Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с харда

Featured Replies

Опитах се да направя партиция на хард диска...изписа ми exemining екрана ми почерня и до ден днешен е така.При бутване на дискета,бут цд и уиндоус е същият конкретен случай.Мигаща чертичка на черен екран :offtopic_s: ще се съсипя за този хард 300 гб сата е все пак.Ще съм благодарна ако някой помогне ;) ;)

Опитах се да направя партиция на хард диска...изписа ми exemining екрана ми почерня и до ден днешен е така.При бутване на дискета,бут цд и уиндоус е същият конкретен случай.Мигаща чертичка на черен екран :offtopic_s: ще се съсипя за този хард 300 гб сата е все пак.Ще съм благодарна ако някой помогне ;) ;)

Ти в краина сметка какво искаш , да разделиш харда ли или да заредиш операционната система от него

• Автор
Ти в краина сметка какво искаш , да разделиш харда ли или да заредиш операционната система от него

Оптах се да го делна ама го съсипах. Искам да ми се покаже някакво меню незвисимо на какво: инсталиране,бут дискета или бут цд.

В моя случай само си мига чертичката за бутване и нищо друго sad.gif

Оптах се да го делна ама го съсипах. Искам да ми се покаже някакво меню незвисимо на какво: инсталиране,бут дискета или бут цд.

В моя случай само си мига чертичката за бутване и нищо друго sad.gif

Рестартирай компютъра (Ctrl+Alt+Del) и натискай Del или F2, докато не се появи менюто на BIOS. Там в секция Boot нагласи първото бутващо устройство да е флопито или CD/DVD-то. Най-добре е да работиш с инсталационния диск на операционната система и да нагласиш First Boot Device = CD/DVD.

• Автор
Рестартирай компютъра (Ctrl+Alt+Del) и натискай Del или F2, докато не се появи менюто на BIOS. Там в секция Boot нагласи първото бутващо устройство да е флопито или CD/DVD-то. Най-добре е да работиш с инсталационния диск на операционната система и да нагласиш First Boot Device = CD/DVD.

Направих го,но описах вече проблема,само черен екран sad.gif

Просто не се вижда каквото и да е меню..

Редактирано от colombo (преглед на промените)

добре де с кои бутон ти се влиза в биоса на компа??? , нямяш ли бутон за бот меню аз на лаптопа влизам с F12 на другия влизам с F11 на стария си влизах с F9 в бут менюто някои компове като се стартират и за кратко ти изписва бутона

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

добре де с кои бутон ти се влиза в биоса на компа??? , нямяш ли бутон за бот меню аз на лаптопа влизам с F12 на другия влизам с F11 на стария си влизах с F9 в бут менюто някои компове като се стартират и за кратко ти изписва бутона

Вече писах: пробвай с <Delete> или с <F2>. Избери си бутон и след рестартирането почуквай само него. Ако не стане, пробвай със следващия, ако и с него не стане, пробвай с друг F-бутон, докато откриеш кой е.

Вече писах: пробвай с <Delete> или с <F2>. Избери си бутон и след рестартирането почуквай само него. Ако не стане, пробвай със следващия, ако и с него не стане, пробвай с друг F-бутон, докато откриеш кой е.

Аз преди 12 години имах лаптоп на който в биоса се влизаше с alt + S или Control + S не помня вече , върви го налучкай тоя ком няма ли си книжка за дъното или влез в нет страницата на производителя

• Автор

влизам с дел,но аз зная как да нагласям устроиствата,проблема е,че не тръгва нищо на "прецаканият" хард.Ако му дръпна кабелите се бутва всичко,но с кабелите е тъмница,там е броблема

Редактирано от colombo (преглед на промените)

• Автор
погледни монитор, видеокарта, защото явно проблема е във видеотракта (поне според мен)

как да е монитора и видеото като в момента съм изключила "разбазиканият" хард и съм с другият :speak:

Аз имам проблем с харда. Понякога компа ми забива и след рестарт харда не може да се детектне. След това се налага да изчакам определено време за да може компа да тръгне. С коя програма да го тествам? Мерси предварително!!!

Редактирано от MiroZh (преглед на промените)

Значи при опита за създаване на нов дял нещо се е объркало и сега не можеш да бутнеш от него, така ли?

Първо можеш да пробваш, ако го закачиш на компа на някой приятел дали се виждат данните по него, какви дялове има, създал ли се е новия дял или се е омазало всичко и никакви данни няма. Ако има данни и всичко изглежда наред, трябва да се провери зареждащия дял дали е активен и евентуално да се пробва от конзолата на инсталационното CD на Windows да се пусне fixmbr и/или fixboot дали няма да оправят нещата. Ако ли не се забърсва всичко, създаваш си каквито искаш дялове, форматираш и си инсталваш ОС на чистичко и започваш да си качваш всичко наново

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.