Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добре ли са балансирани следните 2 конфигурации!

Featured Replies

Здравейте!Имам ограничен бюджет и съм сглобил две конфигурации едната за около 400лв,а другата за 550лв!На компютъра няма да се играят игри,ще се ползва за офис нет и филми,затова съм сложил и на двете вградено водео ATI Radeon X1250-based graphics, но все пак е за предпочитане по-добро вградено видео!Конфигурациите не са за мен и човека иска да има избор!Цените са от мост и без ддс!

Конфигурациите са следните:

По-скъпата конфигурация

Дъно: ASUS M2A-VM /AMD690G/VGA/AM2 71.00 USD

Процесор: ATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 81.00 USD

Рам: 1Gb A-Data DDR2 800MHz 25.40 USD

Хард: 80GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB 54.50 USD

ДВД Записачка: LG GSA-H30N DVD RW SATA 37.18 USD

или ASUS DRW-1814BLT LS SATA/BLACK 34.50 USD

Захранване и кутия: FOXCONN 3GTS002/FORTRON 300W 52.00 USD

По-евтината конфигурация

Дъно: ASUS M2A-VM /AMD690G/VGA/AM2 71.00 USD

Процесор: SEMPRON LE-1100/1.9G/AM2/BOX 42.90 USD

Рам: 512MB DDR2 800Mhz A-DATA 14.30 USD

Хард: 80GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB 54.50 USD

ДВД Записачка: LG GSA-H30N DVD RW SATA 37.18 USD

или ASUS DRW-1814BLT LS SATA/BLACK 34.50 USD

Захранване и кутия: FOXCONN 3GTS002/FORTRON 300W 52.00 USD

Въпросите ми са следните:

Може ли да се направи някаква съществена промяна като се запазят цените приблизително същите!

Захранването достатъчно ли е и за двете конфигурации, иска ми се да сложа на по-скъпата - кутия foxconn с 350w fortron, но забелязах,че има кутии със захранване iso което e 350w!Едно такова isо 350w с кутия foxconn - например FOXCONN 3GTLA-570A/350W PFC 45.50 USD или FOXCONN 3GTLA-475/350W PFC 44.00 USD достатъчно ли е за моята по-скъпа конфигурация!От захранване не искам да се пести!Или по-добър вариант е да си взема кутия отделно foxconn или друга и да сложа едно захранване fortron, но каква ще е достатъчната мощност и кой модел!!?Кутии foxconn отделно продават ли се,питам,защото не съм пазарил скоро и не знам дали има промяна в политиката!Интересува ме и кой модел дъно е за предпочитане като производителност на вграденото видео- този ASUS M2A-VM /AMD690G/VGA/AM2 71 usd или този ASUS M2N-VM/DVI /GF7050/AM2 89.50 USD !И защо разликата е значителна между двете дъна,заслужава ли си!В по-скъпата може да се сложи според мен един ATHLON64 3600+X2/AM2/BOX и да се вземе по-добро захранване!Може да ми препоръчате и някой модел записвачка - sata да е!Мерси много за вниманието!Доста теми прочетох прдварително, но не намерих отговор!Приятен ден!

Редактирано от dimodimitrov (преглед на промените)

и 2-те конфигурации са много добре подбрани. Кутиите на foxconn идват с Fortron 300 и 350W. По-добре да се вземе тази с 350W захранване и то ще е абсолютно достатъчно за конфигурациите. Разликата м/у двете дъна е единствено поддръжката на HDMI при 2-рото (което се отразява на цената - но лично аз ти препоръчвам него). Която от 2-те записвачки които си посочил да избереш, няма да сгрешиш и двете са еднакво добри и издръжливи!

И един съвет: дисковете са малки...помислете за някой лев отгоре, но 80ГБ са опредлено недостаъчни. Марка...Hitachi, WD и Seagate са OK! Само да не попадате на Exelstore и Samsung, но поне 160GB!

• Автор
и 2-те конфигурации са много добре подбрани. Кутиите на foxconn идват с Fortron 300 и 350W. По-добре да се вземе тази с 350W захранване и то ще е абсолютно достатъчно за конфигурациите. Разликата м/у двете дъна е единствено поддръжката на HDMI при 2-рото (което се отразява на цената - но лично аз ти препоръчвам него). Която от 2-те записвачки които си посочил да избереш, няма да сгрешиш и двете са еднакво добри и издръжливи!

Мерси много за бързия отговор!Притеснява ме,че никъде не пише,че посочените от мен 2 кутии foxconn са с 350w фортрон,никъде не пише FSP или Фортрон, затова питах! От личен опит ли знаеш, от къде мога да прочета че е така, бо трябвало да пише някъде за тези захранвания!Да разбирам ли,че тези двете кутии(FOXCONN 3GTLA-570A/350W PFC 45.50 USD или FOXCONN 3GTLA-475/350W PFC 44.00 USD) са с фортрон! Ако наистина е така ще бъда много улеснен!

Аз лично съм купувал модела 3GTLA-475 и беше с Фортрон... но за подсигуряване може и да попиташ в самата фирма. Ако случайно, което не ми се вярва не е с марково захранване, то може да ги помолиш да сложат такова на мястото на това което върви с кутията...да ти оскъпи системата с не повече от 20лв.

• Автор
Аз лично съм купувал модела 3GTLA-475 и беше с Фортрон... но за подсигуряване може и да попиташ в самата фирма. Ако случайно, което не ми се вярва не е с марково захранване, то може да ги помолиш да сложат такова на мястото на това което върви с кутията...да ти оскъпи системата с не повече от 20лв.

Мерси,то се видяло,че ще се пита за захранването!За големината на диска човека сам ще си прецени, колкото повече толкова по-добре ;)!Мисля обаче,че си се объркал(може би от недоглеждане) за дъната по-горе,защото са с различни чипсети и двата нямат HDMI!Затова ще си позволя пак да питам кое дъно с вградена карта е за предпочитане като графика и по принцип ASUS M2A-VM /AMD690G/VGA/AM2 71$ или това ASUS M2N-VM/DVI /GF7050/AM2 89.50 USD !Търсих за сравнение на чипсетите,но не открих!ПРИЯТЕН ДЕН!

Аз говоря за ето този модел: тук...наистина не съм догледал предложените, но ти препоръчвам него.. 1250 е може би най-доброто сред вградените видеоконтролери!

Eто и семпло сравнение м/у двата чипсета... а и да не забравим, посоченото от мен дъно поддържа HDMI ;)

vsts6.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.