Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Летяща кола през 2009 г.?

Featured Replies

Американската компания Terrafugia обяви, че още през 2009 година може да започне продажба на летящ автомобил.

Колата, получила името Transition, ще струва около 148 000 долара, пише руското издание на агенция Washington ProFile.

Машината съвместява свойствата на спортен автомобил и самолет и може са излита както от свободен участък от пътя, така и от летище. Кацането обаче може да се извършва само на летище.

Автомобилът самолет ще работи не с авиационно гориво, а с обикновен високооктанов бензин.

Предполага се, че ще бъдат произвеждани от 50 до 200 автомобила годишно.

Трудно е да се прецени размера на бъдещия пазар, като се отчита, че шофьорска книжка има практически всеки пълнолетен американец, а пилотски лиценз за лека авиация притежават около 600 000 жители на САЩ.

Основният проблем, с който се сблъскват конструкторите на летящата кола, е създаването на сгъваемото крило.

В крайна сметка те успели да разработят крило, което се разгъва и прибира с просто натискане на копче.

Засега обаче компанията не е получила разрешение за производството на летателния си апарат.

Transition трябва да удовлетворява изискванията на две различни структури - Националната администрация по безопасност на движението която лицензира новите автомобили, и Федералната авиационна администрация, която лицензира самолетите.

И двете структури обаче използват принципно различни критерии за оценка.

http://news.ibox.bg

интересно ама е твърде евтино, някъде четох че колата на Пи Диди е 400 и няколко хиляди долара а това е много странно (говоря за цената на летящата кола)

интересно ама е твърде евтино, някъде четох че колата на Пи Диди е 400 и няколко хиляди долара а това е много странно (говоря за цената на летящата кола)

да и на мен ми е странно като се замислим Бугати и Ролс Ройс имат и за 1 млн а 148 хил са твърде малко:)

да и на мен ми е странно като се замислим Бугати и Ролс Ройс имат и за 1 млн а 148 хил са твърде малко:wors:

Еееее и претенции :wors:

Не ми трябва летяща кола. Ще изчакам да измислят телепортите.

Не ми трябва летяща кола. Ще изчакам да измислят телепортите.

да ама тогава мерцедесите и всякакви други нови коли ще са за музеите biggrin.gif

После по новините често ще показват - поредната летяща кола изпуснала завоя поради несъобразена скорост и пиян водач и паркирала в хола вкарвайки собственика на апартамента от дивана направо в телевизора laugh.gif:)

Летяща или плаваща , нищо неможе да замени изживяването да шофираш по българската пътна мрежа. То си е като ски състезание от гигантския слалум. :)laugh.gif

• 3 седмици по-късно...

Ъъъъ, летяща кола.. :help wanted3:

Те гърмяща кола няма ли да измислят?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.