Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на процесор, дъно, памет

Featured Replies

Здравейте

/дано това е най-правилният раздел за тази тема/.

В момента процесорът ми е AMD AthlonXP 3000+.

Дъното ми е A8V-E Deluxe http://www.asus.com/products4.aspx?l...&modelme nu=1

Кой е най-добрият процесор, който мога да сложа на това дъно? за колко пари? И има ли смисъл?

Следващата седмица ще има Байт експо, може пък там да хвана някое намаление на процесори... или няма такъв шанс.

Имам си от една седмица XFX 8800GTS 320 MB и май по-добър процесор ще й бъде от полза!

определено този процесор няма да позволи на картата ти да разгъне целия си потенциал.препоръчително е да го смениш с някой X2 s.939

според прозиводителя дъното подържа AMD Socket 939 Athlon 64FX/Athlon 64,което значи,че не би трябвало да има проблеми!процесорът,който са ти препоръчали е добър за парите си,но имай впредвид,че в пакета няма охлаждане.приготви си парички за такова или търси BOX пакет. :rolleyes:

• Автор
според прозиводителя дъното подържа AMD Socket 939 Athlon 64FX/Athlon 64,което значи,че не би трябвало да има проблеми!процесорът,който са ти препоръчали е добър за парите си,но имай впредвид,че в пакета няма охлаждане.приготви си парички за такова или търси BOX пакет. :rolleyes:

Мерси, че ми обърна внимание на охлаждането. Сегашният ми процесор си е BOX.

Май на дъното обаче преди това ще трябва да ъпдейтна биоса, за да може да тръгне двуядрен процесор.

Сега трябва да се уча как се ъпдейтва биос.

ако искаш ме намери в скайпа да ти помогна за биоса. :rolleyes: ако мислиш,че няма да се справиш-с радост ще помогна! cool.gif

На моето дъно /с тоя сокет/ двуядрен процесор поддържа ли се? Ако да - Препоръчаха ми това:

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=36564

Това са спецификациите на дъното. Поддържа две ядра, щом поддържа Котлон FX.. И процесора, който са ти препоръчали е най-доброто в случая. cool.gif Дъното ти поддържа PCI-E, значи видео-картата ще тръгне, и ще върви добре.

Според това: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...SLanguage=en-us, може и да не поддържа този процесор.

Другото, което трябва да се има предвид е, че платката е спряна от поддръжка.

• Автор
Според това: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...SLanguage=en-us, може и да не поддържа този процесор.

Другото, което трябва да се има предвид е, че платката е спряна от поддръжка.

Мда, полезен линк... И да, това е старо дъно.... Ще видя какво ще правя. Във всеки случай не съм тръгнал утре да купувам процесор, така че има време.

За момента можете ли да ми кажете как да проверя каква е версията на биоса на компа ли?

Мда, полезен линк... И да, това е старо дъно.... Ще видя какво ще правя. Във всеки случай не съм тръгнал утре да купувам процесор, така че има време.

За момента можете ли да ми кажете как да проверя каква е версията на биоса на компа ли?

можеш да я видиш с Everest най-лесно.в самия биос също ти я пише

• Автор

Мерси, проверих с Евереста, биоса е версия 1012.

Тоест май няма да се налага ъпдейт на биоса, добра новина!

И все пак гледам отново този линк http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...SLanguage=en-us и се чудя - ще тръгне ли двуядрен или не на това дъно. Просто ме е страх, че може да купя процесор за 150 лева, който няма да стане... angry.gif

Ако примерно тръгва този: Athlon 64 FX-57 (rev.E4) - който пише, че се поддържа... това значи ли, че и онзи двуядрен ще тръгне?

Моя съвет е да караш с тоя докато може и като си готов да смениш дъно,процесор и рам.Не си заслужава много да влагаш в сокет 939.

• Автор

След като излезе, че на сегашното ми дъно двуядрен процесор не може да тръгне.

Искам обаче да мина тънко...Старите чаркове ще продам, и ми трябва:

двуядрен процесор /мисля за Атлон 3600х2/

дъно някакво със сокет Ам2 и без вградено видео - харесах на първо търсене това

http://www.asus.com/products4.aspx?modelme...l3=308&l4=0

как е? Струва 120 лева с ДДС. Тоест, евтинко.

Памет - 2х1Гигабайт ДДР2 някаква марка.

Какво ще кажете и общо колко пари ще излезе? и колко ще мога да взема за старите части..

Сегашната ми памет е 2 GB RAM (4x512 Kingston), обаче май е ДДР1, тоест няма да стане на новото дъно...

Мисля, че това не е удачната нова тема. Според мен продажбата и купуването на нов е вариантът, но ти си решаваш... успех

• Автор
Мисля, че това не е удачната нова тема. Според мен продажбата и купуването на нов е вариантът, но ти си решаваш... успех

Не те разбирам... Аз точно това искам да направя - да махна старото дъно, процесор и памет, и на тяхно място нови да купя.

Няма да е лошо да кажеш с какви пари си готов да се разделиш, защото иначе може да ти предлагаме неща, които не биха се вместили в бюджета!

Не те разбирам... Аз точно това искам да направя - да махна старото дъно, процесор и памет, и на тяхно място нови да купя.

Добре, но в такъв случай с новата nVIDIA, която ще купуваш, ако захранването ти с нещо от сорта на 300-400W, няма да ти върши работа. То твоето наистина се получава нов... :bedtime2:

И лично и препоръчвам, ако челиш добра производителност да се откажеш от AMD, и да избереш някой C2D..

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

имам си вече XFX 8800GTS 320 MB и си работи в момента, взех и захранване OCZ ModStream 520W.

Това е инфото.

А какъв бюджет, хм, ами да кажев дъно, процесор и 2 гигабайта памет ДДР2 за общо 500 лева с ДДС. Като се има в предвид, че очаквам да взема някои лев за старите чаркове, също така. /на колко да се надявам за тях?/

хм, ами ако е Интел - може, ама те не греят ли много повече от АМД? или не?

За новите чаркове моето захранване ще стигне, нали?

Редактирано от Cradlebulgaria (преглед на промените)

Определено захранването е достатъчно (много добро при това), както и видеокартата. Интел, не греят повече (на стандартните си честоти). Ако обаче се клокват може да се каже, че загряват доста, но това не е проблем, който не може да се реши! Ето защо аз бих те насочил точно към Интелска конфигурация:

MB: ABIT IP35, LGA775, Intel P35 ICHR9, 4x800, 7.1 HD, 6x SATA2 RAID, 1xATA, 12 usb GBL  $137.00 

CPU: C2 DUO E2160 , 1.8G, 1M, BOX  $83.00 

RAM: SuperT 2 x 1GB DDR2 800 CL4  $80.00

Total: 300$ без ДДС ==504лв. с ДДС

Определено захранването е достатъчно (много добро при това), както и видеокартата. Интел, не греят повече (на стандартните си честоти). Ако обаче се клокват може да се каже, че загряват доста, но това не е проблем, който не може да се реши! Ето защо аз бих те насочил точно към Интелска конфигурация:

MB: ABIT IP35, LGA775, Intel P35 ICHR9, 4x800, 7.1 HD, 6x SATA2 RAID, 1xATA, 12 usb GBL  $137.00 

CPU: C2 DUO E2160 , 1.8G, 1M, BOX  $83.00 

RAM: SuperT 2 x 1GB DDR2 800 CL4  $80.00

Total: 300$ без ДДС ==504лв. с ДДС

пит,откъде ги взимаш тези цени?може ли линк?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.