Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет към лаптоп през рутер

Featured Replies

Здравейте!Начи на лаптопа(не е мой)имам Уиндоус ХР и Виста.Имам и домашен компютър.Интернета който получавам през него е протокола PPTP посредством VPN технология.Към лаптопа ми дадоха рутер Netgear,който поддържа wireless.Та сега се чудя как да създам уайърлес мрежа и да конктна лаптопа към него

Здравейте!Начи на лаптопа(не е мой)имам Уиндоус ХР и Виста.Имам и домашен компютър.Интернета който получавам през него е протокола PPTP посредством VPN технология.Към лаптопа ми дадоха рутер Netgear,който поддържа wireless.Та сега се чудя как да създам уайърлес мрежа и да конктна лаптопа към него

Слагаш маршрутизатора да "приема" интернет, свързваш с мрежов кабел ПЦ-то, настройваш безжичната връзка (четеш документацията), свързваш notebook-а към безжичната връзка и си в бизнеса

• Автор
Слагаш маршрутизатора да "приема" интернет, свързваш с мрежов кабел ПЦ-то, настройваш безжичната връзка (четеш документацията), свързваш notebook-а към безжичната връзка и си в бизнеса

Така направих брат ама нещо не става... sad.gif Конектва се ама нет няма...Некви линкчета за случай като моя да знаете щото аз не намерих...

Така направих брат ама нещо не става... sad.gif Конектва се ама нет няма...Некви линкчета за случай като моя да знаете щото аз не намерих...

Има ли връзка на маршрутизатора? имаш ли ping от notebook-a до маршрутизатора?

• Автор
Има ли връзка на маршрутизатора? имаш ли ping от notebook-a до маршрутизатора?

да има до рутера но не и до интернет

А домашния ти комп, като го вържеш към рутера има ли нет?

Ако не - да не би инет доставчика ти пуска TTL=1?

Нали ти е ясно, че рутера е със собствен MAC адрес и ако доставчика ти има защита по MAC няма да тръгне, докато не им се обадиш, че си сменил "компа" и не им кажеш /или не ти проверят по мрежата/ новия MAC?

• Автор

на рутера задавам да ползва моя МАК адрес!И на домашния като го свържа към рутера нямам нет,само локал.

Добре де, ама напиши по-подробно какво си направил, та да се ориентираме къде е проблема.

На рутера задал ли си DNS- ите?

А на домашния и лаптопа задал ли си като gateway IP-то на рутера?. Опиши какво си свършил, пък ще мислим :clap:

Arol е прав, дай повече инфо ;)

Иначе за мойто предположение. Възможно е доставчика да ти прави TTL1 и рутерът ти да не го оправя. Ако можеш пусни един пинг от рутера (или от домашния като го вържеш) навън пр до абв.бг и виж ttl колко е.

Имай впредвид че не всеки рутер става да закачи VPN един от най-хубавите и елементарен за настройка и цена е този http://www.dlink.com/products/?pid=316

Лично съм го пробвал и работи прекрасно и с VPN и PPPOE.Настройките са елементарни.

D-link DI-524 Хардуерен рутер с ограничени възможности, поддържащ TCP/IP, WI-FI 2.4/2.462GHz 802.11g (channel 11), външна антена , скорост на трансфер до 54Mbps, вграден 4 портов комутатор (10/100Mbps), NAT VPN Pass-through (Network Address Translation), DHCP, MAC, IP и URL филтриране. Напълно достатъчен за една домашна мрежа или малък офис за споделяне на интернет по безжичен (WI-FI, Wireless) и LAN (ethernet) протокол. Подходящ за безжична връзка с лаптоп в рамките на дома и офиса. Рутира ли един път локалната мрежа на доставчика и вдигне pptp интерфейс, мрежовите настройки на локалната ви машина или лаптоп се свеждат до минимум. Дори VPN връзката да прекъсне, устройството пренабира автоматично, докато не я вдигне пак. Стандартно поддържа защита на безжичния обмен по мак адрес или с криптиране (MAC, WAP, WPA) с цел да не ви краде комшията от интернета, ако и той има лаптоп. biggrin.gif

http://www.infinitybg.net/

post-37154-1192174107.jpg

Редактирано от daemons (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.