Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

64битови РС

Featured Replies

Можели някой капацитет или най добре човек който има такова РС да ми каже имали проблем 64-ри битовия комп със 32 -е битовите приложения?

Най вече ме интересува как работят игрите имали проблем със тях? cool.gif

Можели някой капацитет или най добре човек който има такова РС да ми каже имали проблем 64-ри битовия комп със 32 -е битовите приложения?

Най вече ме интересува как работят игрите имали проблем със тях? cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Определено ще имаш проблеми.Не знам сигурно си забелязал,че и по-вечето драйвъри за windows x64 са различни,специално компилирани.Ще трябва да си търсиш програми компилирани за windows x64.За игрите си мисля,че трябва да има някакъв емулатор за тях,но не съм сигурен.Но съм сигурен,че по-вечето от сегашните игри няма да ти тръгнат докато не ги емулираш или пачнеш.

Ако разбираш английски може да видиш това.

НЕ проблеми няма с 32битов код - ако поогледаш ценовите листи ще забележиш че топ моделите и на Интел и АМД поддържат 64битови инструкции.Притесненията ти са напълно несъстоятелни спокойно ..

Определено ще имаш проблеми.Не знам сигурно си забелязал,че и по-вечето драйвъри за windows x64 са различни,специално компилирани.Ще трябва да си търсиш програми компилирани за windows x64.За игрите си мисля,че трябва да има някакъв емулатор за тях,но не съм сигурен.Но съм сигурен,че по-вечето от сегашните игри няма да ти тръгнат докато не ги емулираш или пачнеш.

Ако разбираш английски може да видиш това.

<{POST_SNAPBACK}>

Струва ми се, че човекът не е конкретизирал, че на машината си има 64-битова ОС.

@CNA:

С това условие наум (работа в 32-битова ОС с 64-битов ЦПУ), без да се имам за "капацитет" ти отговарям веднага - не, няма проблем, защото предполагам, че се интересуваш за AMD Athlon64 и Intel EMT64, които не са "чисти" 64-битови процесори. Това са x86 процесори, които могат да изпълняват набор от x64-инструкции.

Иначе, ако говорим за изцяло 64-битови процесори (има такива), тогава да, ще имаш проблем и с бързодействието и дори със самото стартиране на 32-битови приложения. Работата с 32-битови приложения от изцяло 64-битови процесори се емулира и при това доста неефективно, освен това те ще работят само на 64-битова операционна система.

И както ти е отговорил вече randb може би ще имаш проблеми, ако въпросния компютър има инсталирана и съответната 64-битова ОС.

Може и да не съм прав де :)

Аз нямам 64 битов комп, но съм чел тестове във форуми и останах с впечатлението, че за програми няма проблем този Windows. Движат си старите, а някои имат версии и за 64 битова версия на win-a та е по-добре ама за игри хич го няма. Вярно че ати и нвидиа изкараха що годе читави драивери, но на тестовете на Futuremark се представя по-зле от 32 битовата версия. А и за самите игри е по-важна скороста на пресмятане на операцията, т.е. херците

P.S. Драивари за дъна, звукови и мрежови карти и т.н. има за 64 битовия win и си бачкат. Е естествено някои по неизвестни марки сигурно нямат. Но мина достатъчно време откакто излезна тази OS. Предполагам, че трудностите с липса на драивери вече неса толкова големи.

Редактирано от RAYNOR (преглед на промените)

Аз нямам 64 битов комп, но съм чел тестове във форуми и останах с впечатлението, че за програми няма проблем този Windows. Движат си старите, а някои имат версии и за 64 битова версия на win-a та е по-добре ама за игри хич го няма. Вярно че ати и нвидиа изкараха що годе читави драивери, но на тестовете на Futuremark се представя по-зле от 32 битовата версия. А и за самите игри е по-важна скороста на пресмятане на операцията, т.е. херците

P.S. Драивари за дъна, звукови и мрежови карти и т.н. има за 64 битовия win и си бачкат. Е естествено някои по неизвестни марки сигурно нямат. Но мина достатъчно време откакто излезна тази OS. Предполагам, че трудностите с липса на драивери вече неса толкова големи.

<{POST_SNAPBACK}>

Вярно е, на някои от тестовете моя CPU (AMD64 2800+ @1.8GHz) се представя малко по-зле от предшественика си AMD Athlon XP 2800+ (Barton) - онзи е с малко по-раздути честоти. Но да не забравяме, че това са просто синтетични тестове. Де да можеше така да се мери цялостната производителност на системите ...

И понеже в предишния си пост не конкретизирах, ще го направя сега - и аз визирах проблеми от естество на драйвери и др. системни софтуери. Иначе не съм имал досега щастието да видя Windows XP или Server 2003 в x64-вариантите им, така че не мога да кажа нищо за изпълняването на приложения и (в частност) на игри.

Във всеки случай, под Linux (SuSe x64) няма проблем да се стартират програми за 32-битова платформа, напротив - работят още по-добре.

Редактирано от Daemon (преглед на промените)

Честно казано небях погледнал точно какво си писал :)

Но и ти си прав, да :)

• Автор

Благодаря ви за отговорите :) !

Мисля да сменявам компа и се чудя какъв да взема 64-ка или 32-ка?

Аз вече игри почти не играя но заради детето ми съм длъжен да се съобразявам и със това,така че не знам какво да правя? Искам да взема по новата технология но ако ще ми създава проблеми ще се откажа и ще си остана на 32-е битова конфигурация cool.gif

Благодаря ви за отговорите :) !

Мисля да сменявам компа и се чудя какъв да взема 64-ка или 32-ка?

Аз вече игри почти не играя но заради детето ми съм длъжен да се съобразявам и със това,така че не знам какво да правя?  Искам  да взема по новата технология но ако ще ми създава проблеми ще се откажа и ще си остана на 32-е битова конфигурация cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

CNA, мисля че от написаното до тук стана ясно, че няма такъв вариант, при който самият избор на някой процесорор от фамилията AMD Athlon 64 или Intel EMT64 да доведе до проблеми със софтура, напротив - в тези процесори е бъдещето и купуването на къквото и да е друго от пазара за масови PC-та би било инвестиране в стари (пък макар и доказани) технологии.

Успех cool.gif

Редактирано от Daemon (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.