Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с LG и презаписващите дискове

Featured Replies

Хора помогнете. :bye: Имам сериозен проблем със записвачката си! Купих я преди повече от година, ама чак сега ви пиша, защото сега си пуснах нет. Значи устройството е LG CD-RW 52х32х52х. Откъм записване на обикновени дискове нямам проблеми. Дойде ли време да ползвам рерайтабъли-скапва ги. Ако не ги давам на някой друг да ги записва - нямам проблеми - записва ги, чете ги и т. н. Обаче ако дам същия този рерайтабъл на накой друг да ми запише нещо - или диска се скапва, или моята записвачка не го чете. От сервиза в началото ми казаха, че "имала несъвместимост с princo-тата", ама по-късно като се изръсих и за по-скъпите положението се оказа същото - даже по-зле - докато princo-то само не се четяха, то по скъпите (ePro, Memorex...) направо се скапват!!! sad.gif . Питал съм хора със абсолютно същите модели записвачки и те ми казаха, че нямат подобни проблеми! Аз не знам какво да направя! Само знам, че тогава (преди повече от година) се изръсих за нея 80лв. sad.gifsad.gif Ще съм ви много благодарен ако някой ми помогне! :wors::yanim::wors::clap::wors:

Отгоре на нея има една лепенка и на нея пише какъв ти е точно модела. Нещо си GCR-.......... (да внимаваш да не объркаш модела GCE са CD-ROM-и)

Отиваш на http://bg.lgservice.com -> Device driver -> CD-ROM(Writer)

Ровиш да намериш последната версия за твойта записвачка. Дърпаш. Записвачката ти трябва да е на отделен от хард диска кабел, настроена с джъмпера на Master, да няма на същия кабел никакво друго устройство свързано (на др. куплунг на кабела), да нямаш в записвачката диск, да си изключиш screen saver-a. Ако само едно от тези не е изпълнено - я скапваш. Пускаш .exe -то от .zip -a и почва да се update -ва bios -а на записвачката ти. Като свърши (около няколко минути) програмата си казва. Рестартираш си компа и готово. Ако това не ти помогне пробвай с почистващ диск. И най-накрая ако и това не помогне в кофата. :yanim:)) Успех!

Хора помогнете.  :bye: Имам сериозен проблем със записвачката си! Купих я преди повече от година, ама чак сега ви пиша, защото сега си пуснах нет. Значи устройството е LG CD-RW 52х32х52х. Откъм записване на обикновени дискове нямам проблеми. Дойде ли време да ползвам рерайтабъли-скапва ги. Ако не ги давам на някой друг да ги записва - нямам проблеми - записва ги, чете ги и т. н. Обаче ако дам същия този рерайтабъл на накой друг да ми запише нещо - или диска се скапва, или моята записвачка не го чете. От сервиза в началото ми казаха, че "имала несъвместимост с princo-тата", ама по-късно като се изръсих и за по-скъпите положението се оказа същото - даже по-зле - докато princo-то само не се четяха, то по скъпите (ePro, Memorex...) направо се скапват!!! sad.gif . Питал съм хора със абсолютно същите модели записвачки и те ми казаха, че нямат подобни проблеми! Аз не знам какво да направя! Само знам, че тогава (преди повече от година) се изръсих за нея 80лв. sad.gif  sad.gif Ще съм ви много благодарен ако някой ми помогне! :wors:  :yanim:  :wors:  :clap:  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

1. Скъпите дискове НЕ включват марки като (ePro, Memorex...)! Вземи пробвай с Вербатим

2. Потърси из нета нов firmwware за твоя модел записвачка и си го обнови. Това в доста случай помага

Имам записвачка LG 52х24х52х - модел GCE-8520B и съм много доволен от нея. Пише на всякакви CD-R. От CD-RW ползвам Traxdata, Princo и Benq, и не съм срещнал проблем като пише на тях с 10x или 12x.

Обаче ако дам същия този рерайтабъл на накой друг да ми запише нещо - или диска се скапва, или моята записвачка не го чете.

<{POST_SNAPBACK}>

...аз бих помислил, че записвачката на "някой" не е наред...

Аз също имам проблем с моята записвачка! Всеки първи или втори диск го прецаква, независимо дали е CD или CDRW. Пише: WRITE ERROR и CD-то лети към коша! :) Тя е: LG DVD+CDRW 52x32x52x. Случва се също, като запишe диск, след това неможе да си го прочете! Възможно ли е да се повреди от калпъви дискове?

Най-често срещаните причини за брак при записването на диск са три:

- калпава партида дискове

- стар firmware на записвачката

- технически проблем в самата записвачка

Първите две причини могат да се установят лесно чрез пробването с други дискове или чрез ъпдейтване на firmware на записвачката от официалния сайт на фирмата производител.

Третия случай е по-труден за откриване и изисква намесата на сервизен специалист.

@the_mouse

1. С коя програма записваш? Версия?

2. Записите на възможно най-ниска скорост същия резултат ли дава?

3. Ако не си под Windows, с коя ОС си?

4. nero info tool (последна версия) какво пише?

5. Full erase на презаписваемия диск не го ли възстановява?

6. Буферът по време на запис как се държи?

7. Свойствата на оптичното у/во как са зададени?

Аз също имам проблем с моята записвачка! Всеки първи или втори диск го прецаква, независимо дали е CD или CDRW.  Пише: WRITE ERROR и CD-то лети към коша!  :)  Тя е: LG DVD+CDRW 52x32x52x. Случва се също, като запишe диск, след това неможе да си го прочете! Възможно ли е да се повреди от калпъви дискове?

<{POST_SNAPBACK}>

Като ми се прецака диск, хвърлям само CD-R. CD-RW след изтриване могат пак да се ползват.

Това устройство комбинирано ли е? Защото за този тип не съм чувал хубави неща.

• Автор

Хора, благодаря Ви за помощта!!!!! След като свалих и обнових фърмуерът на записвачката ми (LG CD-RW 52x32x52x GCE-8525B) проблемите ми със рерайтабълите изчезнаха - нещо повече, успях да оправя чрез erase скапаните, които преди тове въобще не се инициализираха!!! 10000000x Thanks!!!!! ;):yanim::wors::wors::wors:

Като ми се прецака диск, хвърлям само CD-R. CD-RW след изтриване могат пак да се ползват.

Това устройство комбинирано ли е? Защото за този тип не съм чувал хубави неща.

<{POST_SNAPBACK}>

Да, устройството ми е комбинирано. Четящо DVD дискове и записващо нормални дискове(CD). Аз също от скоро научих, че комбинираните устройства от този тип неса качествени. За жалост! sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.