Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с температурата на Intel Pentium 4 CPU

Featured Replies

Здравейте!

Един приятел има следния проблем: Процесора му (гореспоменатия) вдига 110 градуса Целзий. Не е клокнат. Първоначално ми говорише, че е дъното но като го погледнах дъното си държи нормално 30-35 градуса, но процесора стига невероятните 110 градуса. Аз не мога да си го обясня, но така показват както програмите, така и биоса. Интересното е, че радиатора на процесора е студен. И сега .... КАКВО да правя. Дали охлаждането не е поставено норамлно или има някакъв друг проблем ...

Значи аз виждам така нещата- трябва термопаста или има твърде много прахоляк. Добре ли е закрепено охлаждането за процесора? А сигурен ли си, че датчиците не лъжат.. защото при 110 би трябвало да е изгорял вече..

• Автор
Значи аз виждам така нещата- трябва термопаста или има твърде много прахоляк. Добре ли е закрепено охлаждането за процесора? А сигурен ли си, че датчиците не лъжат.. защото при 110 би трябвало да е изгорял вече..

Еми ... това ми е ясно че при 110 не би трябвало да функционира, но така показват датчиците. Преди е ститало максимум до 85 градуса ... прах няма ... охлаждането изглежда добре закрепено, пробвахме го ... само че свършихме термопастата - сложихме я на вент-а на видео картата ... май единствения вариант е да отскочим да купим.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Здравейте!

Един приятел има следния проблем: Процесора му (гореспоменатия) вдига 110 градуса Целзий. Не е клокнат. Първоначално ми говорише, че е дъното но като го погледнах дъното си държи нормално 30-35 градуса, но процесора стига невероятните 110 градуса. Аз не мога да си го обясня, но така показват както програмите, така и биоса. Интересното е, че радиатора на процесора е студен. И сега .... КАКВО да правя. Дали охлаждането не е поставено норамлно или има някакъв друг проблем ...

110 градуса а радиатора е студен ?! А ти каза, че си проверил термопастата и нямало прах-щом си я проверил си махал радиатора ==> трябва да нанесеш друга паста..И все пак 110 градуса WOW biggrin.gif

Редактирано от bloodse3ker (преглед на промените)

• Автор
110 градуса а радиатора е студен ?! А ти каза, че си проверил термопастата и нямало прах-щом си я проверил си махал радиатора ==> трябва да нанесеш друга паста..И все пак 110 градуса WOW biggrin.gif

Ами купихме паста ... сега ще го оправим! Благодаря ви за отговорите.

Edit: С новата термо паста вдига до 85.Пак е много, но е в допустимите граници.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Ами купихме паста ... сега ще го оправим! Благодаря ви за отговорите.

Edit: С новата термо паста вдига до 85.Пак е много, но е в допустимите граници.

Това е мое мнение, обаче на Атлон викат Котлон, донякъде заслужено. Трябва да измислим нещо и за пентиум-процесорите.. Но щом радиатора е студен и процесора пак е 85, сменяй перката. Явно охлаждането не върши работа :P

Аз имам подобен проблем с CPU Intel Celeron 3,2GHz от около месец (компютърът е на 10 месеца).

Понякога програмите отчитат реално температурата на процесора в зависимост от натоварването (от 33 до 56 градуса, и оборотите на вентилатора също се променят), в други дни показат температура на СРU - 80 градуса независимо от натоварването, а понякога показват температура на CPU - 35 градуса пак независимо от натоварването (включително при тест до 100%).

Имам два допълнителни вентилатора и задния вади хладен въздух.

В случаите, когато показаните стойности не са реални, Евереста показва и по-ниски стойности на напреженията:

Тип на датчика ITE IT8718F (ISA 290h)

Сензор на графичния процесор Driver (NV-DRV)

1. При реално отчитане (в момента е така):

Температури

Процесор 34 °C (93 °F)

Графичен процесор 53 °C (127 °F)

Seagate ST380811AS 32 °C (90 °F)

Вентилатори

Процесор 1795 RPM

Стойности на напрежението

Ядро на процесора 1.22 V

+2.5 V 1.82 V

+3.3 V 3.33 V

+12 V 12.16 V

2. При нереално отчитане:

.....................................

Стойности на напрежението

Ядро на процесора

+2.5 V 2.03 V

+3.3 V 2.03 V

+12 V 8.13 V

+5V помощ 3.41 V

Какъв е проблема - хардуерен, или софтуерен (БИОС или нещо друго)?????

dedidi, ти преди време имаше същия проблем.. тогава как го реши? :P Да не би датчиците да лъжат? Ти проверяваш ли дали радиаторът е хладен или топъл като ти показва тези температури.. ;)

dedidi, ти преди време имаше същия проблем.. тогава как го реши? :speak: Да не би датчиците да лъжат? Ти проверяваш ли дали радиаторът е хладен или топъл като ти показва тези температури.. :speak:

Проблема си стои от тогава - просто много често отчита вярно и затова не се тревожа много.По-скоро интереса ми е чисто технически.

Како писах, компютърът ми е нов, а охлаждането на процесора ми смениха с по-добро преди шест месеца.

Уговорил съм с фирмата, която го асемблира, да го занеса да го видят.

И аз имам проблем с температурата.Процесорът ми е Intel P4 2.800MhZ нов е на не повече от 2 месеца.Температурата не пада под 45 градуса без да е натоварен.Когато е на 80-100% -65 градуса, в повечето време държи около 55 градуса.Прах нямам,пастата я смених вчера и като се има предвид, че на кутията ми съм монтирал 2 120мм вентилатора да вкарват въздух и два малки да изкарват.Нормални ли са за тоя процесор тия температура.

Температурата я гледам от EVEREST.Датчика е Winbond W83647HF (ISA 290h), а иначе процесора е едноядрен.

Ами аз принципно не те питам за температурата, а какво е ядрото на процесора, защото Prescott се славят като най-големите чайници на Интел.

Аз не разбирам много.Сега видях ,че е Prescott ,значи общо взето са ме понабутали в магазина,ама пък тука на съквартиранта е същия процесора и ядрото само дето е на 3000 Mhzр,а моя е 2800 неговата темп не се държи в порядъка на 35 макс 42-3

Редактирано от masters0n (преглед на промените)

Процесорите по принцип не са лоши, но просто отделят повече топлина, няма от какво да се притесняваш, около 40-те градуса са в нормата. Aко държи около 50-те (в idle_), помисли за смяна на охлаждането, защото вече не е нормално!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.