Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Seagate 7200.10 320Gb vs Hitachi T7K500 320Gb

Featured Replies

Направо не знам вече какво да правя - реших да си сменя харда с 320Gb 16Mb кеш SATA2.Свикнал съм първо да чета

преди да задавам въпроси - дали Seagate 7200.10 или T7K500. Спуках се от четене на наши и чужди форуми.

Ама не!! Единия бил шумен и греел като котлон,другият пък разбираш ли бил много бавен и не с перпендикулярен

запис... на друг форум пък,обратното и направо работата отива на фенщина като ATI vs NVIDIA или Левски vs ЦСКА :speak: Поразрових се и в нашия Kaldata но не можах да намеря еднозначен отговор. Моля всеки,който има

становище по въпроса да помогне! ;) До понеделник трябва да съм го купил.

Между другото по препоръките на този форум си събрах новата машинка,която от 24 часа си почива 4-5, и до сега

(2месеца) няма НИТО ЕДНА ИЗДЪНКА! За което огромни благодарности на kokomil,iovi,liudmil,myd,tzavti,dragozov и всички други, които пропуснах.

Редактирано от JAN (преглед на промените)

Препоръчвам ти два 250GB Seagate 7200.10 16MB Cachе, много е бърз диска. А това дали загрява лесно се решава с един вент за HDD, някъде 10лв са. Дори да не грее толкова много, винаги на един диск е добре да му е по-хладно.

Пускаш ги в RAID и сичко заспива. Много по-добре отколкото само един диск.

Това разбира се ако имаш толкова пари. Ако нямаш за два и вземеш само един с идеята после да вземеш още един, имай предвид, че за да ги пуснеш в RAID ще трябва да се форматират.

• Автор
Препоръчвам ти два 250GB Seagate 7200.10 16MB Cachе, много е бърз диска. А това дали загрява лесно се решава с един вент за HDD, някъде 10лв са. Дори да не грее толкова много, винаги на един диск е добре да му е по-хладно.

Пускаш ги в RAID и сичко заспива. Много по-добре отколкото само един диск.

Това разбира се ако имаш толкова пари. Ако нямаш за два и вземеш само един с идеята после да вземеш още един, имай предвид, че за да ги пуснеш в RAID ще трябва да се форматират.

Благодаря ти,засега нямам намерение да ползувам RAID.Питанката ми е за 320GB диск.По-нататък ще сложа още един

такъв cool.gif

Вземи Hitachi-то тогава, показва по-добри резултати като цяло, единственото слабо място му е записа. Там се представя съвсем малко по-слабо.

Аз съм с Seagate 250ГБ 16МБ и съм много доволен безшумен,бърз,никакви проблеми...

• Автор
Аз съм с Seagate 250ГБ 16МБ и съм много доволен безшумен,бърз,никакви проблеми...

Приятел,питанката НАИСТИНА е за 320 GB Seagate или Hitachi.

Като цяло в момента нещата са на кантар. Seagate измислиха заедно с Intel NCQ-то и доста успешно го внедриха. Славят се, като най-надеждните и "студени", но за момента Hitachi е по-добрият избор, специално за 320GB модели. Защо? Ами защото използват цялата технология на Seagate (перпендикулярeн запис и NCQ), плюс което са по-бързи (не с много, т.е. не осезаемо) и доста по-безшумни, като отделно имат програми, с които може да се прави корекция на шумовите им характеристики.

Zebo Dino, в RAID масивите, Hitachi-то е доста по-напред от Seagate. На Seagate-а, там му е слабото място.

Гледам за RAID, Western Digital сега са изкарали на пазара оптимизирани дискове и скоро мисля да ги пробвам, ще кажа как се държат те.

Редактирано от pit (преглед на промените)

• Автор
Като цяло в момента нещата са на кантар. Seagate измислиха заедно с Intel NCQ-то и доста успешно го внедриха. Славят се, като най-надеждните и "студени", но за момента Hitachi е по-добрият избор, специално за 320GB модели. Защо? Ами защото използват цялата технология на Seagate (перпендикулярeн запис и NCQ), плюс което са по-бързи (не с много, т.е. не осезаемо) и доста по-безшумни, като отделно има програми, с които отделно може да се прави корекция на шумовите им характеристики.

Zebo Dino, в RAID масивите, Hitachi-то е доста по-напред от Seagate. На Seagate-а, там му е слабото място.

Гледам за RAID, Western Digital сега са изкарали на пазара оптимизирани дискове и скоро мисля да ги пробвам, ще кажа как се държат те.

Четох за този проблем с RAID-а на "Морската врата",но пък в "Hardware.BG" твърдят,че Hitachi нямали технологията

за перпендикулярен запис.

Ами всъщност имат технологията, но не са я внедрили в този точно модел. Внедряват я в 2,5" модели и тези с "огромен" капацитет. Като цяло тази технология не предполага бързина или performance, а дава възможност да се побере по-голям обем данни на по-малка единица площ. Така, че от липсата на перпендикулярен запис, ти нищо няма да загубиш, нито ще разбереш :offtopic_s:

Моя лична препоръка е Hitachi.

• Автор
Ами всъщност имат технологията, но не са я внедрили в този точно модел. Внедряват я в 2,5" модели и тези с "огромен" капацитет. Като цяло тази технология не предполага бързина или performance, а дава възможност да се побере по-голям обем данни на по-малка единица площ. Така, че от липсата на перпендикулярен запис, ти нищо няма да загубиш, нито ще разбереш :ph34r:

Моя лична препоръка е Hitachi.

Благодаря ти!

която от двете марки да избереш няма да сгрешиш - че има разлика има, нали са конкуренти

ас съм със сигейт 320 7200.10, но избора беше защото не съм работил с хитачи

• Автор

Нямам нищо против Hitachi, но прочетох някъде за дефектна партида. Дефектът се изразява в нарушение на херметизацията на диска-уплътнението е повредено фабрично и като попаднеш на такъв диск, не ти признават гаранцията. Дори чух, че и на непоставени в компютъра дискове пак не я признават.

Май това се случило в MOST, но не съм сигурен.

И аз съм със същият хард, само че много шуми, яко стърже, още от както съм го купил, работи вече около 8-9 месеца, не знам дали е проблем, за сега единственото нещо което е ставало, т.е два пъти през последният месец е да ми изчезва Ntfs.sys или нещо такова, не знам какъв е проблема и дали е от стърженето. Някой има ли идея? Иначе като цяло харда е супер, като изключим стърженето де, бърз е, а и съм чел разни статии, че е един от най-добрите.

Нямам нищо против Hitachi, но прочетох някъде за дефектна партида. Дефектът се изразява в нарушение на херметизацията на диска-уплътнението е повредено фабрично и като попаднеш на такъв диск, не ти признават гаранцията. Дори чух, че и на непоставени в компютъра дискове пак не я признават.

Май това се случило в MOST, но не съм сигурен.

Aми мисля, че доста хора ти дадоха различни съвети... А и ти си прочел не малко. В крайна сметка изборът е изцяло твой, какво повече очакваш да се каже и напише? От много двоумене, ще си купиш диска не в понеделник, а тогава, когато си напълно сигурен. Какво му мислиш толкова, вземаш бройката (херметизирана или не, Seagate, WD или Hitachi), форматираш, ползваш и като не ти хареса, за другия път ще си с едно на ум и ще влезеш тук да се оплачеш (похвалиш).

• Автор
Aми мисля, че доста хора ти дадоха различни съвети... А и ти си прочел не малко. В крайна сметка изборът е изцяло твой, какво повече очакваш да се каже и напише? От много двоумене, ще си купиш диска не в понеделник, а тогава, когато си напълно сигурен. Какво му мислиш толкова, вземаш бройката (херметизирана или не, Seagate, WD или Hitachi), форматираш, ползваш и като не ти хареса, за другия път ще си с едно на ум и ще влезеш тук да се оплачеш (похвалиш).
Съжалявам,в събота ми се наложи да работя от 06:30 до 22:00 извън града.Просто не ми остана време да припаря докомпа.Благодаря сърдечно на всички,които ми отговориха!! Явно наистина нещата са си на късмет. Pit, обещавам "дане му мисля толкова" ;) ,наистина.Благодаря ти още веднаж!
И аз съм със същият хард, само че много шуми, яко стърже, още от както съм го купил, работи вече около 8-9 месеца, не знам дали е проблем, за сега единственото нещо което е ставало, т.е два пъти през последният месец е да ми изчезва Ntfs.sys или нещо такова, не знам какъв е проблема и дали е от стърженето. Някой има ли идея? Иначе като цяло харда е супер, като изключим стърженето де, бърз е, а и съм чел разни статии, че е един от най-добрите.
Toni,'Ntfs.sys' няма в компютъра.Явно е някакво друго файлче.Лично аз мисля,че не е от харда - системата за управление на главите му е по-шумна.Прилича ми на софтуерен проблема.Ако все пак си преинсталирал,и е паксъщото,можеш да го тестваш за грешки с някой от инсрументите на "Hiren's boot" например,а най-добре с инструментана "Seagate",който също е в този програмен пакет.Определено не ти препоръчвам тест под Windows.

Редактирано от JAN (преглед на промените)

Toni,'Ntfs.sys' няма в компютъра.Явно е някакво друго файлче.Лично аз мисля,че не е от харда - системата за управление на главите му е по-шумна.Прилича ми на софтуерен проблема.Ако все пак си преинсталирал,и е паксъщото,можеш да го тестваш за грешки с някой от инсрументите на "Hiren's boot" например,а най-добре с инструментана "Seagate",който също е в този програмен пакет.Определено не ти препоръчвам тест под Windows.

Не съм 100% сигурен дали беше с разширение .sys, но беше Ntfs, поне това ми изписваше. Намираше се в директорията Windows\System32 изписа ми,че файла е повреден и също така да си сложа диска с Windows и да му дам Repair, което обаче не се получи. Преинсталирах си Windows-a, обаче не ХР понеже нито един от дисковете ми с ХР не искаха да тръгнат, единствено Виста си тръгна без проблем.

Колкото до шума, той е още от както е купен.

• Автор
Не съм 100% сигурен дали беше с разширение .sys, но беше Ntfs, поне това ми изписваше. Намираше се в директорията Windows\System32 изписа ми,че файла е повреден и също така да си сложа диска с Windows и да му дам Repair, което обаче не се получи. Преинсталирах си Windows-a, обаче не ХР понеже нито един от дисковете ми с ХР не искаха да тръгнат, единствено Виста си тръгна без проблем.

Колкото до шума, той е още от както е купен.

Пак работих до късно...извинявам се за закъснялата реакция.

Значи омазала се е работата... Ако можеш,прехвърли всичко,което е ценно като инфо на друг хард - външен,

от приятел или какъвто там намериш,може и на DVDRW.След което триеш ВСИЧКИ партитишъни (аз ползвам Acronis Disk Direktor Suite 10),създаваш ги отново и форматираш.После си качваш Windows - ите.Би трябвало да нямаш никакви проблеми.

Пак работих до късно...извинявам се за закъснялата реакция.

Значи омазала се е работата... Ако можеш,прехвърли всичко,което е ценно като инфо на друг хард - външен,

от приятел или какъвто там намериш,може и на DVDRW.След което триеш ВСИЧКИ партитишъни (аз ползвам Acronis Disk Direktor Suite 10),създаваш ги отново и форматираш.После си качваш Windows - ите.Би трябвало да нямаш никакви проблеми.

Няма проблеми. Мислил съм относно този вариант и смятам да го направя, но чак когато си взема друг хард. Засега ще я бутам така, дано да не ми прави проблеми повече от този тип, но няма никаква гаранция. Все пак даже и да не го прави този проблем, пак ще го форматирам, най-малкото за "профилактика".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.