Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация

Featured Replies

Здравейте!

Идват празниците и съм решил че вече е време за поосвежаване на компютъра. Отдолу съм написал конфигурацията с която съм сега от 2001 година някъде, като от тогава насам единствено съм увеличавал рама (преди беше 256) и съм сложил още един хард(а, и вентилатора :speak:). Иска ми се тая коледа да отделя малко парички да сменяне на дъното, видеото и процесора. Обаче откъм хардуер не разбирам много. Затова моля за съвети! Бюджет около 600лв. Основно ползвам компютъра за интернет, Photoshop, Corel, музика, филми и ако има време някоя игричка. :P

Тип централен процесор - AMD Athlon XP-A (Barthon), 1833 MHz (5.5 x 333) 2500+

Дънна платка - ECS KT600-A (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio, LAN)

Чипсет на дънната платка - VIA VT8377 Apollo KT600

Системна памет - 1024 MB (DDR SDRAM)

Тип BIOS - Award (12/24/03)

3D-ускорител - ATI Radeon 9200 (RV280) (128mb)

Дисково устройство - HDS728080PLAT20 (80 GB)

Дисково устройство - ST380013 AS SCSI Disk Device (80 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150)

Вентилатор - TITAN SIBERIA (TTC-NZ01TB/SC(RB))

Захранване - ATX 400W, PIV, Premier, LC-B400-ATX

Редактирано от nnikolof (преглед на промените)

Със смяната на дъното видеото и процесора идва и неизбежната смяна на рамта. Ще ти препоръчам една конфигурация но не си написал какво ЗАХРАНВАНЕ имаш. Напиши си захранването и ако има нужда ще ти препоръчам и захранване.

MB:ASUS M2N-E s.AM2-110$

CPU:AMD Athlon64 x2 4200+-85$

RAM:Kingston 2x1GB DDR2 667MHz-2x28$-56$

VGA:Sapphire HD2600XT GDDR4-160$

Всичко ти е равно на 411$=554лв.

• Автор

Честно казано нямам идея какво ми е захранването.

Ето какво копирах от AIDA, дано да съм уцелил. :speak:

Свойства на датчика:

Тип на датчика ITE IT8705F

Достъп до датчика ISA 290h

Стойности на напрежението:

Ядро на процесора 1.63 V

+2.5 V 2.67 V

+3.3 V 2.21 V

+5 V 2.07 V

+12 V 4.54 V

VBAT батерия 2.03 V

Debug Info 66 A7 8A 4D 47 00 00 00 7F 7F 1E 7F (43)

Важно е колко вата е и кой му е производителя. Така като гледам

+2.5 V 2.67 V

+3.3 V 2.21 V

+5 V 2.07 V

+12 V 4.54 V

или Аидата не отчита правилно, или не знам ... Просто на 12В да дава 4,5 ... на 5В - 2 ... не е добре май. Към конфигурацията на m1_garand добави едно хубаво поне 350W захрнаване и си готов. Предлагам ти това

• Автор

Мерси много за съветите!

Само да попитам m1_garand, тези цени откъде ги гледаш?

Мерси много за съветите!

Само да попитам m1_garand, тези цени откъде ги гледаш?

Ми незнам дали не правя реклама но това са крайните цени на фирма LEADER.

Ми незнам дали не правя реклама но това са крайните цени на фирма LEADER.

Не се притеснявай - нямаш проблеми с рекламата. Само че дай линк, за да е по-лесно да се намери инфо за фирмата.

Mod.Edit by kokomil -

Правила за ползване на форумите -

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

Направо продай всичко и с добавените пари си вземи нещо по-хубаво. На твоя можеш да му искаш 250 лв. горе-долу.

• Автор
Направо продай всичко и с добавените пари си вземи нещо по-хубаво. На твоя можеш да му искаш 250 лв. горе-долу.

Може и дотам да се стигне, ще видим, има още 1 месец...

Моля ако някой друг има предложения по темата да каже, за да мога да ги сравнявам :-)

Също да добавя, разбрах какво ми е захранването: ATX 400W, PIV, Premier, LC-B400-ATX.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Такаааа. Обмислям варианта да продам целия процесор. Една фирма ми копува тези части, които исках да сменя за 220лв, така че предполагам целия ще го вземат за поне около 300. Същата фирма каза че частите, които m1_garand е посочил отгоре струват към 750лв, като предложиха захранването да е BlueStorm II, дъното да е 560 SLI(по-ново било а само 5$ по скъпо) вместо 500 SLI и вместо DDR4 видеото да е DDR3(нямало голяма разлика). И така ако бюджетът ми се увеличи на 900-1000лв бихте ли ми предложили цялостна система (записвачка, hdd(повече от 320GB не ми трябват), вентилатор...)както и другите части(ако смятате че тези от поста на m1_garand са си добре, моля напишете), като нямам претенции дали ще е интелска или amd системата. Също според вас скъпо ли е в тази фирма (русенска е), или да вярвам че по-скъпото е по хубаво?

Поздрави!

За 900-1000лв. без монитор спокойно можеш да си вземеш доста добра машина:

GB GA-P35-DS3L

C2D E4500 BOX

2x1GB DDR2 800 A-DATA(айде стига с това SuperT CL4 - хубава памет е ама далеч не всеки знае как да и ползва възможностите и, а е с 40лв. по-скъпа от A-DATA)

320GB Hitachi/ Western Digital 16MB SATA II

Sapphire Radeon HD3850 512MB - aко стигнат парите за 8800GT още по-добре ама май няма да стигнат

DVDRW LG H62N или ASUS DRW-1814BLT LS - и двете са SATA

Kутия+ 450W марково захранване от рода на Fortron(Bluestorm, PNF, SAGA), Chieftec(GPS), Tagan, Enermax, Seasonic... - цък.

Edit:

Сега като сметнах излиза грубо към 1100лв. това нещо, та ако ти е в повече може да смениш процесора с E2160, a видеокартата да е варианта с 256MB, която е с около 50лв. по-евтина. Ако не играеш на игри на резолюция над 1280х1024 ще ти е достатъчно и това.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.