Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

AnyDVD & AnyDVD HD 6.1.9.3 инсталация, конфигурация и работа


Препоръчан отговор

AnyDVD & AnyDVD HD 6.1.9.3 инсталация, конфигурация и работа

Oфициална страница: http://www.slysoft.com/en/

Лиценз: Shareware (Платен) 49.00$ + (HD Option - 30.00$)

Линк за изтегляне: AnyDVD & AnyDVD HD 6.1.9.3

Размер: 1.89MB

Операционна система: Windows 2000/XP/Vista

Въведение:

AnyDVD & AnyDVD HD е един от най-известните софтуери за копиране както на DVD така и на дискове от ново поколение, като HD-DVD и Blu-Ray. Тя има лек и приятен интерфейс. С нея ще можете да извлечете съдържанието на всеки защитен диск, като имате и възможността да премахнете желана от вас информация, като трейлъри, предупредителни съобщения и т.н. Програмата поддържа почти всички записващи устройства DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD+R DL и DVD-RAM, BD-ROM, HD-ROM и други. Копирането се извършва чрез разбиване на защитата. AnyDVD & AnyDVD HD поддържа повечето от известните дискови защити като Securom, Safedisc и още много друго неизвестни за обикновения потребител.

Инсталация:

След като изтеглите инсталационният файл го стартирайте. Ще видите този прозорец:

24795935eo8.jpg

Това е първият прозорец от инсталационният помощник на програмата. Той ви показва лицензно споразумение с което трябва да се съгласите за да продължите инсталацията. За да се съгласите натиснете върху бутона I Agree (Съгласен съм). Ще видите този прозорец:

12062585mk8.jpg

Тук може да изберете кои компоненти да бъдат инсталирани.

Program files (required) - Програмни файлове. Тази отметка неможе да бъде махната, защото тези файлове са нужни и задължителни за работа с AnyDVD & AnyDVD HD.

Desktop Icon - Избирайки тази опция инсталатора ще постави икона на програмата на работния плот след инсталацията.

След като сте направили своя избор, който не е голям освен да изберете дали да бъде поставена икона на работния плот натиснете върху Next (Напред):

78157288kk4.jpg

Тук трябва да изберете директорията в която искате да бъде инсталирана програмата. По подразбиране това е в C:\Program Files\SlySoft\AnyDVD. Може да промените тази директория натискайки върху Browse… (Преглед…). За да продължите инсталацията трябва да имате 4MB свободно дисково пространство и натиснете върху Install (Инсталирай) за да започнете инсталацията. Ще видите този прозорец:

92708203sm3.jpg

Той показва напредъка на инсталацията, която отнема не повече от няколко секунди в зависимост от хардуера на компютъра ви. След като инсталацията завърши ще видите последният прозорец от инсталацията на който ще трябва да натиснете Close (Затвори).

35357637vv8.jpg

Натискайки върху Close (Затвори) програмата ви казва, че системата трябва да бъде рестартирана за да завършите инсталацията напълно.

43471574xl9.jpg

За да рестартирате компютъра натиснете върху Yes (Да), а в противен случай върху No (Не). Препоръчително е да рестартирате компютъра.

Пръв преглед на AnyDVD & AnyDVD HD 6.1.9.3

Стартирайки програмата за първи път ще видите този прозорец:

94808942jx1.jpg

От тук програмата ви казва, че тя не е безплатна, и в момента използвате пробен режим. Разполагате с 21 дни, след това ако искате да продължите работа с нея, ще трябва да я закупите. За да я закупите натиснете върху Order... (Поръчка) и попълнете формуляра, а ако искате да продължите с безплатния режим и да изпробвате програмата с всичките й функции натиснете върху Continue (Продължи).

Заедно с главния прозорец ще видите тази бележка, която ви информира, че натискайки върху всеки контрол (опция) с десен бутон ще получите подробна информация за какво служи тя.

47778891nx1.jpg

Натиснете OK и ето го вече самият интерфейс:

46730257hd4.jpg

На пръв поглед може да ви се стория сложен от непознатите термини, но не е така. Той е лек и приятен, позволяващ ви с няколко натискания на мишката да изберете желаните от вас настройки и да извършите опрация. Това също е и първият прозорец - Status (Статус) който ви дава информация за диска вкаран в устройството. На даденото изображение може да видите как изглежда тя.

Video DVD (Видео DVD) - тук можете да промените някои навигации на DVD видеото.

49998006hn1.jpg

Remove annoying adverts and trailers - изберете тази опция за да позволите използването на следните две:

Jump directly to Main Movie - Ако тази опция е избрана, AnyDVD & AnyDVD HD ще модифицира DVD-то, така че главните функции да бъдат плейвани веднага.

Jump directly to Title Menu - Ако тази опция е избрана, AnyDVD & AnyDVD HD ще модифицра DVD-то, така че заглавното меню да бъде плейвано веднага.

Бележка: Има възможност тези опции да не работят на всички DVD заглавия, понеже някои от DVD филмите не съдържат предварителен материал, като трейлъри и допълнителна информация преди да бъдете отведени на главното меню.

Show Dialog to set Video DVD settings for each individual Drive - Когато тази опция е избрана, AnyDVD & AnyDVD HD ще показва всеки път диалогов прозорец с настройки за всяко индивидуално устройството, когато е поставен DVD диск в него. Ако не е избрана ще се използват едни и същи настройки за всяко устройство.

Settings (Настройки)

74312731ey2.jpg

Default Region - Тук може да зададете регионът по подразбиране, който програмата ще използва за всяко поставено DVD било той region free (свободен регион) или RCE Region Code Enhancement (кодиран регион). Ако използвате RCE защитени дискове, уверете се, че сте избрали правилният регион.

Software Region Code - Премахва регионният код на DVD-то, така че той ще бъде region free (свободен регион) за всички софтуери и DVD плеъри.

Hardware Region Code: Simulate RPC2 drive with matching region - Програмата ще симулира RPC2 устройство, което да съвпада с региона на диска. Ако диска е region free (свободен регион) или RCE защитен, AnyDVD & AnyDVD HD ще използва регионът зададен по подразбиране.

Region Code Scripts - Опцията ще забрани регионно кодовите скриптове. Тази опция е полезна, ако искате да копирате DVD-та с CloneDVD, понеже премахва RCE защитата.

Analog Protection System - Тази опция ще премахне Analog Protection System (Macrovision) защитата.

Prohibited User Operation - Опцията ще премахне всички забранени операции (забраната на DVD-то за смяна на субтитри, прескачането на надписа с авторски права и т.н).

Бележка: Някои забранени опции може да бъдат пренасочени към "dead end" (мъртъв край), така че ако примерно искате да използвате опцията която е била забранена ще доведе до проблеми или блокиране на DVD плеъра.

PC-Friendly (Autorun on Video DVD) - Тази опция ще забрани "AutoRun" автоматичното зареждане на видео дискове. Това е ефикасен начин да предотвратите стартирането на софтуер, който е бил записан на DVD-то заедно с филма и се стартира автоматично.

Copy Protection based on unreadable Sectors - Ако тази опция е избрана, AnyDVD & AnyDVD HD ще промени всички .IFO файлове на DVD-то по начин, който копиращи програми като CloneDVD няма да се опитат да копират лоши сектори от DVD защитата и така ще бъде възможно успешно копиране. Лошите сектори ще бъдат заменени с празни, така че също ще работят и други прости програми за копиране като CloneCD 5, DVD Shring и т.н

Al Scanner - Тук може да изберете различни начини за сканиране на DVD-то. Колкото по бавен режим изберете, разбира се толкова повече време ще отнеме процедурата, но за разлика от това ще получите по коректна информация за диска.

Subtitles (Субтитри)

34122494zk2.jpg

Subtitle Transparency - От тук може да зададете прозрачността на всички субтитри на DVD-то. Опцията може да бъде полезна, ако използвате прожектираща системата за филми, понеже светлите субтитри има възможност да понижат контраста на картината.

CSS Keys (CSS ключове)

55540291hk9.jpg

Use CSS Key Archive - Ако тази опция е избрана AnyDVD & AnyDVD HD ще запази архив с всички CSS ключове които са били разрушени в даден DVD филм. Това е полезна опция, понеже разрушаването отнема доста време. Ако поставите DVD за втори път, AnyDVD & AnyDVD HD ще извлече ключът от архива вместо да го разрушава наново.

Бележка: Имате възможността да преглеждате, извличате, променяте или изтривате който и да е ключ, ако искате.

1. За да промените ключ кликнете два пъти с мишката върху него. Също може да използвате и клавишът Enter на вашата клавиатура.

2. За да изтриете ключ, селектирайте го и натиснете десен бутон на мишката върхо него за да отворите меню с опции. Може да използвате и клавишът Delete на вашата клавиатура.

3. За да вмъкнете експортиран (извлечен) ключ просто кликнете два пъти върху извлечения файл. Той ще бъде вмъкнат използвайки Windows Registry Editor.

Video HD DVD (Видео HD DVD)

46436293xm4.jpg

Enable HD DVD Support - Изберете опцията за да разрешите HD DVD поддръжката.

Remove first play title from HD DVD - first play title по принцип винаги е студио лого, което неможе да бъде прескочено и отнема доста време. Тази опция ще го премахне.

Remove user prohibitions from HD DVD - Тази опция ви позволява да премахнете забранените потребителски опрации, като смяна на аудио или субтитри директно от дистанциионото на DVD плеъра ви.

Remove parental restrictions from HD DVD - Ако тази опция НЕ Е избрана някои HD DVD-та имат ограничения от "The Weinstein Company" и няма да могат да бъдат плейвани с PowerDVD Ultra.

Remove all menus from HD DVD (Studio Canal titles with PowerDVD Ultra) - Ако тази опция НЕ Е избрана, заглавия разпространявани от Studio Canal, Kinowelt или Optimum Releasing няма да могат да бъдат плейвани на PowerDVD Ultra.

Directory to store script files: - Тук изберете желаната от вас директория в която да се съхраняват скриптовите файлове.

Directory to store temporary files: - Тук изберете желаната от вас директория в която да се съхраняват временните файлове.

Delete script files when done - Ако тази опция е избрана, програмата ще изтрие всички скриптови файлове, когато процеса с кодирането на DVD-то бъде завършен.

Delete temporary files when done - Ако тази опция е избрана, програмата ще изтрие всички временни файлове, когато процеса с кодирането на DVD-то бъде завършен.

Video Blu-Ray (Видео Blu-Ray)

75154725yd4.jpg

Enable Blu-Ray Support - Изберете опцията за да разрешите Blu-Ray поддръжката.

Remove Blu-Ray Region Code - Ако тази опция е избрана, регионалната проверка на Blu-Ray дисковете ще бъде премахната.

Automatic - Регионът на диска ще бъде зададен автоматично. В случай, че автоматичното задаване на работи правилно може да направите избора сам.

Region A - Северна Америка, Централна Америка, Южна Америка, Корая, Япония, Югоизточна Азия.

Region B - Европа, Средният изток, Африка, Австралия, Нова Зенландия.

Region C - Русия, Индия, Китай и останалата част от Света.

Audio CD (Аудио CD)

71006569us0.jpg

Remove CD Digital Audio Protection - Тази опция ще ви позволи да плейвате, копирате и рипвате защитени аудио дискове. Всичкото, което прави е складирането на TOC (Table of Contents) на медията. Ако AnyDVD & AnyDVD HD засече аудио диск, ще модофицира TOC и ще го представи като валиден Red-Book аудио диск. Нелегалният Start и Stop тайминг се коригира и допълнителните сесии се изтриват. Ако операционната система поиска TOC ще я вземе от складираната информация от AnyDVD & AnyDVD HD.

Бележка: Тази опция не работи с всички защити и устройства. Ако тази опция е разрешена, мултимедийната информация на аудио диска, като картинки, клипове и т.н няма да бъде виждана.

Always show Dialog to set Audio CD settings for each individual Drive - Когато тази опция е избрана, AnyDVD & AnyDVD HD ще показва всеки път диалогов прозорец с настройки за всяко индивидуално устройството, когато е поставен audio диск в него. Ако не е избрана ще се използват едни и същи настройки за всяко устройство.

Driver (Устройство)

68518535qw8.jpg

Enable Speed Control - Разрешава ви контрол над скоростта на дадено устройство. Така може да ограничите устройството ви да чете по бавно дисковете.

Бележка: Да не се използва заедно с подобни инструменти като Nero Drive Speed.

Selection (Селекция) - Тук може да изберете кои устройства да бъдат използвани от AnyDVD & AnyDVD HD.

73351546fv7.jpg

Program Settings (Настройки на програмата)

10zv6.jpg

Enable AnyDVD - От тук може да разрешите или забраните AnyDVD & AnyDVD HD, така че може да спестите системни ресурси.

Autostart - Ако изберете тази опция, AnyDVD & AnyDVD HD ще стартира заедно с Windows.

Safe Mode - Това е "high compatibility mode" режим. Разрешете го, ако комптърът ви се държи странно след инсталацията на AnyDVD & AnyDVD HD (конфликти с други софтуери или устройства).

Hide Icon - Тази опция скрива AnyDVD & AnyDVD HD трей иконата. Не е препоръчително да я изключвате, защото тя дава много важна визуална информация и олеснява работата с програмата.

Automatically check for new AnyDVD Version - Автоматична проверка за нова версия. AnyDVD & AnyDVD HD ще се свързва с ъпдейт сървъра на SlySoft и автоматично ще ви информира за нови версии.

Enable logging - Ако тази опция е разрешена, AnyDVD & AnyDVD HD ще записва logfile (доклад) след всеки извършен процес. Разрешете тази опция, само ако искате да докладвате за налични бъгове на SlySoft.

Show information window for new media - Ако изберете тази опция AnyDVD & AnyDVD HD ще ви показва информационен прозорец всеки път когато е поставен диск в устройството. Ще виждате информация засечена от програмата и какви промени са били направени по дисковата структура.

Бележка: Текстът в информационният прозорец е не преведен и ще бъде показван само на Английски.

Show Balloon Tip while AnyDVD is scanning discs - AnyDVD & AnyDVD HD ще показва балон със сведения в трей областта.

External Program (Външна програма)

11uh3.jpg

Start external Program on Media Chance - AnyDVD & AnyDVD HD може да стартира програми или batch файлове, ако поставите или извадите диск от вашите оптични диск устройства. Разрешавайки тази опция вие ще можете да зададете различни програми или batch файлове, които да бъдат стартиране когато поставите или извадите диск от устройството.

Language Selection (Избор на език) - От този прозорец може да изберете езиковият интерфейс на програмата.

12tm0.jpg

Information (Информация) - Този прозорец показва информация отностно програмата.

13gf2.jpg

Трей икона:

Трей иконата се намира в долният десен ъгъл на лентата със задачи и включва няколко опции:

55en1.jpg

Enable AnyDVD - Разрешава или забранява AnyDVD & AnyDVD HD, така че може да спестите системни ресурси.

Settings... - Извежда главният интерфейс на програмата.

Help... - Извежда много кратка помощ за програмата.

SlySoft... - Препраща към официалната страница на фирмата.

Rip Video DVD to Harddisk... - От тук може да стартирате рипването на видео диска към твърдия диск.

Autostart - Ако изберете тази опция, AnyDVD & AnyDVD HD ще стартира заедно с Windows.

Exit - Изход от програмата.

Начин на работа:

След като вече сте направили желаните от вас настройки, избрали сте премахването на дадени защити, отрязването на трейлъри, авторски права и т.н може да копирате своя диск. Процедурата се извършва възможно по най-лесния начин с няколко клика на мишката. Натиснете с десен бутон върху трей иконата на програмата и от менюто изберете Rip Video DVD to Harddisk.... Ще видите този прозорец:

92610126lz7.jpg

Source Directory: - Тук трябва да изберете устройството в което се намира диска.

Destination Directory: - Тук трябва да изберете директория в която да се съхрани извлеченото съдържание, като натиснете върху малката жълта папка намираща се в дясната част на прозореца.

След като сте готови с избора си натиснете върху Copy DVD за да стартирате процеса и изчакайте докато завърши.

92959697lq5.jpg

След като процесът завърши натиснете върху Close (Затвори).

43629716mp6.jpg

Заключение:

AnyDVD & AnyDVD HD ще ви свърши може би най-добрата работа за тази цел, понеже поддържа абсолютно всички екстри за работа и кодиране на едно DVD или видео от ново поколение. Тя е лека с приятен интерфейс и разбира се работи възможно най-бързо в зависимост от хардуера с който разполагате. За разлика от други програми докато тя работи вие спокойно можете да правите нещо друго на компютъра понеже използва минимален брой ресурси. Приблизителното време за копиране на оригинален двуслоен 8GB DVD диск с минимална защита е около 15 мин, което е напълно нормално.

Автор: Стоян Стоянов

Редактирано от Nattramn (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване