Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не става мрежа между лаптоп и десктоп

Featured Replies

Проблема е много интересен и алогичен.

Лаптопа е HP с INtel Core Duo и Intel чипсет(лан карта), връзва се безпроблемно със суич или рутер, но когато се опитах да направя мрежа с DEsktop комп., не се виждат и двата компа(хардуерно), все едно кабела е прекъснат(пробвах с прав и огледален). Лаптопа също безпроблемно се свърза с друг подобен!!!

HELP

:-)

Няколко настолни машини(с различни Лан карти) имам, помежду си имат мрежа и се държат идентично!

Проблема е много интересен и алогичен.

Лаптопа е HP с INtel Core Duo и Intel чипсет(лан карта), връзва се безпроблемно със суич или рутер, но когато се опитах да направя мрежа с DEsktop комп., не се виждат и двата компа(хардуерно), все едно кабела е прекъснат(пробвах с прав и огледален). Лаптопа също безпроблемно се свърза с друг подобен!!!

HELP

:-)

Няколко настолни машини(с различни Лан карти) имам, помежду си имат мрежа и се държат идентично!

значи си пробвал с кръстосан кабел ? пинг нямаш както каза ? я погледни на лан картите има едни настройки за скоростите 10мбпс 100 мбпс , както и full duplex i half duplex, нагласи ги на automacly.

Редактирано от XaKePaT (преглед на промените)

я погледни на лан картите има едни настройки за скоростите 10мбпс 100 мбпс

Освен това кабелати трябва да е от категория 5(CAT5),че да може да работи и с 10 Mbit и с 100Mbit трансфери.Мисля,че това трябва да го знаеш,но се пак да ти кажа :yanim:

Освен това кабелати трябва да е от категория 5(CAT5),че да може да работи и с 10 Mbit и с 100Mbit трансфери.Мисля,че това трябва да го знаеш,но се пак да ти кажа :P

Nikolai ? това замен ли беше ? аз проблем с кабелите нямам? а я само ми кажи по кой UTP STP FTP , кабел който се продава по магазините не може да вървят 100 mbps а дори и 1 gbps ?това което написа просто беше аБсурдно.

Nikolai ? това замен ли беше ? аз проблем с кабелите нямам?

Хаха не се отнасяше за теб,а за момчето което е пуснало темата,ама както да е.

а я само ми кажи по кой UTP STP FTP , кабел който се продава по магазините не може да вървят 100 mbps а дори и 1 gbps ?това което написа просто беше аБсурдно.

Абсурдно ли ?Щом си решил да се заяждаш....но ще ти обясна,като за начинаещ.И така:

-Двата най-популярни (UTP - unshielded twisted-pair) УТП мрежови стандарта са 10 Mbit (10BASE-T Ethernet) и 100 Mbit (100BASE-TX Fast Ethernet). За да може един мрежови кабел да подържа 100 Mbit трансфер, той трябва да бъде класифициран категория 5 или (CAT 5). Един такъв кабел би подържал и може да се употребява при 10 Base T, 100 Base - T и по-новите 100VG-AnyLAN. Други видове кабели са тези от категория 3 (CAT 3), които подържат трансфер на данни от 16 Mbps и категория 1 (CAT 1), които подържат едва 1 Mbps.

Мисля,че самичък можеш да си направиш изводите,нали се пак си "XaKePaT"

проблема може да е и в операционната система. Ако с друго не стане преинсталирай.

bili , Казваш че си пробвал и с двата вида кабели прав и кроснат. Провери ги жило по жило дали няма някакво объркване, и не забравяй, че суич-овете поумняха и въртят TX и RX каналите (за + и - не съм сигурен). След това търси проблема при машините.

Хаха не се отнасяше за теб,а за момчето което е пуснало темата,ама както да е.

Абсурдно ли ?Щом си решил да се заяждаш....но ще ти обясна,като за начинаещ.И така:

Мисля,че самичък можеш да си направиш изводите,нали се пак си "XaKePaT"

Niki чел си добре но с деиствителноста няма връзка :) аз ти казвам каде по магазините ше намериш кабел който да ти има 1мбпс и 16 както каза ?И да има някаде , вече такова чудо не се продава.Няма магазин кадето да не ти дадат обикновен който да има 10 100 и т.н .

Niki чел си добре но с деиствителноста няма връзка smile.gif аз ти казвам каде по магазините ше намериш кабел който да ти има 1мбпс и 16 както каза ?И да има някаде , вече такова чудо не се продава.Няма магазин кадето да не ти дадат обикновен който да има 10 100 и т.н .

Ммм да приятел прав си не съм обикалял магазините да оглеждам какво,що,става,поради парични затруднения,нали се сещаш sad.gif ,може и така да е както казваш.

• Автор

Момчета, благодаря за опитите да помогнете, но това което ми казвате съм го проверил всичко, прозвънил съм и кабела, пробвах с различни кабели и т.н. Уточнявам: въобще не се виждат хардуерно т.е. нито "компютърчетата" мигат, нито светодиодите на LAN картите мигат....

....връзва се безпроблемно със суич или рутер.....

Щом се "връзва" към суич няма никаква причина да не работи и с друг мрежови интерфейс. Та нали стандарта е IEEE 802.3 http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.3 Погледни кои точно от тях ти поддържат мрежовите интерфейси (би трябвало да поддържат 802.3u). Според мен, ако следната схема работи: РС - суич - РС , то не би трябвало да имаш някаква несъвместимост.

Щом казваш,че през swich,значи ти неправиш нещо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.