Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инстал на драйвър за Nvidia GeForce2 MX/400

Featured Replies

Значи въпросът ми е следният. На прясно инсталиран WinXP SP2 integrate и т.н. инсталирам драйвър за видеокартата ... Инсталацията протича нормално , в това число и монитора премигва по познатия начин (показва ми че разпознава картата ), но след въпроса за Рес. на компютъра и естествено положителния отговор , резултатът е нулев . Т.е. в device menager - а ми показва - default monitor on ( празно поле ) . Деинсталирах и инсталирах драйвърите около 5 пъти със същия резултат. Дори пробвах и стари официални версии на Detonator, отново същото положение...

Компюъра е със следната конфигурация:

Duron 950

MB SOLTEK

128 RAM

CD

CDRW

20GB HDD

Помагайте , кой с к'вот' може :yanim: Мерси

П.С. Влизам през администраторския акаунт .

Какво точно ти е дъното?

Аз преди време така исках да тествам една fx5500 на моето asrock км400 ... дъно. Не ставаше тази пуста инсталация на драйвера. Оказа се, че видео картата не получавала някакво прекъсване, което било заето от старата. Не знам при тебе дали има нещо такова. Ако не - продължавай. И не забравяй и старите драйвери. И те са добри.

• Автор

Ами дъното е SOLTEK и честно казано не знам с какъв точно чипсет . Особеното е , че при предишни инсталации (компютърът не е мой) на WinXP обаче със SP1 проблеми с инстала на видеото не е имало.

Видеокартата я вадих чистих и намествах 2 пъти безуспешно sad.gif

Ако има някой , който да даде макар и минимална идея , приямам всякакви ....

... Инсталацията протича нормално , в това число и монитора премигва по познатия начин (показва ми че разпознава картата ), но след въпроса за Рес. на компютъра и естествено положителния отговор , резултатът е нулев . Т.е. в device menager - а ми показва - default monitor on ( празно поле )

<{POST_SNAPBACK}>

А защо очакваш след инсталация на видео драйвер,да се промени монитора?Промените са в Display Adapters.

Нищо нередно няма - ти инсталиращ драйвер на видеокартата, а не на монитора. По-разпространени марки монитори се разпознават след инстралация на драйвери, но че не става в случая не значи, че има проблем.

Само си инстални един драйвер за монитора и си ОК.

• Автор

Аз май не съм обяснил правилно. Значи става следното: В Display Adapter дори не пише че има видеокарта ????? Пише само Default Monitor on ....... (където многоточието = празно) Kато му дам advanced properties и отида на adapter , показва , че няма инсталиран какъвто и да било драйвър , дори и windows - ки...????

И въобще не съм споменавал нищо за монитор... Монитора си ми е разпознат като : Default Monitor и дори нямам намерение да му слагам каквито и да било драйвери.

A за версиите на драйверите .. ами в момента не си спомням точно , но имам почти всички официални версии и на Detonatora , и на ForceWare , сваляни от сайта на Nvidia.

Вече не знам какво да обясня ...

А защо не провериш, дали случайно в директ Х панела не са изключени DirectDraw Acceleration

Direct3D Acceleration

Agp Texture Acceleration

Също така провери и в Аdvanced Properties/Troubleshoot дали Hardware Acceleration е на Full (Всъщност първо това провери)

Първото което трябва да направиш е да провериш в Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager дали има група Display Adapters. Ако има такава щракни на плюсчето да покаже какъв е. След това го маркирай и натисни бутона Uninstall. Рестартирай копмютъра и слад това Уина трябва да го открие и да поиска драйвер (в този случай е желателно да разархивираш драйвера предварително в някоя папка). Оттам нататък ти е ясно ...

• Автор
А защо не провериш, дали случайно в директ Х панела не са изключени DirectDraw Acceleration

Direct3D Acceleration

Agp Texture Acceleration

Също така провери и в Аdvanced Properties/Troubleshoot дали Hardware Acceleration е на Full (Всъщност първо това провери)

<{POST_SNAPBACK}>

Hardware Acceleration = Full

А за DirectX благодаря , задължително ще проверя . Не се бях сетил ohmy.gif

Rondj,опасявам се че ти пропускш нещо,по пътя на инсталацията....Незнам,...ъннинсталваш ли напълно всички по-стари драйвери,(виж в ad \ remove program,след което рестартирай) пусна ли auto detect hardware,може би трябва да провериш дали има конфликти в IRQ.

edit:Имай предвид,че не можеш да деинсталираш драйвери,които са в употреба - сиреч,смени ги с някакви уиндоуски преди да ги махнеш.

Редактирано от chichomitko (преглед на промените)

• Автор

Вече не знам. Ако е IRQ , то може да е само от 5-ти PCI , понеже картата е AGP ... а на 5- ти PCI няма нищо закачено ??? Вече съм в чудо...инсталирал съм към 200 (това е сериозно) операционни системи и това не ми се е случвало..????

@Rondji

За разрешаване на проблема пробвай с Driver Cleaner.

За nVidia GF 2 MX400 и WinXP най-много до 43.45.

Успех

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.