Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

E-on ми гръмнаха UPS за 180лв.

Featured Replies

Здравейте!

Проблема е следния,

миналата събота(10.11.07г.) вечерта, към 20,30-21,00ч. вследствие на пренапрежение в електрическата мрежа ми изгърмя Този UPS , който е със стабилизатор за напрежение от 172V до 285V.

В същия момент ми изгоря и захранването на декодера на сателитната телевизия и на другия ден, когато отидох в офиса на Булсатком, за да си купя нов за 9.00лв. заварих опашка от потърпевши с изгорели адаптери в ръце. Явно "подаръка" от Е-он е бил за целия квартал.

Вчера си взех UPS-а от сервиза със следната констатация - "Късо в трансформатора.Не подлежи на ремонт!!!"

Тези 9лв. за адаптера малко ме ядосаха, но го преживях ама 180лв. трудно ще ги преглътна.Освен това не виждам каква е алтернативата от тук нататък.За каква защита да дам сега пари и колко да прежаля, като следващият токов удар може да е... след 5 минути примерно!?Но това ще бъде за друга тема.

Молбата ми към вас е, ако някой има някаква информация или си е имал работа с Енергото във връзка с подаване на жалби и искане на обезщетение моля да сподели опита си.

Жалба до ДКЕВР и консултация с регионалните представители на комисията за зашита на потребителя.

Аз лично два пъти съм подавал жалби но без никакъв успех, Само нерви и псуване от моя страна. Първия път оставиха къщата ни само на фаза вързана.... След някакъв ремонт на улицата пред нас. Ако имах пищов щях да гръмна някого от тия изроди в управлението им. Няма смисъл да се оплаквам всъщност, единствено братовчедка ми успя по този начин, чрез жалба да си възстанови много малка част от пораженията но не си струваше тичането и нервите, при нея идваха за експертна оценка на поражението от някаква фирма, взеха 80 лева за да издадат документ и след месец компенсацията беше 110 лева при реални загуби от 250 лева.

На наши клиенти им изгърмя UPS-а преди две седмици. Но мааалко по скъпичък, 3 киловата, активна защита и не знам си още колко екстри, струва колкото една що годе прилична кола втора употреба. Горещ ветер, ония специалисти на нашенското EVN му видяха сметката. Сега разправии и неприятности и вероятно ще пият от шишето. Тъжното е, че имаше още около 30 юпиеса на нея фаза, малкички, средни и менташки ама по закона на Мърфи изгоря най-скъпия и най-марковия, мамммм :)

Майката му е да се поорганизираме и с по едно дрянова дърво например да им нацепиме тиквите на тия.

Да стават такива неща,но за съжаление ще трябва да се съдите само така ще те компенсират.Това е единствения начин .А нямаш си на идея колко лесно става тоя номер със фазите на тока.

....

А нямаш си на идея колко лесно става тоя номер със фазите на тока.

зная отлично как стават подобни грешки при непрофесионална намеса. А и всеки прави грешки. Но да не погледнеш дори за секунда резултата на работата си (особено когато сте група от 4-5 човека), да правиш ремонт и веднага след това да си вземеш оная работа в ръка и да си отидеш, да се покриеш, когато те търсят кой е правил ремонта, и накрая, ония в управлението да се държат нагло и никой в крайна сметка да не ти се извини дори... ???? Това как се нарича ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.