Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ATI Catalyst 7.10

Featured Replies

Значи имам едно слабичко PC и намерих една ATI 9550 AGP евтинко и реших да си махна GF2-ката.

ОС: Windows XP Home SP2

След като сложиш Catalyst 7.10 започна да се държи нестабилно. ПП не съм слагал никакви по стари драйвери, а ОС беше преинсталирана специално за това. Нито съм я клоквал нито нищо. Интересното беше че я разпозна като 9550/Х1050 . След което махнах дайвера и го сложих наново обаче не с setup, а като дадах update driver(от Device Manager). Тогава е разпозна просто като ATI 9550 и Secondary ATI 9550/Х1050. Интересното е че от тогава нямам проблеми с картата или поне не до сега.

Та въпросът ми е следният понеже утре(05.11) до 12:00 часът имам гаранция(картата е 2ра употреба), да я взимам ли или да я връщам. Възможно ли е да е било просто Софтуерно това което стана(нестабилността и постоянното рестартиране на чипа, с 2 думи забиване) или е хардуерно? Не е кои знае колко пари 25лв, но пък защо да се набутвам след, като и без това не го използвам за игра или нещо тежко...

Моля съвети и Ви благодаря...

ПП: Мерси на този който я е преместил в раздел Видео и аудио, не бях сигурен дали тук да я сложа темата просто защото има известен дублаж, мерси отново!

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Опитай с Omega 8.3.413, базирани на Catalyst 7.9. Tе са по-стабилни от последният Catalyst 7.10(който и на мен ми правеше проблеми), но преди да инсталираш махни старите и под Safe Mode почисти остатъците с Driver Cleaner Pro.

Хора,защо се занимавате да си слагате Catalyst?Аз съм с 9250 и до сега не съм си слагал Catalyst и нямам проблеми :rolleyes:

Мерси за отговорите, но проглемът беше в AGP слота беше се изкривило ендо от чопчетата(не зная как се казват :wors:). След като я изкарах картата и го поправих сега всичко ми върви на 6 с "бракмата". Мога да се гордея че имам два копмютъра с 7.10 biggrin.gif

Въобще си нямам на представа защо му е на този компютър тази карта ама както и да е ;)

Опитай с Omega 8.3.413, базирани на Catalyst 7.9. Tе са по-стабилни от последният Catalyst 7.10(който и на мен ми правеше проблеми), но преди да инсталираш махни старите и под Safe Mode почисти остатъците с Driver Cleaner Pro.

Не си играя след това пак направо цялата ОС преинсталирах, вместо да се занимавам с това реших да я преинсталирам, пак и без това днес го инсталирах.. реших да ги направя 2 пъти ;)

А има и Omega 3.8.421, която е базирана на Catalyst 7.10..

Хора,защо се занимавате да си слагате Catalyst?Аз съм с 9250 и до сега не съм си слагал Catalyst и нямам проблеми :)

Еми да кажем, че на другият ми компютър с X1950 Pro, след като сложих 7.10 изкарах около 800 точки повече на 3DMark05. От колкото със старите мисля че бяха 6.12, но не съм сигурен..

има бъг в драиверите Catalyst 7.10

тест с DXDIAG показва това твърдение

изчезва всякаква опция 3D

DDraw Test Result: All tests were successful.

D3D7 Test Result: Failure at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x80004005 (Generic failure)

D3D8 Test Result: Failure at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x8876086c (error code)

D3D9 Test Result: Failure at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x8876086c (error code)

за сега не съм открил решение ако някой знае да напише

че преинстал не е много добра опция при мен

има бъг в драиверите Catalyst 7.10

тест с DXDIAG показва това твърдение

изчезва всякаква опция 3D

за сега не съм открил решение ако някой знае да напише

че преинстал не е много добра опция при мен

Махаш старите както е написал Lyudmil малко по горе и слагаш това: Omega 3.8.421. След което теглиш този DirectX и го слагаш.. успех...

ТОВА Е МНОГО РИЗКОВАНА ПРОМЯНА ЗА ТОВА НАПРАВИ НЯКАКВО КОЕПИЕ ПРЕДИ ТОВА(System Restore или Backup)

Ако и след това не стане влизаш пак в Safe Мodе и с DirectX Happy Uninstall махаш тотално DirectX. След което теглиш първо този Redistributable DirectX и след това Runtime DirectX(Nov).

отговора на бързите ви решения е

НЕСТАВА

междо другото с 8х.хх версиите на nVidiq

e имало подобен проблем

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Махаш старите както е написал Lyudmil малко по горе и слагаш това: Omega 3.8.421. След което теглиш този DirectX и го слагаш.. успех...

ТОВА Е МНОГО РИЗКОВАНА ПРОМЯНА ЗА ТОВА НАПРАВИ НЯКАКВО КОЕПИЕ ПРЕДИ ТОВА(System Restore или Backup)

Ако и след това не стане влизаш пак в Safe mod и с DirectX Happy Uninstall махаш тотално DirectX. След което теглиш първо този DirectX и след това Runtime DirectX.

Само за сведение Runtime_DirectX -- тегли от интернет това, което си посочил като DirectX ;) a redistributable си е пълния пакет. :wors:

Saentist, Махай всичко свързано с видео - библиотеки, directX, драйвери и всичко... и почни от нулата! Проблемът е в самия DX, не е от каталиста...но това не пречи да преинсталираш всичко

Само за сведение Runtime_DirectX -- тегли от интернет това, което си посочил като DirectX ;) a redistributable си е пълния пакет. :wors:

Saentist, Махай всичко свързано с видео - библиотеки, directX, драйвери и всичко... и почни от нулата! Проблемът е в самия DX, не е от каталиста...но това не пречи да преинсталираш всичко

Мерси за свединието не знаех че се казва "redistributable" - редактирах го.

отговора на бързите ви решения е

НЕСТАВА

междо другото с 8х.хх версиите на nVidiа

e имало подобен проблем

А пробва ли да го махнеш DX напълно и след това да го сложиш наново. Аз лично съм и на двата си компютъра с Catalyst 7.10 и нямам проблеми. Ако и това с тоталното премахване не стане.. ще се наложи да го преинсталираш..

я даите некакви решеня не предложения аз не съм ламер

60% съм убеден е в регистрито проблема

Rondji аз съм с легален софт на компа но след преинстал

нали се сещаш че доста програми няма да са лицензирани

пък и съм написал по-нагоре

я даите некакви решеня не предложения аз не съм ламер

60% съм убеден е в регистрито проблема

Влезеш в Safe Mode, махаш всичко свързано с Video, махаш DX, след рестарта влизаш пак в Safe Mode пускаш Driver Cleaner Pro, пушкаш някакви програмки за регистър и инсталираш всичко наново..

Ами аз не те съветвам да си махаш Windowsa, a само directX, драйвери и OpenGL библиотеки.. и да ги бучнеш наново, нещо не си ме разбрал..

То гледам и Phonomania, също това преоръчва.

directX-a може да го зачистиш тотално с тая програма: DirectX Eradicator

Редактирано от Rondji (преглед на промените)

еи четете правих упражнението нестава

saentist, каква ти е видеокартата? Ако си ги направил всичките предложени гимнастики и не става, значи проблема е в хардуера...

И още нещо, ако ползваш разните му там програми за клок, от рода на Ати тул и Ати трей, Рива тунер (най-вече, защото има способността доста да маже по регистрите) и т.н. махни ги, чисти регистрите и повтаряй гимнастиката, звучи отчайващо, но от подобен софт клок може доста беди да си навлече човек ;)

АSUS Radeon 9550 TD e видеото

няма софт за клок не е проблема в

желязото а в софта

инсталирах win на една компакт флаш карта

на същия комп и всичко си бачка отлично

Що не пробваш да сложиш примерно версия 6.11, за к'во са ти най-новите драйвери непременно?Аз на мойто ATi X1800XT имах ядове със един от първите 7-ци, сложих 6.11 и заспа.После вече 7.5 или нещо такова слагах и нямаше ядове.Просто сложи друг драйвер па макар и по-стар.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.