Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с твърд диск след преинсталация

Featured Replies

Имам лаптоп Packard Bell EasyNote R. Наложи се да преинсталирам Уиндоуса и го направих. Сега всичко върви добре, само че хард дискът ми е по-малък. Хард дискът ми беше 80 GB, а сега драйв C: ми излиза само 14,6 GB. Други local drives нямам. Къде са изчезнали толкова много гигабайти? Да не би причината да е в това, че форматирах с диск на Windows Me преди да инсталирам Windows XP? Но XP даде, че превръща дяла в NTFS. Сега той е в NTFS, но въпреки това е малък. какво да правя? Дали да преинсталирам Windows XP от диска на другия ми лаптоп (HP)? Ще имам ли проблем? Защото аз имам драйверите за този лаптоп на флашка и не ми е проблем да сложа друг Windows. Какво да правя? Моля помогнете ми, ако някога сте имали такъв проблеми.

Редактирано от Nick Carter (преглед на промените)

Нещо си объркал при форматирането. Отвори Control Panel; Administrative Tools; Computer Managment и там ще видиш "Disk Managment". От там можеш да видиш дори и неформатирани дялове и да ги управляваш.

• Автор

Мерси, много ти благодаря! Наистина съм объркал, виждам 59,87 GB Unallocated. Но как да разреша проблема? Преинсталиране на чисто? Като кликам отгоре и ми дава New partion... Дали да си оставя C: с 14,65 GB, а тези 59,87 GB да ги направя D:?

Като кликам отгоре и ми дава New partion... Дали да си оставя C: с 14,65 GB, а тези 59,87 GB да ги направя D:?

Да, спокойно си създай нов партишън. Форматирай го на NTFS и не се занимавай да преинсталираш - с 2 дяла е по-добре.

Мерси, много ти благодаря! Наистина съм объркал, виждам 59,87 GB Unallocated. Но как да разреша проблема? Преинсталиране на чисто? Като кликам отгоре и ми дава New partion... Дали да си оставя C: с 14,65 GB, а тези 59,87 GB да ги направя D:?

Unallocated дяла го форматирай под NTFS после с някоя версия на Acronis Director можеш да Increase към първичния дял,

т.е. да добавиш свободно пространство от D:\ към C:\ , но предварително направи имидж на С-то с Acronis True Image и го сложи някаде на D-то. Има се предвид ако дръпнеш някои hirent.bootcd

Редактирано от tonihowk (преглед на промените)

• Автор
Unallocated дяла го форматирай под NTFS после с някоя версия на Acronis Director можеш да Increase към първичния дял,

т.е. да добавиш свободно пространство от D:\ към C:\ , но предварително направи имидж на С-то с Acronis True Image и го сложи някаде на D-то. Има се предвид ако дръпнеш някои hirent.bootcd

Последни два въпроса:

1. Съжалявам за ламерския въпрос, но какво искаш да кажеш с това? hirent.bootcd?

2. Един приятел ми каза да направя това:

- С Partition Magic си правя C: от 14 на 20 GB без да преинсталирам.

- С Disk Management си правя незаетият дял от хард диска на D:

Това дали ще помогне и тази програма Partition Magic добра ли е.

Hiren's Boot CD - boot-ващ диск с много полезни програми.

Да, добра идея. 20GB са напълно достатъчни за системен дял на Win ХР.

Последни два въпроса:

1. Съжалявам за ламерския въпрос, но какво искаш да кажеш с това? hirent.bootcd?

2. Един приятел ми каза да направя това:

Това дали ще помогне и тази програма Partition Magic добра ли е.

hirent.bootcd е боотCD диск, от който бутваш преди ОС и избираш съответно partion tool поне в повечето случаи е така.

С програмите, които трябва да са на hirent.bootcd като версиите на Acronis Director or Acronis True Image, първо правиш имидж на С-то, после добавяш free space от D към С. Ако имаш bitComet или някои торент клиент(програма) дръпни си едно hirent.bootcd с Неро го изпечи на CD-диск и боотващия CD-диск e готов. Аз самият често ми се налага на различни компютри да променям дяловете като големина и решението ми за сега е това.

За Partition Magic:

с него малко повече внимание. Трябва да зададеш на едно място, че дяла е NTFS, в случай че втория дял е под FAT32.

Но ако вече я имаш действай с нея, и тя става за тази цел.

Редактирано от tonihowk (преглед на промените)

hirent.bootcd е боотCD диск, от който бутваш преди ОС и избираш съответно partion tool поне в повечето случаи е така.

С програмите, които трябва да са на hirent.bootcd като версиите на Acronis Director or Acronis True Image, първо правиш имидж на С-то, после добавяш free space от D към С. Ако имаш bitComet или някои торент клиент(програма) дръпни си едно hirent.bootcd с Неро го изпечи на CD-диск и боотващия CD-диск e готов. Аз самият често ми се налага на различни компютри да променям дяловете като големина и решението ми за сега е това.

За Partition Magic:

с него малко повече внимание. Трябва да зададеш на едно място, че дяла е NTFS, в случай че втория дял е под FAT32.

Но ако вече я имаш действай с нея, и тя става за тази цел.

:) Казва се Hiren's BootCD

• Автор

Сега имам два дяла на твърдия диск - C: и D:, а E: е за CD-ROM. Буквите се променят от Control Panel -> Performance and Maintenance -> Administrative Tools -> Computer Management. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.