Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Полезно или вредно носенето на очила с диоптър

Featured Replies

Здравейте, аз от една седмица нося очила с -1 и -0.90 диоптер (късогледцтво). Та въпроса ми е ако нося очилата постоянно диоптерът ми ще се влоши ли или ще се подобри зрението на очите ми.

Задавам този втпрос тъй като много хора дават различен отговори и аз незнам дали да ги нося постоянно или само когато ми се налага.

Нито ще подобри нито ще влоши, но ще предотврати бъдещо влошаване! Но очите свикват с очилата... стават мързеливи.

• Автор

Точно затова питам, разбрах че стават мързеливи, и времето за фокусиране се увеличава, но въпросами е, правилно ли е да ги нося постоянно или не. :questions:

Здравейте, аз от една седмица нося очила с -1 и -0.90 диоптер (късогледство). Та въпроса ми е ако нося очилата постоянно диоптерът ми ще се влоши ли или ще се подобри зрението на очите ми.

Задавам този втпрос тъй като много хора дават различен отговори и аз незнам дали да ги нося постоянно или само когато ми се налага.

Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Мирзакарим Норбеков "Из опита на един глупак..." (не помня цялото заглавие) и, ако имаш възможност да посетиш семинар за основния курс по системата на Норбеков. Преди три години хвърлих очилата (носех и -, и + - около 2 диоптъра) след посещение на този семинар и след това самостоятелна работа в къщи.

• Автор
Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Мирзакарим Норбеков "Из опита на един глупак..." (не помня цялото заглавие) и, ако имаш възможност да посетиш семинар за основния курс по системата на Норбеков. Преди три години хвърлих очилата (носех и -, и + - около 2 диоптъра) след посещение на този семинар и след това самостоятелна работа в къщи.

Неразбирам от една книга хвърли очилата? Как данеби тази книга да ти оправи зрението. В смисъл начини как да тренираш очите до такава степен че, да се оправи правилния фокус? Неразбирам но, все още питам дали е правилно да нося тези очила.

Правилно е, носи ги постоянно, и даже си направи отделни очила за работа с компютър.

Неразбирам от една книга хвърли очилата? Как данеби тази книга да ти оправи зрението. В смисъл начини как да тренираш очите до такава степен че, да се оправи правилния фокус? Неразбирам но, все още питам дали е правилно да нося тези очила.

Не съм хвърлила очилата от една книга, разбира се. Работих доста по въпроса. Просто ти препоръчах книгата, която до голяма степен ще отговори по-подробно на твоя въпрос, отколкото аз мога да го направя в два-три реда и може да те мотивира и ти да се погрижиш за себе си. 1/3 от книгата е посветена на проблема със зрението - настройка на начина на мислене, упражнения. Тъй като не успях сама да се организирам и да действам по съветите от книгата, се записах на семинар. Съвсем различно е, ако те води преподавател и си в група от положително настроени съмишленици, които малко или много са решили да направят нещо добро за своето физическо и душевно здраве. Правят се упражнения не само за очите.

Ти избери дали да ми вярваш или не. За мене е важно, че вече работя, чета и шофирам без очила. Имам и други ползи от посещаването на семинарите, но нали тук става дума за очилата... cool.gif

Първоначално се изненадах от острата ти реакция, след като аз наистина и единствено искам да ти помогна, но след това разгледах профила ти и като видях на колко години си, ми стана ясно защо се зъбиш така. Моята дъщеря е почти на 15. Разбираме се много добре, но и тя често се зъби по същия начин, докато миряса и се опита да разбере какво искам да и кажа.

Желая ти успех както в захвърлянето на очилата, така и във всичко, за което мечтаеш.

леля Делфинче :lol6::questions:

Редактирано от Делфинчето (преглед на промените)

• Автор
Правилно е, носи ги постоянно, и даже си направи отделни очила за работа с компютър.

Мойте очила с диоптер си имат антирефлексна защита, такаче аз си ги нося и пред компютъра :questions:

Но до колкото разбрах като ги нося очите ми няма да станат по - зле, а само по - мързеливи.

Не съм хвърлила очилата от една книга, разбира се. Работих доста по въпроса. Просто ти препоръчах книгата, която до голяма степен ще отговори по-подробно на твоя въпрос, отколкото аз мога да го направя в два-три реда и може да те мотивира и ти да се погрижиш за себе си. 1/3 от книгата е посветена на проблема със зрението - настройка на начина на мислене, упражнения. Тъй като не успях сама да се организирам и да действам по съветите от книгата, се записах на семинар. Съвсем различно е, ако те води преподавател и си в група от положително настроени съмишленици, които малко или много са решили да направят нещо добро за своето физическо и душевно здраве. Правят се упражнения не само за очите.

Ти избери дали да ми вярваш или не. За мене е важно, че вече работя, чета и шофирам без очила. Имам и други ползи от посещаването на семинарите, но нали тук става дума за очилата... cool.gif

За семинар не ми се вярва да мога да посетя, тъй като аз съм едва на 16 год. и наще няма да се съгласят толкова на този семинар, тъй като диоптера на очите ми не е толкова лош. (за момента).

Но за книгата ималие в интернет да си я поръчам онлайн?

Мойте очила с диоптер си имат антирефлексна защита, такаче аз си ги нося и пред компютъра :)

Но до колкото разбрах като ги нося очите ми няма да станат по - зле, а само по - мързеливи.

За семинар не ми се вярва да мога да посетя, тъй като аз съм едва на 16 год. и наще няма да се съгласят толкова на този семинар, тъй като диоптера на очите ми не е толкова лош. (за момента).

Но за книгата ималие в интернет да си я поръчам онлайн?

Можеш да си поръчаш книгата online на следния адрес :

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=14168

Там има публикувани и други мнения за книгата и за метода на акад.Норбеков.

Точното заглавие е : "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата".

А не е ли по-лесно да прескочиш до най-близката книжарница? Всъщност потърсих я в www.izvorite.com (сайт за безплатно сваляне на книги), но там имат само една друга книга на Норбеков. Може би някъде другаде я има, но аз предпочитам да чета книгите на хартиен носител. Цял ден се зверя пред екрана на компютъра - такава ми е работата, затова вечер избягвам да го правя.

А на семинара имаше и 12-годишни деца.

Ще се радвам да споделиш с мене впечатленията си, след като прочетеш книгата.

Здравейте, аз от една седмица нося очила с -1 и -0.90 диоптер (късогледцтво). Та въпроса ми е ако нося очилата постоянно диоптерът ми ще се влоши ли или ще се подобри зрението на очите ми.

Да - със сигурност ! cool.gif

Да - със сигурност ! cool.gif

Градски, не обърквай момчето ;):)

По-добре отсега да вземе мерки, защото иначе всяка година ще прибавя по някой друго диоптърче. ;)

И аз четох книгата на Мирзаким Норбеков и ми се стори обикновен шарлатанин с фалшива докторска титла. Знам че провежда от време на време семинари в България, но не мога да разбера как с упражнения ще си оправи човек зрението. Премахна ти диоптрите ли този семинар ?

• Автор
Можеш да си поръчаш книгата online на следния адрес :

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=14168

Там има публикувани и други мнения за книгата и за метода на акад.Норбеков.

Точното заглавие е : "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата".

А не е ли по-лесно да прескочиш до най-близката книжарница? Всъщност потърсих я в www.izvorite.com (сайт за безплатно сваляне на книги), но там имат само една друга книга на Норбеков. Може би някъде другаде я има, но аз предпочитам да чета книгите на хартиен носител. Цял ден се зверя пред екрана на компютъра - такава ми е работата, затова вечер избягвам да го правя.

А на семинара имаше и 12-годишни деца.

Ще се радвам да споделиш с мене впечатленията си, след като прочетеш книгата.

Видях коментарите и ми изглежда надеждна книгата, нищо не ми пречи да пробвам като я прочетя. :)

Хайде стига толкова чесане на езиците!

Щом очилата са предписани от лекар-офталмолог, значи са нужни за корекция на рефракционното нарушение.Въпроси от сорта-ще ми повредят ли очите и колко да ги нося-към лекуващ Ви офталмолог!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.