Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся информация за лицензиран OEM Windows

Featured Replies

Здравейте,

Баща ми реши,че ще си купуваме лицензиран Windiws и аз се разрових и нета за нещо по-изгодно и намери някакви евтини уиндоуси на които пише това- OEM DVD.Какво значи това.

И още един въпрос:Ако имам някакъв проблем и се наложи да го преинсталирам ще ми отиде ли лиценза.Смисъл,ако влезе вирус и немога да си включа дори компа и тряба преинстал.Питам,защото като си купиш уин и си купуваш един лиценз,нали.Мисълта ми е той изчезва ли като се преинсталира уина.

Надявам се да сте ме разбрали какво искам да ви питам. biggrin.gif

Благодаря.

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

Лиценза не изчезва с преинсталацията на системата.Той се запазва завинаги,когато си закупил лицензиран Windows ще получиш един стикер със серйният номер.Този номер ще го въвеждаш винаги при всяка инсталацията.

Има няколко типа Windows такива който се нуждаят от активация по телефона след като вече са инсталирани.

Такива който не се нуждаят от ,нищо на който само пишеш серияла и те си тръгват.

Има такива който се получават при покупката на компютъра и те могат да се инсталират само на определена марка компютри.

Ето какво означава OEM - Original Equipment Manufacturer

• Автор
Лиценза не изчезва с преинсталацията на системата.Той се запазва завинаги,когато си закупил лицензиран Windows ще получиш един стикер със серйният номер.Този номер ще го въвеждаш винаги при всяка инсталацията.

Има няколко типа Windows такива който се нуждаят от активация по телефона след като вече са инсталирани.

Такива който не се нуждаят от ,нищо на който само пишеш серияла и те си тръгват.

Има такива който се получават при покупката на компютъра и те могат да се инсталират само на определена марка компютри.

Ето какво означава OEM - Original Equipment Manufacturer

Благодаря.

Пак не разбрах какво точно означава OEM. :wors:

Точно затова го написах най-накрая biggrin.gif

OEM - Original Equipment Manufacturer

Демек това е направено от една компания за друга компания ( Пример - Microsoft правят OEM Windows за MSI да речеме и ако ти имаш продукт Sony и искаш да използваш OEM продукта на MSI значи няма да те огрее ).

...

Демек това е направено от една компания за друга компания ( Пример - Microsoft правят OEM Windows за MSI да речеме и ако ти имаш продукт Sony и искаш да използваш OEM продукта на MSI значи няма да те огрее ).

Моите наблюдения са други. Преди време дръпнах отнякъде едно .iso с OEM WinXP SP2, оказа се съвсем читаво и досега съм го инсталирал на един десктоп и два лаптопа - Asus и Fujitsu-Siemens, като навсякъде си работи без проблеми. Обаче забелязах, че работи с един единствен сериен номер и не приема никакъв друг.

Защото е правно от еди кой си, с еди каква си програма от сорта на nLite.

Но принципно OEM означава това.

• Автор

Ясно.

Много благодаря на всички.

Ако някой знае от къде да си взема евтин XP Pro SP2 или Vista Ultimate да пише.Може и САЩ.

Ако не се лъжа тя цената е една ,а ако ти предлагат прекалено евтино може да има някаква измама.

И за да си сигурен отиди в първият магазин и закупи едно копие на Windows Vista Ultimate 64 ( но това само ако имаш хубава машина).

Защото това е операционата системата на бъдещето.

Защото е правно от еди кой си, с еди каква си програма от сорта на nLite.

Но принципно OEM означава това.

Това не е вярно (за nLite и всякакви такива шитове)

OEM продуктите се продават с някакъв хардуер - твърд диск, motherboard и т.н. и са си напълно законни до момента до който ги ползваш с хардуера с който са закупени

• Автор

Системата ми има нужда от ъпгрейд на процесора.Сега е доста слаб - AMD Sempron 2800+.Дъното е със сокет 754 и има възможност за ъпргейд с Athlon 64,но не мисля,че това ще е достатъчен ъпргейд за виста.Всичко останало е на ниво.Преси бях сложил виста,но ми беше много бавен и сега пак съм си с ХР.Ако събера пари за ъпргейд на дъното и процесора ще е супер.Тогава мога да мисял за виста.

Може би това е най-добрия вариант,защото няма смисъл да си купя ХР и след време като си ъпгрейдна компа да си купувам виста.Няма смисъл.

Аз също харесвам виста.

Благодаря на всички,които писаха в темата.

Това не е вярно (за nLite и всякакви такива шитове)

OEM продуктите се продават с някакъв хардуер - твърд диск, motherboard и т.н. и са си напълно законни до момента до който ги ползваш с хардуера с който са закупени

Точно затова обясних какво е OEM.И бях изненадан,че можеш да инсталираш такова копие на няколко различни марки ,та затова си помислих ,че може да е правено и хаквано нещо с nLite .

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.