Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделяне на Интернет връзка.

Featured Replies

Пускам темата от името на друг човек за да му помогна:

Проблема е следния:

Имаме PC1 с две LAN карти - за интернет и за вътрешна мрежа. Настройките на картата за интернет е ясна и не я пипаме. Връзката с доставчика е през VPN акаунт.

Имаме и PC2, което е свързано с първото директно с мрежов кабел.

Двете машини се виждат, но няма интернет на втората. Кажете какво трябва да се направи, за да се сподели интернет връзката и какви настройки са необходими да се направят.

Човекът предварително ви благодари.

Инсталираш си CC - Proxy на първата машина PC1 задаваш настройки на втората LAN карта , примерно : 192.168.0.1 и на картата на клиентското PC примерно : 192.168.0.2 . Задаваш на IE или какъвто там браузър използва човека да ползва Proxy за връзка и му задаваш за Proxy адрес , адреса на PC1. В случая 192.168.0.1 и необходимите портове за връзка.

Това е само един от начините има и начин за директно свързване , но е много по - тегаво като споделяне.

С CC - Proxy e много просто и удобно.

Успех.

Иска да направя 1 уточнение ,свързани са с обърнат кабе не прав.Значи кога се ползва прав и кога обърнат кабел :nono: .Благодаря ви предварително.

Иска да направя 1 уточнение ,свързани са с обърнат кабе не прав.Значи кога се ползва прав и кога обърнат кабел  :nono: .Благодаря ви предварително.

<{POST_SNAPBACK}>

Въпросният обърнат кабел служи за директна връзка между 2 машини. Правият кабел е за свързване на машината към switch.

Редактирано от Daemon (преглед на промените)

Прав кабел се използва при мрежи състоящи се от повече от два компютъра , при връзка директно м/у само две PC- та се използва Cross - кабел .

• Автор

Има начин и без СС Proxy със споделяне на интернет връзката от първото на второто PC през Уиндоус.

По отношение на програми за споделяне на връзката, играещи ролята на рутър и прокси сървър има още такива, като например:

WinRoute Pro

По отношение на програми за споделяне на връзката, играещи ролята на рутър и прокси сървър има още такива, като например:

WinRoute Pro

<{POST_SNAPBACK}>

... което е и значително по-елегантно решение от CCProxy, по ред причини.

• Автор

Естествено. Но тук търсим лесен и елементарен начин, а ХР си има вградена такава функция, която си работи много добре. Не знам само защо при него зацикля. За pc isledovatel става дума, от чието име псунах темата. Благодая ви за отзивчивоста ви.

Редактирано от I am Noname (преглед на промените)

Не знам само защо при него зацикля. За pc isledovatel става дума, от чието име псунах темата. Благодая ви за отзивчивоста ви.

<{POST_SNAPBACK}>

Да не би да е стартиран някой файъруол на сървъра или на клиентската машина?

Да не би да е стартиран някой файъруол на сървъра или на клиентската машина?

<{POST_SNAPBACK}>

какво значи [файъруол ]не знам

какво значи [файъруол ]не знам

<{POST_SNAPBACK}>

Програма, която те защитава от атаки по мрежата. Например вградения софтуер от XP SP2 или Sygate Personal Firewall, Kerio Personal Firewall, ZoneAlarm и др. ...

за сега нищо не стана,ще опитам по късно или утре.Благодаря много на всички за отзивчивоста ВИ :bye:

• 2 седмици по-късно...
за сега нищо не стана,ще опитам по късно или утре.Благодаря много на всички за отзивчивоста ВИ :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Дали няма да стане номера ако се сложи един суич или хъб и от него да се свързват двата компа :ph34r:

П.С.

Това се сетих сега cool.gif

Ако доставчика на интернет следи клиентите си по Mac Address, споделянето със Windows Network Sharing няма да стане, но не разбирам защо със CC Proxy да не стане. Предполагам, че човека няма да има проблем да подкара нета.

• 4 месеца по-късно...

аз пък си мисля че дори да го следи по мак това няма да попречи на втората машина да няма нет след като е с две мрежови карти, не знам това си лично мое мнение аз съм го правил и е ставало дори със ограничение по мак

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.