Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Краш след много малък овърклок на X2 3800+

Featured Replies

Здрасти!

Преди малко се опитах да клокна процесора си , но уви ПЦ-то крашна(Auto shutdown) , след 20 минутния ЕВЕРЕСТ тест , когато му подигнах само FSB-то от 200 на 205. Клокването беше софтуерно с Easytune5 - целта ми беше да постигна максималното чрез софтуер и после да бърникам в биоса , за да не стане някои фал.Температурите ги гледах и си бяха напълно нормални - 33 градуса idle и 50-51 градуса беше до 20-тата минута при 100% използване(т.е. докато теста вървеше).И така де бях оптимистично настроен , че ще стигна поне 2200мхз , но ето какво стана :lol6: В повечето сайтове , които намерих в гугъла пишеше , че може да се стигне до 2.4 и макс 2.7 гхз със стандартния охладител(с него съм).

Конфигурацията ми: AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz 3800+ (Dual core , 10x множител , AM2 socket , Normal Vcore: 1.216V) ; Gigabyte GA-M55S-S3 v2 ; 512x2 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) Всичко е на въздух , без кутия - специално за това я махнах :/

Иначе как мислите, колко долу-горе може да се овърклокне ?

• Автор

Със сигурност от захранването ще идва проблема .. Everpower 250W - много малко е , ако може да ми препоръчаш някое за моята машина и естествено да не е много скъпо.(VGA: Magicprism 8800GTS 640MB и HD:Maxtor 6Y120L0 ATA Device 120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Извинявам се че малко отклоних темата.

Редактирано от eXasis (преглед на промените)

Хммм, само заради видеото бих казал, че с евтино няма да минеш. Не зная как е издържала машината до сега... но ти препоръчвам да не рискуваш повече дори да я "палиш", докато не си купиш нещо добро и поне 450W. Aз лично бих ти препоръчал това, цената му е направо супер.

Със сигурност от захранването ще идва проблема .. Everpower 250W - много малко е , ако може да ми препоръчаш някое за моята машина и естествено да не е много скъпо.(VGA: Magicprism 8800GTS 640MB и HD:Maxtor 6Y120L0 ATA Device 120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Извинявам се че малко отклоних темата.

angry.gif един въпрос само?как на такава машина ще сложиш 250W захранване?аз и в най-смелите си мечти не бих пробвал а да не говорим и за клока.на твоята машина-400W не и мърдат.предлагам ти веднага щом можеш да го смениш.вариантите са-PSU FORTRON SAGA 450 /450W или

PSU FORTRON EPSILON 600/ 600W . и двете са много добри!

• Автор

Ами всъщност то захранването е откакто имам компютър(3 години) , а и не разбирам много от тока. Иначе благодаря зимам си го веднага!

Edit: Някаква повреда на видеокартата/процесора/дъното може ли да има след като съм карал вече около 1 месец на това захранване ?

Спокойно, след като до сега няма такива признаци, няма защо да се притесняваш. По-горе го изкоментирах, защото тази видеокарта самостоятелно при натоварване си лапа 150W (ламя), какво остава за останалите компоненти... просто се изумих.

Eто една малка сравнителна таблица:

552712_orig.jpg

• Автор

наистина е голяма ламя , а аз се чудих защо докато играя Medal of honor airborne и компютъра ми спира след 10 мин. цъкане без овърклокове :) Май повече няма да играя докато не си го взема захранването , че работата лоша.

Паленето на процесора е задължително при мен , иначе такава видеокарта с това CPU е просто мъртва.Даже и с 200мхз клок ще има 10 фпс повече.

Много си е добро процесорчето, след като си амбициран да клокваш го направи, прираст ще има (не е задължително много fps, а като цяло) естествено.

• Автор

Току що си поръчах Forton EPSILON , само че 500W тъй като 600W ми се струва прекалено много.

Току що си поръчах Forton EPSILON , само че 500W тъй като 600W ми се струва прекалено много.

добър избор си направил.като го сложиш пробвай дали всичко е наред.стискам палци!

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Достигнах 2360мхз през BIOS и сега даже отивам да повишавам още :), най-сетне се престраших и ето че windows-a зареди нормално и в момента през него пиша.Температурите без load са 36 C, а на full load пробвах на 2.2гхз и стигнаха 61-63 градуса на процесора и на ядрата съответно 70 и 68 за около 15 минути(с еверест) със същия волтаж.Това нормално ли е? Повиших и волтажа на паметта от 1.8 на 1.9, но незнам от къде да гледам температурите и леко се страхувам от това.Тя е А-dаtа 512x2 ДДР2-667мхз CL5 тайминги.

ПП: Сега волтажа на процесора е 1.27

Едит: Може ли да ми предложите добър охладител за процесора, че сега съм със стоковия? Искам да си взема и нова хубава RAM, да клоквам доволно с нея :lol6:

Благодаря!

2 x 1GB DDR2 800 SUPER T CL4 - 88$ без ДДС ... а за охлаждане не знам, някой друг да ти препоръча. Услех!

аз препоръчвам тази рам памет поради причината, че си заслужава парите и не е скъпа :angry: и е доста бърза, от доста години го карам само на Кингстон рам памети и досега не съм имал проблем с паметта :P заслужава си ;) може и тази памет ама я няма налична вмомента в моста 2GB DDR2 800 A-DATA 85.00$

Редактирано от XeRo (преглед на промените)

• Автор

Тая Super-T DDR2 800 CL4 всеки ми я препоръчва и мисля да взема нея+това си е на изгодна цена. Сега останаха 50-60 лева за някой хубав вентилатор. Ето този ми харесва на мен.Дали ще стане за моя процесор?

Така и останаха ~10 лева, с които мисля да си купя охладители за паметта - заслужава ли си?

ПП: Абе не иска да се вдига на 2400mhz, когато рестартирам компютъра след save на BIOS неможе да влезе в уиндоуса, показва че ще влезе в сейф мод, поради висок FSB. Сега какво трябва да намаля - HTLink multiplier-a или нещо друго?

аз препоръчвам тази рам памет поради причината, че си заслужава парите и не е скъпа :wors: и е доста бърза, от доста години го карам само на Кингстон рам памети и досега не съм имал проблем с паметта :sobbing: заслужава си :speak: може и тази памет ама я няма налична вмомента в моста 2GB DDR2 800 A-DATA 85.00$

според мен предложението ти не е много уместно!да смени А-дата на 667 пак с а-дата на 800!и то 2гб?за dual-channel предполагам че си чувал.мисля че най-добрият вариант е 2 x 1GB DDR2 800 SUPER T CL4.

Така и останаха ~10 лева, с които мисля да си купя охладители за паметта - заслужава ли си?

мисля че да!щом ще клокваш-колкото по-хладна държиш системата си-толкова по-добре ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.