Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с веригата за мобилни телефони 2be

Featured Replies

Незнам дали е частен случай,но повече никога няма да пазарувм от 2be.

Преди 3 месеца си купих Nokia 5300,всичко беше ок,първите 2 месеца.На 28 октомври,телефона отказа да разпознава Мемори картата.Занесох я в магазина,приеха ми телефона,и казаха че до 3 седмици,ще си получа телефона.Казах им,няма ли да ми дадете някакъф телефон защото това е много време,а те ми казаха,че имат само 2 оборотни телефона двата за били зети.Казах си добре ще си намеря нещо временно,но когато се появи такъв,обадете ми се.Ни вест ни зов.3 седмици телефона беше при тях, тоест на ремонт.На 3-тата седмица ми писаха смс,че телефона и се е върнал,да ида да си го взема.Така и направих.Взех ти телефончето доволен,но още в магазина,го пробвах и пак не четеше картата.Попитах го какво са направили,и защо телефона не работи отново,въпреки ремонта,а те ми казаха,че само софтуера бил сменен.Започнаха да ми обясняват,че моята карта можело да не била съвметима с телефона.Казах добре,сложете си ваша карта.Така и направиха,телефона пак не я засече.Това става на дата 19 ноември.Имаше някаква жена,каза че била регионална незнам си каква,звъня в сервизи на ляво на дясно,и каза,че пак ще приемат телефона,но нямало да съм чакал толкова много време,а само 3 дена тоест на 22 телефона ще е готов,и ще си го получа.Казах 3 седмици,не ми дадохте оборотен телефон,и сега ако не ми дадете,незнам.И разбирасе имаше един оборотен(но той не работел).Казах си добре ще чакам.На 22 ноември,телефона не беше готов,но ми дадоха най сетне оборотен.

От сервиза казали,че телефона си работел перфектно.И искали да съм изпратил,моята мемори карта за да проверят,дали в нея не е проблема,но ако беше в нея защо и с тяхната карта не работеше?Освен това жената ми каза че телефона ще е в магазина във вторник,тоест днес 27 ноември,а предишния ден искаха да дам картата ми да замине за София да я проверят.Кажете ми какво има да и се привери,тя или работи или не?А тя работи,прбвах я на други телефони.И кажете ми какво ще проверят,като картата ми ще е в София,а телефона ще е в магазина?За това се отказах да им я давам,защото незнам,може да и направят нещо,и после аз да излезна виновния.И така днес още чакам,да ми се обадят и да ми кажат,дали телефона е пристигнал,за да ида и видя какво става.

Имам и един въпрос за тези който,работят в сервизи.Какво става след като,е казано че продължителноста на ремонта е един месец,а телефона не е вътнат.Защото днес е 30-тия ден,а телефон никаъв.Трябва ли да се замени с нов?

такива писания има във всички форуми и за всички вериги, предполагам половината се пускат от конкуренти фирми, а при реалните случаи винаги ми е било чудно защо уж интелигентни хора които имат достъп до мрежата, стигат до такива писания, не е сложно да напишеш в google проблеми сервиз гаранция 2be или която и да е друга верига, ще можеш да прочетеш още неколко десетки такива мнения и поне да си изясниш, че оборотен телефон никой не ти дължи, ако ти се развали гаранционна пералня, да не би да ти дават нова, поинтересувай се от законите, свържи се други потребители с такива проблеми и т.н., отделно след като си си избрал такъв телефон явно немаш поглед върху телефоните и проблемите ти са очакване, всички раздвижени конструкции са много по ненадеждни, нокия имат проблем с микро сд картите, проблема който си описал се проявава често при телефоните им от среден и висок клас и оправяне нема, затова те мотаят, требва да го сменат, да може и картата да е сдала багажа, пробвал ли си го с друга и т.н., позапознай се със законите и намери твой човек с авторитетен вид и костюм и идете в магазина, уж ти е адвокат, обикновенно се задействат по-бързо нещата за де се избегнат проблеми, веригите действат по различен начин с различните клиенти, в зависимост от възможноста за проблеми с институциите и следващия път като си купуваш телефон пусни тема от типа на "някой ползвал ли е .........." или "отзиви за ......."

а за кзп ако се не лъжа задължително ти требва касова бележка

И един приятел има подобен проблем. той има нокиа н73 и преди 2,3 седмици си занесе телефона на ремонт в магазина от който го е купил и му казват че не могат да го оправят! и не се знае дали ште си види телефона. Аз никога не сам пазарувал от 2be заштото са много високи цените в другите магазини е по ефтино.

• Автор

mile23

Ето запознавам се със закона,и ето какво пише

(4) Поправка или ремонт на потребителска стока е привеждането й в съответствие с договора за продажбата й, когато има несъответствие между тях.

Чл. 105. (1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба.

Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

(2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

много добре, иди и им го цитирай, както ти писах, с авторитетен твой човек, пари ще ти върнат в уникално краен случай, по-вероятно е да ти дадат друг телефон и за да не те извъртат с рефрешнат втора употреба виж скритото меню с *#92702689# да не е говорено с него

много добре, иди и им го цитирай, както ти писах, с авторитетен твой човек, пари ще ти върнат в уникално краен случай, по-вероятно е да ти дадат друг телефон и за да не те извъртат с рефрешнат втора употреба виж скритото меню с *#92702689# да не е говорено с него

laugh.gif Относно кода *#92702689# ,колко е говорено няма никакво значение,разговорите винаги могат да бъдат на 0h.0min. след флашване.А оносно замяната..повредата трябва да е три пъти една и съща-един приятел имаше подобен проблем само че с Хенди и след няколко месеца ходене по мъките му го замениха.Извода е един:"Не купувайте телефони ако не сте сигурни че са от официалния вносител за дадената марка особено скъпите" другото е на късмет.Не случайно Хенди,2Be и другите малки измислени фирмички продават с по 100-200 лв. по-ниска цена.Сетете се сами от къде е даден телефон и как е внесен.

рефрешфането се прави на различни нива, в зависимост от случая, за официалните вносители - всички вериги продават и телефони от официални вносители, като може от даден модел да имат и контрабанда и официален внос, ценовата политика като цяло няма връзка с това, а е въпрос на маркетингови стратегии, всека верига се старае да има дадени модели на по-ниски цени от другите, германос които минават за скъпа верига в началото на на лятото на 2006 продаваха к750 с около 20% по-евтино от другите вериги, веригите работещи с оператори имат доста по различни цели от това което си представят клиентите, телефоните с гаранция от официалния вносител гарантирано не са разкодирани и рефрешвани но от там на там разправията със сервизи си е същата, каквато и да е гаранцията се съгласяваш с условията в нея, така че е хубаво да се чете, нокиите на алфа копи се ремонтират в сервиза им до халите, гаранцията им е малка книжка в бяло и жълто, сониериксоните на омнител - в сервиза им на цариградско, гаранциите им са лист а5, важат само с касова бележка, ако си от бургас, как ще ти дойдат неколко разкарвания до софия, самсунг работат с к и к, те имат повечко сервизи из страната, гаранцията им е лист а4, не помна държеха ли на касовата бележка, lg също имат официална поддръжка но не съм запознат, отделно мтел също внасят официално телефони, поддръжката е в техни сервизи, значи ли че нокиите им понеже не са минали през алфа копи българия, са по-ментиляви, тотал телеком също са официален вносител на нокиа за българия, работат с официалните гаранции, отделно от това просто не всички марки имат представителстава и сервизи в българия, така че и да са внесени по-най легалния начин, гаранционния им ремонт ще е в сервизи на веригите които ги продават, на следващ етап дори и в официален сервиз може да мотаят, както и в сервизите на веригите, причините обикновено са технически или организационни, ако си търсиш правата по институционален ред, от какъвто и сервиз да ти откажат гаранционно обсужване, требва да изискаш протокол за това, ако е официален сервиз на марката, отговорност носи веригата която ти го е продала, а не вноситела и сервиза му, така че претенции требва да имаш към веригата, това ми се вижда малко усложняване, но е промяна в закона от лятото с идеята за "удобство на клиента", дори и да ти пресрочват ремонта от официален сервиз, пак требва да се обърнеш към търговската верига, отделно може да възникнат извънредни обстоятелства, като например миналата зима ако се не лъжа, омнител, които подържаха гаранционно и сименс, не се договориха с тях и прекратиха гаранционната подръжка дори на официално внесените сименси, подръжката се пое от сервизите на веригите, дори и за вече продадените, така доста клиенти, опрели до гаранция, требваше да се разходат до омнител, оттам да им обяснат че вече не става така, след това клиента отива в магазина, от там го насочват към сервизите на веригата,в резюме ако тръгнеш да си търсиш правата по гаранциите ти требва доста време и спокойствие и това не е само за телефоните а за всекаква техника

Ей това мнение над мен можеше и да си правим труда да го прочетем, ама с тоя правопис няма. По-добре си го редактирай във вид, който става за четене.

По темата - в България не можем и да си мечтаем още за гаранции и Франции. Една кратка история -

Един канадски пустиняк си разваля магнитчето, което му затваря капака на Mac лаптопа. Вместо да го откара и да го сменят за 5 мин без пари, той удря яко капака с юмрук , за да го затвори - чупи и екрана , и единия панел. В сервиза, вместо да му ударят 2 шамара, му се кланят и му сменят ВСИЧКО безплатно. И той беше горд от себе си ... Малоумници

• 2 седмици по-късно...

Преди 3 месеца си купих Nokia 5300,всичко беше ок,първите 2 месеца.На 28 октомври,телефона отказа да разпознава Мемори картата.Занесох я в магазина,приеха ми телефона,и казаха че до 3 седмици,ще си получа телефона.Казах им,няма ли да ми дадете някакъф телефон защото това е много време,а те ми казаха,че имат само 2 оборотни телефона двата за били зети.Казах си добре ще си намеря нещо временно,но когато се появи такъв,обадете ми се.Ни вест ни зов.3 седмици телефона беше при тях, тоест на ремонт.На 3-тата седмица ми писаха смс,че телефона и се е върнал,да ида да си го взема.Така и направих.Взех ти телефончето доволен,но още в магазина,го пробвах и пак не четеше картата.Попитах го какво са направили,и защо телефона не работи отново,въпреки ремонта,а те ми казаха,че само софтуера бил сменен.Започнаха да ми обясняват,че моята карта можело да не била съвметима с телефона.Казах добре,сложете си ваша карта.Така и направиха,телефона пак не я засече.Това става на дата 19 ноември.Имаше някаква жена,каза че била регионална незнам си каква,звъня в сервизи на ляво на дясно,и каза,че пак ще приемат телефона,но нямало да съм чакал толкова много време,а само 3 дена тоест на 22 телефона ще е готов,и ще си го получа.Казах 3 седмици,не ми дадохте оборотен телефон,и сега ако не ми дадете,незнам.И разбирасе имаше един оборотен(но той не работел).Казах си добре ще чакам.На 22 ноември,телефона не беше готов,но ми дадоха най сетне оборотен.

От сервиза казали,че телефона си работел перфектно.И искали да съм изпратил,моята мемори карта за да проверят,дали в нея не е проблема,но ако беше в нея защо и с тяхната карта не работеше?Освен това жената ми каза че телефона ще е в магазина във вторник,тоест днес 27 ноември,а предишния ден искаха да дам картата ми да замине за София да я проверят.Кажете ми какво има да и се привери,тя или работи или не?А тя работи,прбвах я на други телефони.И кажете ми какво ще проверят,като картата ми ще е в София,а телефона ще е в магазина?За това се отказах да им я давам,защото незнам,може да и направят нещо,и после аз да излезна виновния.И така днес още чакам,да ми се обадят и да ми кажат,дали телефона е пристигнал,за да ида и видя какво става.

Имам и един въпрос за тези който,работят в сервизи.Какво става след като,е казано че продължителноста на ремонта е един месец,а телефона не е вътнат.Защото днес е 30-тия ден,а телефон никаъв.Трябва ли да се замени с нов?

Истината е че не магазина е виновен, а това че си си взел точно тази Нокиа.

Сори пич!

Редактирано от S-U-F-F-E-R (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Незнам какво да ти кажа и аз го имам този проблем.Купих си телефон от 2be,сега е за втори път на ремонт.Първия път,когато го занесох беше на втория ден-нямаше вибрация.Явно не е частен случай,защото и аз като разбрах,че срока за вращане е 1месец и аз така реагирах-ами оборотен телефон???''.Отговориха ми,че имат само 5 и всичките били раздадени и че при първа възножност като се освободи ще ми дадат,както и да е.Казах им че съм наблизо и ще минавам всеки ден.Отидох на следващия ден пак никакъв ефект.На третия ден отидох направо с въпроса-''Къде ви е регионалния център?'',а отговора беше,че такава информация не се давало на всеки и не можело,на който за каквото каквото му скимне да ходи там и каза че ще ми набере някакъв управител на този регионален център.Но той каза,че не можело да разговаря със всички,които имали проблем.Тогава ги поитах къде им е централния офис.Служителката ми отговори,че е в София(аз съм от Пловдив),отговорих им,че знам и че питам за улицата и номера.С цялата си наглост онази там ми каза-''Ами мойто момиче,ако си решила да ходиш до София по-добре си купи един телефон за 20лв. да си го ползваш''.Казах и че тези пари ще ги дам за пътни,но няма да си купя.Тогава изведнъж се появи една моторола,вярно черно-бяла,но свърши работа.Стоя си и се чудя как така изведнъж се появи,странно,значи можело?!?Сега отново е не ремонт за втори път.Този път ми дадоха телефон(с по-малко разправии),но не може всичко да е перфектно-естествено без зарядно,но това е по-поносимо отколкото без телефон.

Казаха ми че като е в гаранция и си го носил 3 пъти след това ти дават нов.Незнам дали е така,но дори и да е вярно ще трябва да се запася с много нерви.Исках да попитам дали може да доплатя и да взема друг модел?

Казаха ми че като е в гаранция и си го носил 3 пъти след това ти дават нов.Незнам дали е така,но дори и да е вярно ще трябва да се запася с много нерви.Исках да попитам дали може да доплатя и да взема друг модел?

Ако три пъти е с един и същ дефект се подменя. Ако стои при тях повече от 30 календарни дни се подменя.

За целта в България ти трябва адско нахалство и нерви за съжаление. Комисията за защита на потребителя помага, но е доста мудна.

За доплащането, зависи на колко време е. Ако е на няколко месеца може и да се навият. Защото ако ти го сменят трябва да продатат твоя<това само ако в сервиза се смени, а не отремонтира>. А те вероятно ще го продават като нов<ако е сменен си е нов>, но остава проблема с намалялата гаранция. Там рискуват да се прецакат ако нещо му стане след като мине гаранцията към тях.

Ако три пъти е с един и същ дефект се подменя. Ако стои при тях повече от 30 календарни дни се подменя.

За целта в България ти трябва адско нахалство и нерви за съжаление. Комисията за защита на потребителя помага, но е доста мудна.

За доплащането, зависи на колко време е. Ако е на няколко месеца може и да се навият. Защото ако ти го сменят трябва да продатат твоя<това само ако в сервиза се смени, а не отремонтира>. А те вероятно ще го продават като нов<ако е сменен си е нов>, но остава проблема с намалялата гаранция. Там рискуват да се прецакат ако нещо му стане след като мине гаранцията към тях.

Мерси много за информацията,а за нещата в България си прав,не само за такъв вид проблеми за всичко е така,наистина за съжаление.

Ако три пъти е с един и същ дефект се подменя.

Не разбирам от буквите написани в гаранцията,затова ще попитам.Първият път описанието на дефекта е SWV(каквото и да значи това),а втория-SW.Това еднаква повреда ли е и какво означават тези съкращения?

Не разбирам от буквите написани в гаранцията,затова ще попитам.Първият път описанието на дефекта е SWV(каквото и да значи това),а втория-SW.Това еднаква повреда ли е и какво означават тези съкращения?

Идея нямам, дано някой колега да знае. Иначе ги питай в магазина, като кажат че не знаят ги накарай да звънят в сервиза.

Тия по магазините няма да ти кажат нищо те разбират по малко от наз затва че трябва да питаш в някои сервиз.

Знам, че е стар въпроса... Но искам да изясня за всеки случай.

А и не е нужно да работиш в сервиз, за да можеш да отговориш ;)

Да, трябва да бъде заменен с нов.

Проблемът е, че не само в магазин от този тип, телефоните са дефектни. И е чест случай да бъдат изпращани на сервиз най-малко 2 пъти.

Самата замяна е сложна процедура. Иска се разрешение, пишат се обяснения, чака се одобрение и темп подобни главоболия и за потребителя, и за фирмата.

Най-пресния случай, който ми изниква в ума е от този вид за телефон PRIVILEG. Няма втори боклук като него :P

Идея нямам, дано някой колега да знае. Иначе ги питай в магазина, като кажат че не знаят ги накарай да звънят в сервиза.

Ако ги питам никой няма да ми обърне внимание,защото знаят защо ще се интересувам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.