Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В ЕС ”срязват” стационарните кабели

Featured Replies

Почти всяко пето домакинство в Европейския съюз е преминало на безжични комуникации, "срязвайки" своите стационарни кабели.

Тази 20-процентна категория от потребители използват само мобилни телефони, разкри проучване на статистическия офис на ЕС.

През миналата година 18% от домакинствата са имали достъп до мобилен телефон само като абонаменти за безжични апарати, посочват от Eurostat. Всеки 8 на 100 жители през 1996 година са имали мобилен телефон, а през 2005 този брой е станал 95 на 100. Данните обхващат всички страни членки на ЕС.

Проучването разкрива тенденция броят на домакинствата, разчитащи само на мобилен телефон, да бъде по-висок в новите членове на съюза от Централна и Източна Европа – 42% в Чехия, в сравнение с 11% в Германия.

Бившите социалистически страни, които се присъединиха към ЕС през 2004 година, имат много по-слабо развита инфраструктура на стационарните кабели, отколкото страните от Западна Европа, което води и до тези резултати. Но във Финландия например, домът на мобилния гигант Nokia, 47% от домакинствата разполагат само с мобилни телефони и нямат фиксирани линии. Напълно противоположна е ситуацията в Швеция, където се намира седалището на Ericsson. Там няма домакинства, които да разчитат само на мобилната телефония.

Проучването показва още и, че проникването на фиксираната телефония се е увеличило само на 48 на 100 жители през 2005 година от 44 на 100 през 1996. Люксембург е държавата с най-висок брой на мобилни абонаменти на 100 души – 158, следвана от Литва със 127 и Италия със 122. На последно място е България с 80 абонамента на 100 души. Кипърците са най-приказливите граждани на Европа с мобилен телефон, като всеки абонат говори средно по шест минути на ден. По този показател най-ниско са Полша с 1.3 минути на ден за един абонат и Германия с 1.6 минути.

Източник: Дир.бг

На последно място е България с 80 абонамента на 100 души.

Мдаааа ама ако питаш Мтел ще ти кажат че на човек има по 18972356128793 абонамента :angry22: тук 5млн. абонати на другия оператор честито 3-4млн. абонати и т.н. :angry22:

Това е нагла лъжа. Ние сме на първо место в света и естествено и в Европа - 5 млн. абонати на Мтел, 3 млн. абонати на Глобул, 2 млн. абонати на Вивател. Т.е 10 млн. абонати при 7 млн. население прави 140 %.

Ей голямо надлъгване между мобилните оператори тук. Дали сами си вярват. Дали не включват и бивши абонати, продадени в миналото и вече невалидни карти и т.н. То много хора имат повече от един мобилен ама чак толкова.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Това е нагла лъжа. Ние сме на първо место в света и естествено и в Европа - 5 млн. абонати на Мтел, 3 млн. абонати на Глобул, 2 млн. абонати на Вивател. Т.е 10 млн. абонати при 7 млн. население прави 140 %.

Ей голямо надлъгване между мобилните оператори тук. Дали сами си вярват. Дали не включват и бивши абонати, продадени в миналото и вече невалидни карти и т.н. То много хора имат повече от един мобилен ама чак толкова.

Те броят продадените карти, а не активните. Аз лично съм сменил повече от 4 Прими и най-вероятно ме броят за 4ма (поне), също така съм сменил и няколко b-цоннецт-a i сега съм на Вивател biggrin.gif

И в крайна сметка ако питаш M-tel, Globul и Vivatel ще ти кажат че имам към 10 телефона ;)

Аз лично съм с две телефончета в момента. Но според статистиките както стана въпрос съм с 10/15 .. абе да бъдем точни... ние Българите сме на 1во място според m-tel, glubol и vivatel на всеки се пада по телефон и половина че и отгоре... :shake_puter:

• 3 седмици по-късно...

нормално и аз съм с мтел и глобъл и реално сам си абонат и на 2-та оператора и си ме броят като такъв :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.