Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Авто PC O.o Конфигурация

Featured Replies

Здравейте решил съм да опитам да вмъкна едно компютърче в моя тунинг проект. Освен проблемът със хардиска който няма антишок евнтуално какви други проблеми бих срещнал.. sad.gif също така в багажника и купето има приблизително 130+ дб звуково налягане което на лаптопът ми не му е пречило до сега... но при PC-то е малко по различно... Каква скромна конфигурацйя бихте ми препоръчали... Също така приемам съвети за възможно най компактната клавиатура и мишка.. също за монитор ще може ли да използвам този без да минава през ТВ аут -http://www.hirschille.de/carhifi/product_info.php?manufacturers_id=56&products_id=3012&osCsid=989e2cd46121e4f751b1b5cdaffaeaa6

Благодаря на всички който ще участват в темата :)

Предвид това, че размера трябва да е малък може да погледнеш VIA EPIA EN 15000G - само му слагаш RAM и един хард и си имаш пълноценно мини РС, дори с TV-Оut и HDTV Encoder. Харда задължително 2,5" за лаптоп(цената им върви около долар за гигабайт - т.е. 80GB e към 75$ за SATA интерфейс) и то поставен вертикално иначе е голяма вероятността да замине при минаване по някоя такава улица. Всъщност харда като че ли ще е най-проблемен да се закрепи по такъв начин, че да не друса много, но същевременно и да се охлажда - т.е отпада варианта да го увиеш в дунапрен например. За дисплей не мога да ти помогна, освен ако ти се дават 600лв за 10-инчов тъчскрийн.

• Автор

Благодаря за компетентното мнение мисля че това е доста добър варянт който си ми предложил.. Като цяло съм се спрял на този монитор но тогава идва проблем със клавиатура и мишка а 1 touchscreen би олеснил нещата доста 10" като размер ме устройва стига да не е много обемен назад.. защото ще бъде вграден в таблото на колата.. иначе нещо да ми предложиш като марка модел ? И идеята ми е цялата тази конфигурация да се побере в ,,вдлъбнатината" за резервната гума покрита с 1-2 cooler-a ;) Приемам всякави предложения,забелешки,идей и тнт ... помагайте :wors:

Дай малко повече подробности - къде ще стои РС-то и за какво ще се ползва, къде дисплея, и т.н. За захранването мислил ли си как да го осъществиш?

И на шега и на сериозно може да се вземе готово решение като по-долното, макар и да изглежда малко като детска играчка. Единствената ми забележка са малките разнери на всичко по него - монитор и клавиатура и т.н. Но това могат и да бъдат и предимства ако мястото е кът. Поиграх си с едно такова преди няколко дена, работи си отлично с филми и музика под ХП.

Това компютърче е идеално за кола. Отговаря на всички изисквания за вибрации и т.н. просто защото няма тв.диск... Предполагам, че основното му предназначение ще е музика, затова може да му се постави един външен диск за лаптоп с кабел, подходящо изолиран в кутийка или каквото е, за да е устойчив на вибрациите или някакъв голям флаш за музиката евентуално.

Относно твърд диск хич не ти препоръчвам да е стандартен или такъв за лаптоп. Особено с нашите пътища.

Вземи си има преходници Flash->IDE . Купуваш си 1 флаш карта 4 или 8 ГБ и си свиркаш.

Ако не знаеш какъв е този преходник - на мястото на хард връзваш 1 платчица на която закачаш флаш карта и компа я засича като хард. Мисля, че това е по-добрия вариант. Дано не те бърка, това че е по-малка от хард, но поне няма да имаш проблеми с вибрациите.

Редактирано от Shogi (преглед на промените)

• Автор

Значи компчето ще се използва за музика но не предимно защото имам перфектен player Pioneer 6800 като цяло искам да използвам компчето за музика,филми,игрички от време на време ;) Wi-fi :) не мисля че ще е проблем да си пойграя и с телефонните разговори да минават с bluetooth през компютъра и да се използва звуковата система за разговор ( хандсфри) в понататъчен период ако се сработи тази машинка ще включа и едно software-че и диагностичен кабел.. или иначе казано да правя диагностика на мотора в реално време ;) софтуера дава голяма възможност за следенето на температурата и налягане на маслото, боост и още много, (което е доста важно при конверсията атмосферен->турбо мотор) но с това няма да ви занимавам. Значи авто PC-то ще се използва с всичките му възможности място има доста за охлаждане за всичко,напрежение също ще има доста така че не мисля да имам проблеми с тока ;)... само мониторчето е хубаво да не е повече от 10" :speak:

Набързо скицирано разположението на по трудната част от PC-то ;) Приемам всякакви забелешки идей и др. ;) пп. предложението на kmvasilev е доста добро само че монтажът му ще е доста труден да седи като едно цяло с колата и таблото а не просто ,,хвърлено" някъде там ;)

post-127614-1195816977_thumb.jpg

Виж при колегите от Hardwarebg.com - има много интересни идеи и темата им е доста развита.

• Автор

Благодаря колега темата найстина е доста развита макар и започнала през 2004 :computer8: когато нещата технически са стояли по малко по различен начин.. но иначе notebook под седалката и touchscreen в таблото май са най добрия варянт съответно доста по скъпият но евтиното винаги излиза по скъпо :help wanted3:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.