя монитор...

Това ми хрумва засега. Ако не стане, поне ни кажи какъв ти е монитора и видеото.

Успех!

:whist:

• Автор

Мерси за помощта, но нищо не мога да направя, защото още докато зарежда и екрана "почернява" и се появява това тъпо съобщение. Другото е да преинсталирам, ама ще загубя много време. Иначе монитора е SyncMaster 765MB, a картата ASUS A9550GE/TD.

И едно дипулнително въпросче - предложи добро дисро за новак в линукса. Дотук пробвах Mandrake, но нещо не ми хареса, Дебиан, с която изобщо не се справих, и Fedora, която ми се стори много добре. Кое се конфигурира и ъпдейтва лесно?

Вчера си инсталирах новотo Сусе, е всичко мина без проблеми, ама като дойде време да ми даде екрана, където да се логна, ми показа само едно бяло мигащо поленце на което пише " Sync. not in range"  и спира дотам. Кво му става? Същия проблем имах и с лайв-диска - стигаше пак до същото място. С други дистрота няма проблем - вървят и лайв-дисковете, и като ги инсталирам. Предварително благодаря ако някой може да помогне.

<{POST_SNAPBACK}>

А какво ти казаха от поддръжката на SuSE, защото все още няма достъпна версия за инсталиране през FTP или FTP DVD. T.e. или си си го купил и имаш 90 дни поддръжка или е пиратско, нещо, което не би трябвало да се админирира

Инсталирай си 9.2, достатъчно добра версия е, а и май горния проблем го има във ВСИЧКИ торент версии

• Автор

Да , пиратско е, официалното инсталационно DVD май-още не е достъпно за сваляне (или поне аз не можах да го намеря). С 9.2 лайв-диска обаче имах същия проблем, макар че го свалих от официалния сайт.

Да , пиратско е, официалното инсталационно DVD май-още не е достъпно за сваляне (или поне аз не можах да го намеря). С 9.2 лайв-диска обаче имах същия проблем, макар че го свалих от официалния сайт.

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай с Yast да изтеглиш последните драйвери за видеоконтролера. Ако и това не помогне оставам с чувството че има някакъв проблем в комбинацията видеоконтролер/монитор. Защо не пробваш с Knoppix?

• Автор

Knoppix върви без никакъв проблем, както и лаив-диска на Ubuntu, също Fedоra и Mandrake. Единствено Сусето зацепва, затова се чудя какво става. А това за Yast-a хубаво, ама ИЗОБЩО НЕ МОГА ДА ЗАРЕДЯ НИЩО. Просто на монитора нищо не се вижда.

• Администратор

Ctrl+F4 до F6 трябва да се изхвърлят в конзола. Там пиши telinit 3 и след това yast. Това ще стартира конзолният yast с който ще може да си оправиш херците на монитора.

И аз имах същия проблем, но преинсталирах и по време на настройките за инсталацията си избрах екрана да работи на 800х600.

След това сусе-то поне можеше да се пусне и си сложох драйвъри за видеото и си настрой монитора както трябва :rolleyes:

• Автор

Нещо не мога да се оправя. Кога да натискам Ctrl + F4-F6 - правя го още в самото начало, но нищо не став. Пробвах във fail safe режим, стигнах до някъде след като се логнах, и аз не знам къде, в някаква тексова среда, ама там като написах telinit 3 ми дава невалидна команда. Чудя се дали направо да не преинсталирам както казва RAYNOR, или въобще да се откажа от това Сусе и да си сложа пак Fedora?

• Администратор

Таман..като влезеш в текстовата среда пишеш yast. Но преди това трябва да се логнеш като root, а не като нормален потребител.

• Автор

zazzko, много съм ти благодарен за помощта. Днес няма да имам време да пробвам дали ще стане, но утре ще го направя и ще пиша. :wors:

• Автор

Явно нещо не правя както трябва. Като влезна във Failsafe режим не мога да се логна като root. А съм сигурен, че пиша правилната парола. Направо се отчайвам. Май че се пробвам да преинсталирам и дано тръгне.

• Администратор

Има възможност да си заключил акаунта. В тоя случай влезни като нормален потребител и след това напиши su. Ще ти поиска паролата на root и след това ще може да работиш с неговите привилегии.

• Автор

Много мерси за съвета, ама по някое време ми писна (сега виждам че е било около 15-ина минути преди да постнеш) и взех че го преинсталирах. Видях къде е проблема - по време на инсталацията монитора и видеокартата бяха разпознати грешно, и като пооправих нещата сега върви, макар и на по-калпава резолюция (просто не посмях да въведа 1024/768). Отсега ще се боря нататък да дооправя нещата. По-някое време ще допълня поста за по-големи подробности каде да се внимава по-време на инсталацията - за тези като мен които са прощъпулници в линукса и смятат да си слагат сусе. Още веднъж благодаря на всички, и най-вече на zazzko, за съветите. :wors::wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.