Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп между няколко модела

Featured Replies

Здравейте, реших да се обзаведа с лаптоп, но в джунглата от марки и модели се омотах бая.

Спряла съм, се на няколко марки, но не знам как са в качествено отношение.

ASUS - F3SC-AP062

Gigabite InGenius W566N

ACER Aspire 5920G

ACER Travel Mate 6592

HP nx9420

Fujitsu Siemens AMILO Xi 1546

Ще се използва за графичен дизайн, предпечат, видео обработка. Последните игрови заглавия не ме вълнуват толкова много.

Основно при избора ми е да е с мощна графична карта (външна) и да може да се добави допълнително оперативна памет (РАМ). Тези, на които съм се спряла може би задоволяват изискванията ми откъм процесор, рам и твърд диск. Не на последно място обаче е дисплеят. Веднага бих си взела Acer Aspire, но идея си нямам дали дисплея е добър. Дали цветовете са реални и също много важно е да не "люти" като го гледам повече от 30-60 мин. (Имам подобен опит с един LCD монитор Benq, когото не мога да гледам повече от час, а и буквите са малко размазани при него. Ще съм благодарна, ако някой ме упъти в избора ми.

Редактирано от kkiricheva (преглед на промените)

наистина Acer Aspire е добър избор.лично моят избор би бил последният лаптоп,а именно Fujitsu Siemens AMILO Xi 1546.с много добра видео карта е,хубав и голям 17" дисплей и добър двуядрен процесор.лично за мен той е най-добрият избор.успех

• Автор
наистина Acer Aspire е добър избор.лично моят избор би бил последният лаптоп,а именно Fujitsu Siemens AMILO Xi 1546.с много добра видео карта е,хубав и голям 17" дисплей и добър двуядрен процесор.лично за мен той е най-добрият избор.успех

Ами HP-то не е ли по-добро? Поне като марка ми се струват по-стабилни.

Аз бих се спрял на ASUS или на Gigabyte. Имат по 2 години гаранция и ми допадат повече като лаптопи. А лаптопа се изразява предимно с мобилност (лек и малък с продължително време на работа). Лично аз бих взел този на Gigabyte. :)

Ако искаш качествени видео-карти, според мен ACER Aspire 5920G е твоят избор, този на HP също става, но като че ли видео-картата не е предвидена предимно за обработване та графика. Acer-a е идеален за тая работа. Ако залагаш на марки, на мен повече ми харесва Gigabyte-a. А Fujitsu-то не го гледай :)

Здравей kkiricheva,

всички избрани от теб модели висят отдавна по сайтовете на фирмите за продан и следователно не са последен модел и са на доста, ама доста по-висока цена от актуалните в момента. За пример ти давам един Айсър, макар и той да не е актуален като цена, т.е. с малко е по-висока отколкото му се полага - цък. Сравни го с избрания от теб и ще видиш огромната разлика в цената и екрана...

Много трябва да внимаваш при избора и опитай да намериш свой човек, професионалист, при покупката. Днес ще ходя до технополис, техномаркет и подобни за избор на подобен лаптоп за мой клиент, ако срещна нещо добро ще пиша пак.

Тъжното и жалкото е, че технополис отдавна си свалиха сайта, той им служеше като силна анти-реклама със старите модели на смешно висока цена. Погледни за пример на мост-а листата - пълно е със стари дръвца от преди 2-3 години с цени доста над 1000$. Ужас... ;) Няма никой от големи производите по света с официален сайт и актуална листа с цени и условия на гаранцията в България. Това говори още веднъж колко сме зле, затова съвета ми е да си избереш марка и модел, например Дел 1721 е добър избор и да се обадиш по телефона на някой от официалните им "представители" и да им зададеш въпроса - има ли го този модел, с такива и такива параметри в нашата територийка, цената му каква е и от къде да го купя. Разбира се, проверяваш каква е цената в щатите или обединеното кралство и ако е много голяма разликата намираш начин да си го купиш оттам...

Едит: Не намерих нищо при огледа по магазините, което да ми хареса като цена и параметри, последно, с оглед на изискването:

Основно при избора ми е да е с мощна графична карта (външна)

мога да препоръчам такава машинка, малко е солена цената - цък.

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

разбира се, че ако сравниш http://notebook.bg/notebooks.php?nid=374 със http://notebook.bg/notebooks.php?nid=376 се вижда, че цената е по-ниска заради процесора на AMD. Все пак интелските процесори "горят" по-малко ток, и греят по-малко, за това се ориентирах към конфигурации с интел.

http://notebook.bg/notebooks.php?nid=350 това не е ли по-скъпо само заради интелския процесор и това, че видеото му е по-слабо?

• Автор

Мдаа това е добра машинка, но DELL в България имат ли оторизиран сервиз? Защото ако се прецака нещо кел файда ако требе да го пращам на .....

Лошото на Dell-а е че върви с DOS и няма как да видя в магазина дали дисплея показва добри цветове.

Мдаа това е добра машинка, но DELL в България имат ли оторизиран сервиз? Защото ако се прецака нещо кел файда ако требе да го пращам на .....

Лошото на Dell-а е че върви с DOS и няма как да видя в магазина дали дисплея показва добри цветове.

Здравей , DELL- a има интегрирана така наречената Media Direct система така, че би могла да видиш дисплея и без уиндолс. Ако искаш добър дисплей те съветвам да вземеш този www.laptopzona.com/prod_detail.php?element=803 има по-добър дисплей , по-добра батерия и по-бърз хард.

• Автор

Тази система какво ще рече?

Този пак е Dell 1520, ама по-друга модификация. Аз си мислех да взема едно ubuntu със себе си и да помоля да буутне от него.

На Acer-a можеше да се добавя RAM до 4гб. За Dell-а не пише нищо, имате ли информация дали има такава възможност?

Този пак е Dell 1520, ама по-друга модификация. Аз си мислех да взема едно ubuntu със себе си и да помоля да буутне от него.

На Acer-a можеше да се добавя RAM до 4гб. За Dell-а не пише нищо, имате ли информация дали има такава възможност?

Тук можеш да я видиш . На нея можеш да плейваш мултимедия без да имаш ОС.Можеш да му сложиш 2Х2 гб тъй като има само 2 слота.

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

Да, до 4 ГБ е Дел-а - цък.

Два еднакви Дел-а са дали съфорумниците но с лека разлика от около 471 лева, затова си позволих да пиша толкова много в предния си пост sad.gif

Ейде пак двата линка - цък и цък

Да, до 4 ГБ е Дел-а - цък.

Два еднакви Дел-а са дали съфорумниците но с лека разлика от около 471 лева, затова си позволих да пиша толкова много в предния си пост sad.gif

Ейде пак двата линка - цък и цък

Еднакви от към номер на модел , но различни от към дисплей, батерия и диск.Нали идеята е да има хубав дисплей .

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

• Автор

Ама тя цената на единия е без ДДС, а като се сложи 20% си идва ~2 200лв. Единия пише, че е с 7200 rpm, а другия 5400rpm. Също този по-скъпия има 9 cell батерия, а другия има 6 cell.

Дано като е с по-голяма резолюция да мога да го пусна и на по-малка, зщаото много дребни ще станат иконките и шрифтовете.

Ама тя цената на единия е без ДДС, а като се сложи 20% си идва ~2 200лв. Единия пише, че е с 7200 rpm, а другия 5400rpm. Също този по-скъпия има 9 cell батерия, а другия има 6 cell.

Дано като е с по-голяма резолюция да мога да го пусна и на по-малка, зщаото много дребни ще станат иконките и шрифтовете.

Това с шрифтовете и иконите не е никакъв проблем винаги можеш да ги увеличиш .Аз не съм ги увеличавал и си ги виждам чудесно .

Dell-а няма HDMI™ и DVI портове. Това е може би единственото нещо с което Acer-a превъзхожда Dell-a

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.