Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ASUS p5b soundmax проблем

Featured Replies

Здравейте, купих си дъно asus p5b, и всичко си е ОК, работи без проблеми освен аудиокартата. Предполагам, че е от драйвърите, но опитах с няколко различни и все си е същото. Аудио картата е вградена - soundmax HD audio. Някой случайно да е имал същия проблем и да е намерил решение?

Да не би да е изгоряла :wors: ?Но щом казваш,че е нова този вариянт отпада...

Виж със различни драйвъри...Отначало като си я купил бачкала ли е?Да не би да е нещо от кабелите на колонките?

Ако си с Виста е възможно, иначе би трябвало с диска които си върви заедно с дъното да тръгне от раз.

• Автор

Тъпото е, че има звук, но е лош, пращи, все едно се влачи и т.н.

Тъпото е, че има звук, но е лош, пращи, все едно се влачи и т.н.

:nono: и аз имах същия проблем!Оправих го като просто разместих буксата за колонките

звука е тих,бражди...оба4е се оправи :wors:

Пак ще ти кажа-виж да не е от кабелите на колонките!Ако някой твой приятел има комп-колонки по-точно ;) искай му ги на заем поне да видиш-може от тях да е-да не се ядосваш напразно,че си дал $ за ново дъно,което няма звук biggrin.gif

И аз съм с това дъно, пука малко като плоча понякога, но събирам пари за аудио интерфейс. В твоя случай дори и най-евтиният Криейтив е 10 пъти по-добър, заслужава си парите.

CREATIVE AUDIGY SE 24 bit! - това е най-малкото, което си заслужава парите всъщност.

• Автор
а реши ли си проблема?

Махнах Norton Internet Security и то се оправи, наистина много благодаря, скоро като посъбера пари, ще си купя отделна аудиокарта ;)

за кой модел на asus p5b става въпрос

или проблема със звука е при всички дъна от тази серия

Ако четеш по добре имало е софтуерен конфликт а не проблем с картата.

за кой модел на asus p5b става въпрос

или проблема със звука е при всички дъна от тази серия

Приятел и аз съм със същото дъно, но досега не ми е направило никакъв проблем със звука, дори и едно пукане не съм чул. Все пак не може да сравняваме допълнително сложена хубава звукова карта със вградената :handshake:

Редактирано от handcream (преглед на промените)

ПРедлагаш му 8 канална карата без да знаеш дали ще му е нужна такава !?!?!?

Кажи каква аудио система имаш, за да ти предложим добра звукова карта, защото според мен решение на проблема е нова.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Значи, като махнах Нортън - а стана малко по-добре, спря да накъсва звука, но остана едно пукане на високите честоти, което не иска да се махне. Според мен е проблема в драйверите, защото от line-in, kato включа нещо, звука е перфектен, но иначе, примерно от winamp или wmp или bs player все си го има тоя проблем... Доколкото видях цените на аудиокартите, скоро предполагам, ще събера достатъчно за нова... но все пак тъпо е да се слага нова, след като само ще ми заеме IDE слота.

• 2 седмици по-късно...
Значи, като махнах Нортън - а стана малко по-добре, спря да накъсва звука, но остана едно пукане на високите честоти, което не иска да се махне. Според мен е проблема в драйверите, защото от line-in, kato включа нещо, звука е перфектен, но иначе, примерно от winamp или wmp или bs player все си го има тоя проблем... Доколкото видях цените на аудиокартите, скоро предполагам, ще събера достатъчно за нова... но все пак тъпо е да се слага нова, след като само ще ми заеме IDE слота.

май имаш предвид PCI слота

• Автор
май имаш предвид PCI слота

Да, моя грешка... Общо взето оправих проблема, сложих една стара yamaha, която намерих в шкафа, но друго си е HD Audio-то...

Редактирано от donito (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

здравеите всички.Аз сам със asus p5pl2 и след като преинсталирах РС немога да инсталирам драйверите на аудиото пише, че не отговарят на hardware а със тези драйвери си го съм правел преди. Помислих си, че проблема е във преинсталацията и реших да го преинсталирам пак и отново същия проблем. искам да знам дали проблема е вав софтоера и как мога да го разреша, а относно качеството на звока преди ми беше перфектно незнам какво не харесвате на sound maxa

Случайно да си пипал BIOS-a и да си изключил от там аудиочипа? А от тук можеш да свалиш последната версия на драйвера.

Случайно да си пипал BIOS-a и да си изключил от там аудиочипа? А от тук можеш да свалиш последната версия на драйвера.

нищо не сам пипал освен че настроих боотването и дори пробвах като искарах батерията на дъното и на аудиото в биос си пише енаибъл значи си са включени в момента свалям драйварите които ми даде надявам се да стане с тях

A aз съм със асус p5pl2 и преинсталирах уиндоуса и сега немога да инсталирам драйварите на звука от които преди бях мн доволен хем със същите си драйвери с които опитвам и сега

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.