Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно избора на лаптоп, моля за помощ!

Featured Replies

Надявам се на вашето компетентно мнение, всеки който е с лаптоп (Toshiba, Acer, Dell, Asus) понеже знам че това са добрите марки нека си остави мнението тук ще ми от помощ.

Та на въпроса, ще си купувам лаптоп и се двоумя какъв да взема, за сега съм се спрял конкретно на марки Toshiba и Acer

За това ако има някой с другите два посочени да каже как са.

За парите до 1300лв, някъде.

Конкретно обмислям моделите:

Acer Aspire 5520-6A2G16Mi

На кратко какво предлага модела:

CPU:AMD Athlon 64x2 Dual Core TK55 (1.8GHz 512KB L2 Cache)

Chipset: NVIDIA nForce 630M

Video: NVIDIA GeForce 7000 (up to 640MB Shared)

Hard: 160GB Sata

Ram: DDR2 2GB

Това е най важното, характеристиките са много добри особено за лаптоп, но едно се чудя с такива възможности, няма ли да е много шумен, да загрява бързо, да хаби много батерията. Знам че е по добре процесора да е Centrino, за да няма тези съмнения за които говоря, но такива на Acer не намирам, има само на Toshiba но тогава пък другите характеристики падат 1GB RAM по малък Хард 80GB (вмествам се около модели на цена до 1300лв все пак)

И другото важно е че го избирам да не е с Виста, искам да си го ползвам с XP, но с драйверите има проблем, не за всеки модел се намират драйвери за XP.

Друг модел на Acer но с Intel

Acer Aspire 5720Z-1A2G16Mi

CPU: Intel Premium Dual Core T2310 (1.46GHz x2)

Chipset: Intel GL960

Video: Intel GMA X3100 (up to 358MB)

И двата модела са с Linux. Но в сайта на Acer не намирам драйвери за XP за тях.

И два модела на Toshiba: Satellite A200-1M4 (Pentium)

Satellite A200-1M5 (Centrino)

Надявам се на вашата помощ, какво да избера.

Редактирано от chrisko (преглед на промените)

Долния модел е по- добрия вариянт. И аз се колебаех, но вчера си го поръчах, обаче малко след това я отложих поръчката заради един звяр (ако не стане с него до ден два си взимам ACERA):

ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР

IMB Lenovo 3000 N100 0768 BKG

-CPU INTEL CENTRINO DUO 2 T5300 (1.73GHZ, 2MB L2 CACHE, 667MHZ)

-DISPLAY 15.4" WXGA VIBRANTVIEW

-RAM 2 GB DDR II

-HDD 120 GB SATA

-VIDEO NVIDIA GEFORCE FX GO7300 128MB

-DVD-RW DUAL LAYER

-WLAN 802.11 B/G, AC'97 AUDIO, FINGERPRINT READER

- WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 32

-ТЕГЛО 2.87 КГ

-МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

А относно Toshiba A200- 1M4 - Недей си го и помислся. Ще съжаляваш

Редактирано от petar_petrov (преглед на промените)

• Автор
А относно Toshiba A200- 1M4 - Недей си го и помислся. Ще съжаляваш

Благодаря ти за отговора, а причината да не взимам Toshiba, имаш ли наблюдения или познат със такъв модел? Какво му е на модела? Принципно знам че са по добри от Acer и изобщо, но пак си е въпрос на личен избор, изобщо като здравина са супер. Кажи защо мислиш така?

Значи съквартиранта ми си взе такава Toshiba. Процесора въпреки че е бърз (Dual Core 1.86GHz) e 32 битов. Рам паметта му става - 1gb ако не се лъжа е 667MHz за харда нямам оплаквания но виж видеото е друго нещо. GMA 900 е една от най- слабите (дори почти най- слабата) вградени видео карти. За игри няма какво да говоря, но понякога като пусниш филмче и искаш да превъртиш напред насича и забавя и други визуални историйки не са така приятни за окото.

Цената му се надува до около 1400, че и нагоре заради Windowsa, докато за около 1400лв при втория АСЕR всичките пари, които си дал отиват за Hardware. И другото е че видео ускорителя на ACER-а (GMA x3100) е почти най- добрия в тоя клас (само 2 модела на ATI вадят малко по- голяма производителност). Ами помисли си пак.

Виж това. Не е Acer или Toshiba, но е много добро за цената си и марката не е по-лоша от Acer. Видеокартата е по-слаба от X3100 главно в 3D режим. Ако не играеш игри няма да имаш проблем. Отделно, че вградените графични чипове по принцип не са много съвместими (поне официално) с игри. За филми - спокойно може да се гледа 720р филм на този лаптоп.

Не ти препоръчвам процесор на AMD най-вече при лаптоп, понеже грее доста и лятото ще се видиш в чудо.

• 3 седмици по-късно...
Надявам се на вашето компетентно мнение, всеки който е с лаптоп (Toshiba, Acer, Dell, Asus) понеже знам че това са добрите марки нека си остави мнението тук ще ми от помощ.

Та на въпроса, ще си купувам лаптоп и се двоумя какъв да взема, за сега съм се спрял конкретно на марки Toshiba и Acer

За това ако има някой с другите два посочени да каже как са.

За парите до 1300лв, някъде.

Конкретно обмислям моделите:

Acer Aspire 5520-6A2G16Mi

На кратко какво предлага модела:

CPU:AMD Athlon 64x2 Dual Core TK55 (1.8GHz 512KB L2 Cache)

Chipset: NVIDIA nForce 630M

Video: NVIDIA GeForce 7000 (up to 640MB Shared)

Това е най важното, характеристиките са много добри особено за лаптоп, но едно се чудя с такива възможности, няма ли да е много шумен, да загрява бързо, да хаби много батерията. Знам че е по добре процесора да е Centrino, за да няма тези съмнения за които говоря, но такива на Acer не намирам, има само на Toshiba но тогава пък другите характеристики падат 1GB RAM по малък Хард 80GB (вмествам се около модели на цена до 1300лв все пак)

И другото важно е че го избирам да не е с Виста, искам да си го ползвам с XP, но с драйверите има проблем, не за всеки модел се намират драйвери за XP.

Друг модел на Acer но с Intel

Acer Aspire 5720Z-1A2G16Mi

CPU: Intel Premium Dual Core T2310 (1.46GHz x2)

Chipset: Intel GL960

Video: Intel GMA X3100 (up to 358MB)

И двата модела са с Linux. Но в сайта на Acer не намирам драйвери за XP за тях.

И два модела на Toshiba: Satellite A200-1M4 (Pentium)

Satellite A200-1M5 (Centrino)

Надявам се на вашата помощ, какво да избера.

Виж и това,аз съм се спрял на него и май ще го взема още днес :clap:

ТУК

Не съм рекламно лице на DELL, но в този ценови клас са с най-добри показатели качество, характеристика и възможности.

3 години гаранция.

Недостатък за едни, предимство за други, е че няма инсталирана операционна система, поради което и цената е по-ниска.

http://laptop.bg/#/details/DELL/6/384

http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1038

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.