Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли си този копир ?

Featured Replies

http://911.bg/a2/offers.asp?p=2424154&parent=3311 това е копирът, който си избрах трябва ми главно за копиране на документи, но ако някой е запознат и с качеството му при принтиране на снимки да сподели, как е и скенера :wors:

Благодаря.

Повечето хора си мислят : нека да има цветно, може да се наложи да отпечатам някоя снимка. Въпросът е, че дори за една снимка (като изключим пробните в началото) е по-добре да се отиде във фотоателие (киоск). Излиза скъпо, цветното бързо свършва, а да не говорим за един от проблемите на мастилените принтери - засъхването на мастилото, когато не се употребяват.

Моят съвет е лазерно мултифункцинално устройство. И това в случай, че наистина не се налага цветен печат. В офиса има подобен на цитирания Канон и се ползва за цветен печат, още работи вече 2 години.

В нашия магазин има същия, струва ок. 150 лв. с ДДС ( в левов еквивалент ), за него се чуват само положителни отзиви. Мисля, че е много добър. За нещо по-непретенциозно може да се огледате заBrother DCP-130C или нещо такова, купих си същия и съм доволен. Особено скенерът е отличен за мен.

• Автор

Не мога само да разбера колко на колко пиксела значи това ?

Сканиране:

* оптична - до 600 x 1200 dpi

* дигитална - до 19200 x 19200 dpi

:rolleyes:

Същото като цифровото приближение на фотоапаратите - само за парлама е. Гледай оптичната резолюция само - в случая е нормална.

В Метро същия Canon е на 120лв до 27.06.С друго не мога да ти помогна,съжалявам.Успех.

Съжелявам , че трябва да ви разочаровам , но това не е копир :whist: Казва се многфункционално устройство и е мастиленоструйно, което значи че цената на копие отива към 10 ст. при използване на оригинални консумативи. За неоригинални за този модел още не съм чувал, пълненето е трудно, понякога невъзможно. Снимките принтирани на принтер по никакъв начин не могат да се сравнят с тези отпечатани във фото студио. Прецени си сам!

• Автор

Благодаря много за помоща по един от коментарите всъщност аз няма да го взема от там, знам че има и на по евтино място cool.gif и в общи линии аз няма въобще да ползвам многофункционалното устройство :speak: за снимки, а само за документи.

А и още един въпрос като свърши мастилото се сменят само пълнителите, нали ? (бяха ми казали, че се сменя и главата), но не вярвам много на този човек :)

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Да , Canon използват само пълнители без дюзите , но както ти казах , не знам дали има неоригинални. По вероятно е да няма. А оригиналните са си цифричка! Ако ще го ползваш само за документи си вземи нещо лазерно. Втората употреба лазерни принтери също си е оферта. И то доста добра. А скенер можеш да си вземеш отделно :lol6:

Разбира се, всичко зависи колко печаташ ;) Тази мастилка, колкото повече печаташ толкова повече плащаш ;)

В Метро същия Canon е на 120лв до 27.06.С друго не мога да ти помогна,съжалявам.Успех.

Знаеш ли защо е по-евтино във веригите?Отговарям,защото сервизната(гаранционната и следгаранционна)поддръжка е под всякаква критика.За мен си е като да си сложиш главата в торбата.Има достатъчно доказали се фирми в това отношение.Мислете преди да купувате,не първоначалната цена е най-важна,а общата цена на притежание.Спрете да мислите на дребно!

• Автор
Знаеш ли защо е по-евтино във веригите?Отговарям,защото сервизната(гаранционната и следгаранционна)поддръжка е под всякаква критика.За мен си е като да си сложиш главата в торбата.Има достатъчно доказали се фирми в това отношение.Мислете преди да купувате,не първоначалната цена е най-важна,а общата цена на притежание.Спрете да мислите на дребно!

Е да така е обаче в JAR го има за 118лв. а там хората си разбират от работата. Това, че съм дал този магазин за пример не значи, че ще си го купя от там или, че гаранцията и облужването са по добри.

П.П. Аз съм от Димитровград и това е един местен магази, но едва ли ще намерите по големи "специалисти" от тези:

Изгоряла видео карта поправка 1МЕСЕЦ

Повреден монитор поправка МАЛКО НАД 1 МЕСЕЦ

Повреден тефон поправка към 2 МЕСЕЦА (получавате в рамките на този период GSM от зората на безжичната комуникация за да може да се свързвате) и когато ви го връщат и вие казвате:

-Ама то дефекта си стои.

ВИ отговарят:

-А то нищо му нямаше остави го още "2 дни" да го погледна пак.

Изводът не винаги там, където е по скъпо и обслужването е на ниво.

за тия пари не очаквай много, поддръжката ще е скъпа

ако наистина ще го ползваш в ежедневната си работа, по-добре си избери нещо свястно

• Автор

А аз съм реалист не очаквам много от този притер като за толкова пари толкова, мога да дам и повече пари за това, но няма да го използвам всеки ден :) няма смисъл.

В другата тема бях прочел, че пишеше, че ако стане нещо с главите на Canon трябва да се хвърля направо принтера, а как стоят нещата при HP май там са сменяеми главите, но пък консумативите на Canon са по евтини.

П.П. Колко по принцип струва лазерен принтер със сравнително добри характеристики, цветен печат ?

Не взимайте нищо на КАНОН-аво ви се развали нещо по-добре си купувайте нещо ново,сервиза им е ЛЪЖЛИВ!Пратих им фотоапарат защото имаше петно на матрицата, те ми го връщат с петно на екрана.Оправили са матрицата,но са ми сменили дисплея с дефектен.Плюс това според закона пътните разходи трябва да са техни ,но...познайте кой ги плаща.Така че забравям че съществува тази марка.

• Автор

Някой може ли само да ми каже кое е по добре да взема Canon или HP.

Трябва ми обикновено мултифункционално устройство ще го ползвам сигурно като ми се налага през един-два дни (дано не ми засъхнат мастилниците), но просто още не съм купил нещо, защото гледам, че пише на Canon са по евтини консумативите, но на HP са сменяеми частите (главата), не очаквам много като за цената, но не искам на 3-тия месец да ми прави проблем.

И още нещо Canon с мастилници за всеки цвят ли е или не?

П.П. Изключваме гаранционни неуредици.

Трябва ми обикновено мултифункционално устройство ще го ползвам сигурно като ми се налага през един-два дни (дано не ми засъхнат мастилниците), но просто още не съм купил нещо, защото гледам, че пише на Canon са по евтини консумативите, но на HP са сменяеми частите (главата), не очаквам много като за цената, но не искам на 3-тия месец да ми прави проблем.

От половин година имам BROTHER DCP-115 и съм много доволна-с отделни мастилници,които не засъхват при неупотреба защото автоматично се почистват на определено време,цена на оригиналните мастилници 18 лв,а на неоригинални-6лв.,качество задоволително.

Не взимайте нищо на КАНОН-аво ви се развали нещо по-добре си купувайте нещо ново,сервиза им е ЛЪЖЛИВ!Пратих им фотоапарат защото имаше петно на матрицата, те ми го връщат с петно на екрана.Оправили са матрицата,но са ми сменили дисплея с дефектен.Плюс това според закона пътните разходи трябва да са техни ,но...познайте кой ги плаща.Така че забравям че съществува тази марка.

Извините,бихте ли уточнили в кой по-точно сервиз на Canon сте го занесли?Оторизиран или не оторизиран?Наясно ли сте с официалните и оторизирани сервизи на Canon специално за фотоапарати или поради собствената си не компетентност бързаме да нападаме всеки един който ни е черен пред очите.

Достатъчно се нагледах на подобни мнения в хардуерните раздели и то все от "всезнайковци"!

Всеки път се заричам да не отговарям на подобни изказвания,но заблуждавата хората които имат нужда от помощ.

Какво общо тук им фотоапарата с принтера???

Извините,бихте ли уточнили в кой по-точно сервиз на Canon сте го занесли?Оторизиран или не оторизиран?Наясно ли сте с официалните и оторизирани сервизи на Canon специално за фотоапарати или поради собствената си не компетентност бързаме да нападаме всеки един който ни е черен пред очите.

Достатъчно се нагледах на подобни мнения в хардуерните раздели и то все от "всезнайковци"!

Всеки път се заричам да не отговарям на подобни изказвания,но заблуждавата хората които имат нужда от помощ.

Какво общо тук им фотоапарата с принтера???

Всезнайко,оторизираният сервиз на Канон е един в България -София "Цариградско шосе "121,Телефон: 807 92 60,а общото с принтера е толкова очевадно-като ти се развали примерно някой бутон,те ще ти го оправят, ама ще ти сложат стара глава.После друг като дойде с повредена глава,те ще му сложат твоята здрава,ама ще му сменят и здравия бутон с с твоя повреден и т .н. Предполагам, че това няма да го правят с клиенти от София,защото лесно ще отидеш да направиш рекламация.Но ако си от Варна и си плащаш пътните разноски ,малко ще се размислиш какво да правиш.Ти изглежда си от София и затова си толкова "компетентен" за подобни изказвания.Или си този техник който ми е сменил дисплея? И защо не си останеш в" Празни приказки и забава"

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

На този модел мастилниците са две - една чернаи една цветна.Не знам дали цветният печат при теб е задължителен,но доста по-добре ще е ако се спреш на ч/б лазерно мултифункционално у-во.Няма да имаш проблем с глави и мастилници.Но пък от друга страна,ако ти е наложително да печаташ цветно(без снимки),каквото и да избереш в този клас от марките: Canon,Brother,Lexmark,HP,Epson няма да сбъркаш.Само внимавай къде го купуваш и попитай за гаранционни и след гаранционни условия,къде ще се обслужва,за колко време и т.н.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.