Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глобите за лоши съседи скачат стократно

Featured Replies

6_dfa9.jpg

От 500 до 5000 лева ще са санкциите за собственици на апартаменти, които нарушават реда или не изпълняват решенията на общото събрание на блока.

Това предвижда проектозаконът за етажната собственост, внесен от кабинета в парламента. Точният размер на санкциите ще се определя от общото събрание. Досега глобите можеха да варират от 1 до 60 лева, пише в. "Сега".

Всеки вход или кооперация трябва да си направи фонд "Ремонт и обновяване". В него ще се трупат пари за ремонти на т. нар. общи части, за изолиране, обновяване или реконструкция на сградата. Той ще се пълни с редовни вноски от собствениците. Всяка "етажна общност" сама ще решава колко големи да са сумите. Във фонд "Ремонт" ще влизат и глобите, събирани от провинили се обитатели на входа, които нарушават реда и не изпълняват решения на комшийската общност. Отделно от вноските във фонд "Ремонт" ще се плащат обичайните разходи за стълбищно осветление, асансьор, чистачка, портиер и т.н.

За децата под 10-годишна възраст няма да се събират суми за консумативни разходи; обитател, отсъствал повече от месец, ще плаща наполовина, а който е пребивавал по-малко от 30 дни в сградата, трябва да бъде освободен от тези вноски, повелява проектозаконът. Сега по правилника подобни отстъпки има само за "портиерните" разходи, а хлапетата до 3 години не се броят при смятане на разноските за асансьор.

Предвижда се запазване на правилото офиси, адвокатски кантори, нотариуси и зъболекари, обитаващи апартаменти, да плащат повече за общи консумативи. Но вместо закован 5-кратен размер на разходите, както е сега, правителството предлага да се сложи само таван - до 5 пъти.

Новият закон трябва да насърчи живеещите в блокове 4 млн. българи - към 80% от градското население, да се кооперират. Проектът описва как съседите могат да учредяват сдружения, които да стопанисват по-добре общите части на сградите. Темата за сдруженията стана особено актуална покрай различните програми за саниране и енергийна ефективност, които предпочитат колективните форми. Доставчиците на парно, ток, ВиК услуги също настояват да общуват с юридически лица вместо с отделните собственици. Те твърдят, че така ще събират по-лесно неплатените сметки - вместо да съдят отделни абонати, ще насочват претенциите си към колектива.

Dir.bg

Новият закон трябва да насърчи живеещите в блокове 4 млн. българи - към 80% от градското население, да се кооперират.

Да бе да. Спомням си в моя вход има един дядка който веднъж си хвърли фаса в краката ми и след въпроса ми: - Що го хвърли тука бе пенсио? той ми разправя кво ти дреме нали не е на твоя етаж ;) Никва кооперация не става. От седем входа блок (моя) само един (не моя) е с пейки пред входа, с чиста и боядисана врата и работещ домофон. Иска ми се да стане ама....

Редактирано от kucipo (преглед на промените)

Леле, аз съм от лошите съседи.

В нашето скромно блокче се карат постоянно за обща вода, стълбище, чистачка и тям подобни. Всички цепят стотинката на две. Не виждам как могат да накарат хората да заделят още, като паричките на някои хич не стигат.

Оправиха държавата, сега започват да ни "оправят" и поединично.

Подобно решение е просто абсурдно sad.gif До сега трудно можеше да се помисли за събиране на глоби, пък били те и морални - по левче...

Представете си как някой ще се опита да те глоби 50 / 500 лева ...

Пак нищо не правим,гласуваме си закони които никой не прилага и спазва.Затова от Европата ни мъмрят и хокат.Трябва да се помисли как да се приложи това на практика,то и сега за много от несгодите ни има и наказания ама затворите са пълни с неграмотни циганета които са откраднали нещо за 100-200 лева.

Пак нищо не правим, гласуваме си закони, които никой не прилага и спазва...

Така е. Българинът по принцип е недисциплиниран единак.

Не, че съм расист или нещо, но в нашия блок има 23 семейства, като от тях 2 са ромски, ромите в блока са с 2ма по-малко от българите... ромите не плащат сметки за стълбищно осветление, обща вода и така нататък, постоянно замърсяват, цепят дърва на стълбите на входа ( стълбите не приличат на такива вече )... не виждам как този данък за лоши съседи ще ги засегне... единственно аз мога да се страхувам да не си изплюя дъвката на улицата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.