Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Двуядрени Celeron-и слагат край на една ера

Featured Replies

Новите чипове правят излишни едноядрените процесори

Намерението на Intel да пусне двуядрени Celeron процесори през първото тримесечие на следващата година означава, че краят на едноядрената ера е съвсем близо. Новите Celeron-и ще отнемат ценовото предимство на едноядрените чипове за десктоп компютри и така ще ги направят излишни.Процесът на отмиране, който започна с появата на двуядрените чипове, ще продължи още около една година. Може да се очаква, че през 2009-та Intel ще спре окончателно производството на едноядрени процесори.

E1200, първият модел двуядрен Celeron от серията E1000, ще работи на честота 1600MHz и ще включва 512 KB кеш от второ ниво. Процесорът ще се продава за около 53$ в количества по 1000 бройки.Серията E1000 ще се произвежда по 65-нанометров процес, на базата на ядрото Conroe. Към края на следващата година Intel ще пусне и 45-нанометрово производство на двуядрени Celeron-и.

technews

Не е наложително да подменяш каквото и да било cool.gif Все още има едноядрени процесори, които стават за най-обикновени нужди и са много достъпни. Дву-ядрените ще изместят едно-ядрените, ама няма да е много скоро. Пентиум 4-ките, макар и на отмиране, за бюджетни процесори вършат работа cool.gif

Ужас! Пак ли ще трябва да си подменям чаркове в компа sad.gif

Никой не те кара да го правиш. cool.gif Просто след време няма да има как да ъпрейднеш. А и няма да си заслужава. Само че според мен "процесът на отмиране" вече завърши. Не виждам кой ще даде 200 лева например за едноядрен като може да вземе двуядрен. А ако ъпгрейдва, но дъното му (като мойто например) не поддържа многоядрени процесори, е близко до акъла изобщо да не ъпрейдва. Просто Intel и AMD забавят процеса, като продължават да произвеждат процесори с който да се ъпрейдне 3-4 годишна щайга. Единсвеното, което ме гложди сега е какво ще измислят след многоядрените процесори. :lock:

.,,,двуядрен Celeron от серията E1000, ще работи на честота 1600MHz и ще включва 512 KB кеш от второ ниво. Процесорът ще се продава за около 53$ в количества по 1000 бройки.Серията E1000 ще се произвежда по 65-нанометров процес, на базата на ядрото Conroe

Тия нови Celeron-и на 1,6 с 512 кеш нищо чудно първите произведени бройки да са премаркирани Е2140/Е2160 с дефектен кеш, а при тази цена от около и под 80$ крайна клиентска при 53$ на едро, направи ще изместят ниския клас C2D(т.е. Е2ххх и Е4ххх).

Иначе логично беше това да се случи и сега остава да видим и двуядрени Sempron-и(или както там ги нарекат) от конкуренцията. Борбата от известно време вече не е за повече мегахерци, а се набляга на паралелна работа на 2 или повече ядра в един корпус.

Новите чипове правят излишни едноядрените процесори

Намерението на Intel да пусне двуядрени Celeron процесори през първото тримесечие на следващата година означава, че краят на едноядрената ера е съвсем близо. Новите Celeron-и ще отнемат ценовото предимство на едноядрените чипове за десктоп компютри и така ще ги направят излишни.Процесът на отмиране, който започна с появата на двуядрените чипове, ще продължи още около една година. Може да се очаква, че през 2009-та Intel ще спре окончателно производството на едноядрени процесори.

E1200, първият модел двуядрен Celeron от серията E1000, ще работи на честота 1600MHz и ще включва 512 KB кеш от второ ниво. Процесорът ще се продава за около 53$ в количества по 1000 бройки.Серията E1000 ще се произвежда по 65-нанометров процес, на базата на ядрото Conroe. Към края на следващата година Intel ще пусне и 45-нанометрово производство на двуядрени Celeron-и.

technews

Явно света е тръгнал натам. Погледнете тези спецификации: http://www.sun.com/processors/UltraSPARC-T2/specs.xml

Все повече се прехвърлят задачи към автоматичната обработка и се дефинират по-сложни, и съответно нуждаещи се от по-голяма мощност, процеси.

Тия нови Celeron-и на 1,6 с 512 кеш нищо чудно първите произведени бройки да са премаркирани Е2140/Е2160 с дефектен кеш, а при тази цена от около и под 80$ крайна клиентска при 53$ на едро, направи ще изместят ниския клас C2D(т.е. Е2ххх и Е4ххх).

Иначе логично беше това да се случи и сега остава да видим и двуядрени Sempron-и(или както там ги нарекат) от конкуренцията. Борбата от известно време вече не е за повече мегахерци, а се набляга на паралелна работа на 2 или повече ядра в един корпус.

Мдам мисля си сега кога ли ще пуснат двуядрени семпрони, които да бият дву-ядрените атлон-котлон от ниските честоти/имам в предвид котлоните до 4200+/. Но нека не мислим за бъдещето, то ще дойде по-скоро от очакваното, както казваше Айнщайн.. :lol6:

Ъмм... та уравнението как се получава...

X x 2 = 2X

IF X=Шит THEN

Шит x 2 = 2Шит

Ще видм как ще се стакват спрямо конкурентите по цена от АМД но засега .. двуядрен целерон мисля че ще бъде 2Шит. :speak:

Ъмм... та уравнението как се получава...

X x 2 = 2X

IF X=Шит THEN

Шит x 2 = 2Шит

Ще видм как ще се стакват спрямо конкурентите по цена от АМД но засега .. двуядрен целерон мисля че ще бъде 2Шит. :rolleyes:

що смяташ така ако не е тайна ,може пък и добри да се окажат :huh:

що смяташ така ако не е тайна ,може пък и добри да се окажат ;)

аз дори съм сигурен,че ще се окажат добри.тези селерони по нищо няма да отстъпват от 2140 или 2160,освен по кеш паметта.да не забравяме и сигурно добрият потенциал за клок.и на цена от 53$ мисля,че няма да има конкуренция.идеално решение за бюджетна или някоя офис машинка. :)

• Автор

на цена от 53$ мисля,че няма да има конкуренция.идеално решение за бюджетна или някоя офис машинка.

Това е цена за 100 бройки.

на цена от 53$ мисля,че няма да има конкуренция.идеално решение за бюджетна или някоя офис машинка.

Това е цена за 100 бройки.

да,знам го това.и мислиш ли,че за крайните потребители ще е повече от 60-65$?

да,знам го това.и мислиш ли,че за крайните потребители ще е повече от 60-65$?

Най-вероятно ще са около 85$ в началото крайна клиентска цена включая данъците. Поживём - увидим!

дали?то 2160 е 90$,не ми се вярва да е почти колкото него.лично аз ги виждам около 65-70$.наистина ще се разбере след време! :clap:

дали?то 2160 е 90$...

...без ДДС. :clap: С данъка отива на 108, а по спецификации единствената разлика с новите Селяни ще е само в обема на кеш паметта.

дам,така е съгласям се за всичко.и аз имах впредвид 65-70$ без ддс.просто аз взимам частите с без ддс и винаги правя сметките си без него.иначе да-с ддс мисляче ще е около 85$. :clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.