Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DVD-RW!

Featured Replies

Здравейте! Не знам дали темата е за тук, но ако не е моля да ми я преместите.

А сега за проблема. Компютъра е на братовчетка ми и те имат DVD-RW. Майка и без да иска изтрила nero-то и ме извикаха да им кача ново. Качих го, но самото устройство не иска да работи. Сигурна съм, че устройството е DVD-RW, т.к. съм го ползвала и преди и си работеше без грешка. В момента като поставя диск показва, че той е празен. Тръгвам да го записвам започва нормално, стига до 3% и прекъсва. Пробвах с други дискове, пак същото. Сложих и вече записани дискове, както записвани от мен, така и оригинални DVD такива но пак показва, че са празни. В началото пимислих, че е заради nero-то, за това пробвах и със самия windows да запиша диск- резултата беше нулев, според устройството въобще не бях сложила диск.

Ако може някой да даде някаква идея от какво може да е.Предварително благодаря!

П.П. Чак сега видях, че има отделен раздел. Разгледах темите пуснати тук и намерих това:

Къде ми е CD/DVD устройството?

- Някой си е играл с BIOS, принципно погледнато ако се страхувате да пипате, просто го сложете на default.

-По неизвестна причина информационния и или захранващия кабел на у-вото не правят добър контакт, закачете ги наново и/или опитайте с други.

-Тея животни, оптичните у-ва си бачкат с standart CD/DVD driver, едно преинсталиране на драйвера и готово. Въпросният драйвер си стои на топло в Windows, преинсталирането става лесно от Device Manager.

-Някой е забранил въпросното у-во, но тогава ще има едно червено хиксче на него. Пробвайте да го забраните и после разрешите отново(ще има един/два рестарта).

-Нищо ли не помогна? То на вашето у-во свети/мига ли му въобще лампичката? Като сложите диск вътре върти ли го? Я сложете един бутваш диск да видим дали ще тръгне(с Windows на него примерно).

От горе изброеното опитах всичко. От вчера се заминавам с това, като започнах с драйверите. А днес поставих един бутваш диск, и пак нищо. И да уточня нещо: лампичката на DVD-то не свети, а когато сложа диск(пълен или празен) ми отваря автоматично меню, като ми казва, че диска е празен и ме пита дали искам да го запиша.

Редактирано от the_flapper (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Аз имах подобен проблем преди време - та записвам си аз една игра и по едно време... ПРАС! Грешка! Слагам аз ново двд и пак така. Слагам аз 3-то и не ми го прочита. Все едно няма диск в устройството. Та оказа се, че лазера за двд-то бил изгорял (Този който чете дисковете.(Те са 2-за двд и за сд.)) и се наложи да вземаме нова. От това, което си написала не ми става много ясно какъв ти е проблема... =/ Сега като сложиш диск отчита ли, че има поставен в устройството или си седи и нищо не прави? О.о

Гледам тоя цитат и последното там за лампичката дето пише - еми, ако си сложила двд и лампичката не мига/не върти диска то значи лазерът е изгорял... =/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.