Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за смяна на охлаждане на GALAXY 8600GT

Featured Replies

Такааа... Туко що ми пристигна GALAXY GF 8600GT 512MB GDDR3 и реших да проверя до колко може да се клоква, НО с оригиналните настройки температурата е около 55 градуса, а с клок дори с 50 MhZ минава над 63.На самата видео карта има охлаждане но явно е много зле! Та дайте някои предложения :beer:

Увеличи оборотите на охладителя до 100% ! Ще има промяна от около 10 градуса, но определено ще се увеличи и шума.

ПП:А какво е захранването?

• Автор

Там е работата: постоянно е на 100% но не охлажда достатъчно добре. Захранването е FSP Group (Fotron) 350W, но не помня модела

Там е работата: постоянно е на 100% но не охлажда достатъчно добре. Захранването е FSP Group (Fotron) 350W, но не помня модела

За клокъри има доста добри перки на залман по 50лв/за видео-карти/. Има пасивни и активни.

Виж тези

Активно , друго активно. За пасивни сега нещо не мога да намеря, но щом ще клокваш, трябва да знаеш, че активното охлаждане, макар и по-шумно, е по-ефективно от пасивното.

Успех! cool.gif

• Автор
За клокъри има доста добри перки на залман по 50лв/за видео-карти/. Има пасивни и активни.

Виж тези

Активно , друго активно. За пасивни сега нещо не мога да намеря, но щом ще клокваш, трябва да знаеш, че активното охлаждане, макар и по-шумно, е по-ефективно от пасивното.

Успех! cool.gif

А за модел какво ще кажете този. Ама така и така ще клоквам дайте някакво добро охлаждане за АМ2 :) И ако може да ми кажете за какво служи термо пастата и откъде мога да си я набавя :)

Редактирано от bloodse3ker (преглед на промените)

А за модел какво ще кажете този. Ама така и така ще клоквам дайте някакво добро охлаждане за АМ2 :wors: И ако може да ми кажете за какво служи термо пастата и откъде мога да си я набавя ;)

Това което си харесал е много добро. Термопастата я има във всеки компютърет магазин, а и се продават кит-ове с охлаждане и паста към него.

А за модел какво ще кажете този. Ама така и така ще клоквам дайте някакво добро охлаждане за АМ2 :yanim: И ако може да ми кажете за какво служи термо пастата и откъде мога да си я набавя :angry:

Е, да беше казал, че имаш пари за ръсене.. това, което си избрал е доста по-добро от моите предложения, но това е топ-оферта! Термо-пастата служи за намаляване на температурите на процесора, и трябва да се намазва след всяко отделяне на вентилатора от процесора.Можеш да си я купиш, продава се на опаковки/спринцовки от по 3,4,5,10 грама, пример. А що се отнася до добър охладител за процесори.. на нашия пазар Scythe Mugen е най-доброто, 90-100лв. Ще клокваш зверски с него! cool.gif

Статия за thermalright-a

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

• Автор
Е, да беше казал, че имаш пари за ръсене.. това, което си избрал е доста по-добро от моите предложения, но това е топ-оферта! Термо-пастата служи за намаляване на температурите на процесора, и трябва да се намазва след всяко отделяне на вентилатора от процесора.Можеш да си я купиш, продава се на опаковки/спринцовки от по 3,4,5,10 грама, пример. А що се отнася до добър охладител за процесори.. на нашия пазар Scythe Mugen е най-доброто, 90-100лв. Ще клокваш зверски с него! cool.gif

Статия за thermalright-a

Този Mugen не знам дали ще се побере в кутията ми, а за VGA - Не е ли по-хубаво да има вентилатор ?

Този Mugen не знам дали ще се побере в кутията ми, а за VGA - Не е ли по-хубаво да има вентилатор ?

Колко ти е широка кутията? А иначе-по принцип активното охлаждане е по-добро от пасивното, но това, което съм ти препоръчал е класа над Залмана.

Колко ти е широка кутията? А иначе-по принцип активното охлаждане е по-добро от пасивното, но това, което съм ти препоръчал е класа над Залмана.

А и предполагам че на него може да се закрепи вентилатор. ... поне при повечето може.

А и предполагам че на него може да се закрепи вентилатор. ... поне при повечето може.

Естествено, че може. Пише в спецификацийте на охлаждането. Но няма особен смисъл според мен, защото самото охлаждане се справя достатъчно добре.

Все пак ако иска-нека сложи.

• Автор

Мисля, че е 20.5 см, но не съм сигурен

Редактирано от bloodse3ker (преглед на промените)

Мисля, че е 20.5 см, но не съм сигурен

Не мога да ви разбера хора.. какво ви притеснява, че няма да се побере- Scythe Mugen/Infinity е 160 мм висок, тоест остават поне 40мм... Освен ако не използвате някоя "модерна" и "красива" кутия ,която е 150мм/като Spire имат такива, CM Centurion също са доста тесни/. Или ако кутията е с неправилна форма.. иначе няма смисъл от притеснение. И двете охлаждания ще се поберат, макар, че ако си с отворен капак ще си нарушиш гледката biggrin.gif

• Автор
Не мога да ви разбера хора.. какво ви притеснява, че няма да се побере- Scythe Mugen/Infinity е 160 мм висок, тоест остават поне 40мм... Освен ако не използвате някоя "модерна" и "красива" кутия ,която е 150мм/като Spire имат такива, CM Centurion също са доста тесни/. Или ако кутията е с неправилна форма.. иначе няма смисъл от притеснение. И двете охлаждания ще се поберат, макар, че ако си с отворен капак ще си нарушиш гледката biggrin.gif

Моята е CM Cavalier 3 ако ми кажеш дали са и толкова размерите ще съм ти благодарен biggrin.gif

Моята е CM Cavalier 3 ако ми кажеш дали са и толкова размерите ще съм ти благодарен biggrin.gif

http://www.coolermaster.com/products/produ...etail&id=71 ... Както виждаш широка е 202мм => нямаш никакви проблеми.

@uberalles Ясно е че самото охлаждане се справя идеално и без вентилатор, но ... позамислих се и искам да те питам. Ако няма нещо което да отнема топлината тя няма ли да остане в кутията и да повлияе на темперятулата на дъното/процесора/паметта/харда. Все пак дори и да има ветилатори, който да изкарват въздуха не е ли по-добре като цяло да се сложи една перка на въпросното пасивно охлаждане?

http://www.coolermaster.com/products/produ...etail&id=71 ... Както виждаш широка е 202мм => нямаш никакви проблеми.

@uberalles Ясно е че самото охлаждане се справя идеално и без вентилатор, но ... позамислих се и искам да те питам. Ако няма нещо което да отнема топлината тя няма ли да остане в кутията и да повлияе на темперятулата на дъното/процесора/паметта/харда. Все пак дори и да има ветилатори, който да изкарват въздуха не е ли по-добре като цяло да се сложи една перка на въпросното пасивно охлаждане?

Нямам нищо против да ме питаш. Значи, пасивното охлаждане има ролята да поема топлината от загрятото тяло. Обикновено медта се използва, защото тя провежда топлина по-бързо. Но при пасивни охлаждания целта е топлината да се разсейва във въздуха- с тази задача се справя по-добре алуминия. Затова пасивните охлаждания са обикновено алуминиево-медна сплав, а активните- медни проводници и перка, която да обдухва.

В случая охлаждането е пасивно, тоест алуминия разсейва топлината във въздуха, тоест в кутията. След като има перка, която да изкарва този топъл въздух от кутията, няма да има проблеми. Пък дали ще има перка, която да обдухва алуминия или не-това/поне според мен/ има нулево значение. Само ще шуми. Така че пасивното охлаждане/в случая Thermalright-a/ ще се справя достатъчно добре и без перка cool.gif

Важното е да има перка отзад на кутията, която да изкарва топлия въздух, ако му се експериментира- да сложи и един вентилатор отпред на кутията, да вкарва студен, и тогава ще се получи перфектна циркулация. Ако ще се слага перка, не на пасивното охлаждане. cool.gifcool.gif В случая веговата кутия има място за перка 120мм отстрани, която да изкарва въздуха и една 80 отпред. Което значи, че ще има отрицателно налягане, ще се охладжда повече от добре.Но след време ще се натрупа доста прах..

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

• Автор

Правила за ползване на форумите

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.