Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да преправя UPS за камина?

Featured Replies

Мoга ли да взема UPS и да го преправя за да може да работи по дълго със помпата на камината?

Не е необхдимо да го преправяш, просто включваш помпата към него и готово, имаш резерв и сигурност за постоянна циркулация на водата при спиране на тока.

Мoга ли да взема UPS и да го преправя за да може да работи по дълго със помпата на камината?

Продават се готови такива.Но ако можеш да си го преправиш действай.

п.п.:Тези които се продават готови за тази цел са с направени изводи за автомобилен акумулатор.Нo доколкото съм запознат на първа ръка един 500VА без акумулатор издържа около 2 часа на помпа за камини на 1-ва степен (около 48W мисля,че беше)

Не е необхдимо да го преправяш, просто включваш помпата към него и готово, имаш резерв и сигурност за постоянна циркулация на водата при спиране на тока.

Не знам как го измисли,че ще стане без доработка?!

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

и без доработка става стига да не е ONLINE UPS-a

• Автор

Здравейте, доколкото знам консумацията на помпата в максимален режим е около 0,12А тоест ако батерията е 6 Ач би трябва ло да издържи повече от 2 часа според мен.Разбира се целта ми е UPS ,като се ползва да може като си легнеш и заспиш да не се получи гадна ситуация - бум

Здравейте, доколкото знам консумацията на помпата в максимален режим е около 0,12А тоест ако батерията е 6 Ач би трябва ло да издържи повече от 2 часа според мен.Разбира се целта ми е UPS ,като се ползва да може като си легнеш и заспиш да не се получи гадна ситуация - бум

Да, така е, например има едни турски, по около 60 лева са с ДДС като нови, с 600 волтампера индекс са. Помпичките за домашните отопления са по около 180 вата и сметката излиза за около 1.5 часа. Погледнах, но не можах да ги мярна в момента, но един по-голям от тях, по 1000 VA ще свърши идеална работа.

Има още една идея, да си вземеш един Инвертор 12V - 220V с двустранна връзка и един акумулатор. Така ще можеш да пускаш и други електроуреди.

П.П. Инвертора да е с двустранна връзка за да може и да зарежда акумулатора.

малко инвертори:

http://www.vikiwat.com/index.php?page=shop...d=1&lang=bg

• Автор
Да, така е, например има едни турски, по около 60 лева са с ДДС като нови, с 600 волтампера индекс са. Помпичките за домашните отопления са по около 180 вата и сметката излиза за около 1.5 часа. Погледнах, но не можах да ги мярна в момента, но един по-голям от тях, по 1000 VA ще свърши идеална работа.

Хай, помпата, която има е WILO с със 3 степени 30,45и65 вата дори ,така пише на самата помпа трябва да проверя ,но спомените са ми такива за параметрите й. Мислил съм по въпроса да използвам акумулатор,но излиза малко скъпичко , а готовийа UPS си има всичко

Редактирано от a_andreew (преглед на промените)

Аз това вече съм го направил.

Имам 4 помпи - 2 на парното, 1 на соларните панели и 1 на циркулацията на питеината вода(това последното е много хитро ама гълта яко ток).

Не съм доработвал нищо. Просто свързах юпс-а и ГОТОВОООО.

Имах и идеята да включа и хидрофорната уредба ама тя е малко по-мощничка и ще скапя захранването. Иначе с тия всичките дандании изкарва по около 2 часа (те никога не работят заедно).

Обаче има и друго.

Имам допълнителна автоматика на парното и панелите които предотвратяват неприятни моменти при липса на електричество.

Тази автоматика е най-простата - казва се предпазен винтил !

Имам и 2 контролера с по няколко датчика разбира се, които отварят и затварят байпасите на помпите при намаляване на температурата на водата. Те са фабрични (не съм ги програмирал аз), и те са вързани към същото захранване.

В момента мисля да откача автоматиката на парното от ЮПС-а, и да го оставя да работи само за автоматиката и помпата на соларните панели. Причината е много проста - там тече антифриз с приблизителна цена от 8 лв/литър. Ако избие предпазният винтил от висока температура на топлиният агент(този същият антифриз), ще съм на загуба около 100 лв.

Моят съвет е такъв - ЮПС за не особенно отговорни агрегати като този не ти трябва. Само гледай предпазният винтил да е в банята, за да не сменяш паркета ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.