Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

настройване на MySQL

Featured Replies

Реших да си направя едно сървърче (домашно), на което да си тествам форуми, портали, модове и т.н. Инсталирах Apache, PHP, MySQL. Конгигурирах ги както е описано в този сайт, но не разбрах това:

След това трябва пак да се логнете в sql-a за да оправим правилата и да създадем парола за root.

Напишете mysql -u root -p на парола не пишете нищо просто натиснете enter. След това напишете:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'your_username'@'localhost' IDENTIFIED BY 'your_password' WITH GRANT OPTION;

your_username = потребителското име което искате да използвате като администратор (препоръчвам root)

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'localhost' IDENTIFIED BY 'your_password' WITH GRANT OPTION;

your_password = паролата, която искате да използвате за това потребителско име, препоръчвам да е нещо, което

има малки и големи букви както и цифри. След това натиснете enter после напишете /quit и пак enter.

След това отворете един нов текстов файл с notepad и го попълнете със следният текст:

<?php

$conn = mysql_connect("localhost", "your_username", "your_password");

$create_success = mysql_create_db("testdb");

if($create_success)

echo("<b><font color=\"blue\">create database: success!</font></b><br>");

mysql_select_db("testdb",$conn);

$sql = "CREATE TABLE testTable (id int not null primary key auto_increment,

testField varchar (75))";

$result = mysql_query($sql, $conn) or die(mysql_error());

echo $result;

mysql_close();

?>

Какво точно трябва да напиша, защото като отворя файла, който създадох (test_mysql.php), казва, че не можел да се свърже с базата данни, а пък му зададох вярно потребителско име и парола - когато напиша:

cd c:\mysql\bin

C:\>mysql -u -p

password:zahov

Естествено, това, че ви казах паса не е от значение, защото съм с Вуртуално ИП.

А днес дори не може MySQL да се свърже със сървъра.

Мисля да си преинсталирам MySQL, но ми кажете, това задължително ли е?

( Това за паролата и т.н)

Ами първо версиите им са стари.

Второ при:

$conn = mysql_connect("localhost", "твоето_потребителско_име", "твоята_парола");

Сигурно не си задал потребителско име и парола, ако не си слагал парола на root акаунта $conn = mysql_connect("localhost", "твоето_потребителско_име[можеш да ползваш root]", "");

Редактирано от coveka (преглед на промените)

• Автор

Ами, аз като напиша:

mysql -u root -p

Ми иска парола, ако е празно, дава грешка, ако напиша:

zahov

Вместо показалецът: C:\>

ми показва:

mysql>

А относно версиите, може да са стари, ама аз искам просто да работи и да мога да инсталирам един свестен сървър (работещ ) със работещ MySQL, пробвах с EasyPHP, XAMMP, обаче при Ийзи-то не знам как да създам база данни, потребител и парола, а на ХАММР не му бачка MySQL-a.

Редактирано от kalata23 (преглед на промените)

При въвеждане на паролата за root във промпта, трябва да ти изведе едно добро съобещие, че всичко е наред, и въвеждай си команди щом ти е излязло mysql>

Относно пакетите, каквото не работи може да бъде оправено стига малко да се потърси, информацията е много не е на български, но е на елементарен английски.

• Автор

Ами, за пакетите, навсякъде съветват да се тегли МySQL oтделно. Така, че................

Ами, аз като напиша:

mysql -u root -p

Ми иска парола, ако е празно, дава грешка, ако напиша:

zahov

Вместо показалецът: C:\>

ми показва:

mysql>

А относно версиите, може да са стари, ама аз искам просто да работи и да мога да инсталирам един свестен сървър (работещ ) със работещ MySQL, пробвах с EasyPHP, XAMMP, обаче при Ийзи-то не знам как да създам база данни, потребител и парола, а на ХАММР не му бачка MySQL-a.

Точно така трябва да показва, когато са правилно въведени...

В скрипта си използвай:

Username: root

Password: zahov

• Автор

е, казва, че имало грешка. Ама не ме интересува. Изтеглих си WAMP. Сега съм готов да изучавам PHP & CSS.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.