Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със SATA дисковете

Featured Replies

Купих си скоро Hitachi 250GB SATA хард диск. Случва ми се сръвнително често като си включвам компютъра да не ми зареди XP-то, при което се чува звуков сигнал и ми излиза следното съобщение:

"Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press key"

При рестартиране на компютъра, XP-то успява да зареди и си влизам в Windows! Забелязах, че като вляза в биос и погледна в Boot настройките, на 1st Boot Device ми е нагласено да буутва от флопито! Нагласям го да буутва от твърдият диск и проблема се отстранява до следващият път, когато всичко се повтаря по абсолютно същият начин. Немога да разбера къде е проблема, в дъното или харда.

Дъното ми е ASUS P4P800-E Deluxe/ 865PE.

Ако има някой идея какво мога да направя, да ми драсне няколко реда. Ще съм му благодарен! :wors:

Според мен има две причини за подобни фокуси:

1.Дъното не се разбира с новият диск-нова версия на БИОС има вероятност да подобри нещата

2.Драйвера за SАТА се нуждае от обновяване.

Аз съм със същият диск но на Аsus A7N8X-Deluxe.Единственната ми забележка е ,че грее към 45 градуса иначе кърти канализации ;)

Asus K8N :

Получавам подобно съобщение само когато си закачам DVDRW-то (че го ползвам както външно ;) ) обратно към компа. Да не би и ти така да разкачаш IDE устройствата си?!?

• Автор

Радвам се, че има отзовали се хора :-). За обновяването на драйверите, вече съм го направил. Изтеглил съм от сайта на ASUS, възможно най-новият биос и най-новите драйвери за харда. Явно нее това. Може проблемът да е точно в сегашните драйвери, дано ги обновят скоро. Не, неразкачам IDE устройствата. Иначе харда си е трапач! Грее 32 градуса и дето викаш, кърти канализации! ;)

Купих си скоро Hitachi 250GB SATA хард диск. Случва ми се сръвнително често като си включвам компютъра да не ми зареди XP-то, при което се чува звуков сигнал и ми излиза следното съобщение:

"Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press key"

При рестартиране на компютъра, XP-то успява да зареди и си влизам в Windows! Забелязах, че като вляза в биос и погледна в Boot настройките, на 1st Boot Device ми е нагласено да буутва от флопито! Нагласям го да буутва от твърдият диск и проблема се отстранява до следващият път, когато всичко се повтаря по абсолютно същият начин. Немога да разбера къде е проблема, в дъното или харда. 

Дъното ми е ASUS P4P800-E Deluxe/ 865PE.

Ако има някой идея какво мога да направя, да ми драсне няколко реда. Ще съм му благодарен!  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

cool.gif А съхраняваш ли променената информация в самия System BIOS, преди да излезеш от него, за да тръгне машината?

• Автор

Да и точно това е странното, защото като го наглася да буутва от твърдият диск и изляза от биоса с exit and save settings, следващият пат като неми зареди харда и вляза в биоса, на 1st boot ми е нагласено да буутвам от флопито! Върви разбери какво става! ohmy.gif

Да и точно това е странното, защото като го наглася да буутва от твърдият диск и изляза от биоса с exit and save settings, следващият пат като неми зареди харда и вляза в биоса, на 1st boot ми е нагласено да буутвам от флопито! Върви разбери какво става!  ohmy.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Съжалявам, но нямам идея каква друга може да е причината.

Опитай се все пак да намериш решението на проблема в книжката на дънната платка с описание на биоса. Погледни и на уеб-сайта на производителя на твърдия диск.

Успех!

• Автор

Мисля, че вече праблема е решен! :) Когато неми зареди XP-то забелязах, че дъното въобще неми намира HHD устройството. В IDE Configuration на Биоса има една опция HHD Detect Time. Там беше досега нагласено на Quick, промених опцията от Quick, на Hormal и от 4-5 дни, нямам никакви проблеми! :) Явно при бързото откриване на устройствата става някаква грешка. Благодаря все пак за вашата помощ! :clap:

:clap: Радвам се за теб, Роска!

С времето ще забележиш, че проблемите ти от подобен род ще стават все по-редки, благодарение на нарастващите опит и знания.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.