Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Война на Световете

Featured Replies

Война на световете 2005

Екшън фантастика

Режисьор : Стивън Спилбърг

В ролите : Том Круз, Дакота Фанинг, Тим Робинс, Миранда Ото и други.

Музика : Джон Уилиямс

wotw1ew.jpg.

IMDB

Ето че екипът, създал впечатляващия фантастичен екшън "Специален Доклад" (The Minority Report), се събира отново, за да ни поднесе най-горещия летен блокбастър - "Война на световете". Филмът с бюджет цели 128 млн. долара прави впечатление с легендарния режисьор Спилбърг, който едва ли се нуждае от представяне, актьорите Том Круз ( "Мисията Невъзможна", "Специален доклад" ) и Миранда Ото ( "Властелинът на пръстените"), както и композитора Джон Уилиямс ( "Междузвездни Войни", "Джурасик Парк","Хари Потър" и др.).

Спилбърг ни представя един зашеметяващ екшън, базиран на класическия роман на Хърбърт Уелс. Том Круз играе разочарован от живота разведен докер - Рей Ферие, който взима двете си деца за уикенда в скромната си къща. Съпругата му (Миранда Ото) се е омъжила повторно за по-богатия Тим, когото децата боготворят. Тази ситуация създава известна предвидимост на сюжета- ясно е, че бащата ще се опита с всички сили да спечели доверието на своите деца, извършвайки вероятно някой и друг подвиг в стил "Мисията Невъзможна".

Шегата настрана, въведението на филма показва и майсторството на Спилбърг и неговата любов към детайла. Така, дъщеричката на Рей превключва каналите на телевизора и ние виждаме как почти по всички канали предават тревожни съобщения за необясними магнитни бури, ала детенцето превключва моментално на анимационно филмче.Така ние, зрителите, обръщаме внимание на детайл, който убягва на героите и ние сякаш искаме да ги предупредим да бъдат по-бдителни.

Още от "Джурасик Парк" Спилбърг знае как да нагнетява напрежението чрез малки, скрити детайли, които сякаш само минават в полезрението на камерата за миг и веднага изчезват. Така героите са измамно спокойни, докато не ги връхлита страшната буря.

През следващите час и половина ви очаква напрегнато преследване между извънземните и нашите герои. Почти всички драматични похвати, добре познати от "Джурасик Парк", ги има и тук. Отлично впечатление прави звукът с многото съраунд ефекти, затова се уверете, че салонът ви поддържа дигитален многоканален звук. Много добри са и 3D рендерираните "триподи". През целия филм камерата е фокусирана върху героите, а не върху разрушенията и специалните ефекти. Това създава голям драматизъм и е отличителната черта на този филм.

Диалозите са сведени до минимум, което предотвратява възникването на мелодрама.

Като цяло, това е един чудесен филм на Спилбърг, но други негови филми като "Специален Доклад" и "Изкуствен Интелект" имат по-развити герои и сюжет и ми допадат повече. Също така, от книгата е останало като че ли само... заглавието. Така и не разбрах какво точно във филма е "по мотиви на романа".

Автор : Ян Лесневски.

Като цяло, това е най-голямата тъпотия, която съм видял от Спилбърг... Относно диалозите...ами който е чел книгата трябва да е наясно зашо във филма няма диалози ;)

Навремето имаше сериал "Война на световете", който също нямаше много общо с романа. Останала е само идеята - то иначе за съвременната младеж романа / филм по романа едва ли ще представлява интерес ;) Та там извънземните сами си измряха от някъв вирус ;-)

Като цяло, това е най-голямата тъпотия, която съм видял от Спилбърг... Относно диалозите...ами който е чел книгата трябва да е наясно зашо във филма няма диалози ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Даа и според мен, Спилбъг с това си творение леко се поизложи.

• Автор
Навремето имаше сериал "Война на световете", който също нямаше много общо с романа. Останала е само идеята - то иначе за съвременната младеж романа / филм по романа едва ли ще представлява интерес ;) Та там извънземните сами си измряха от някъв вирус ;-)

<{POST_SNAPBACK}>

И тук пукнаха уж от някакви чехълчета, ама да ти кажа това бе обяснено с 3 думи на кръст в последните 2 минути от филма.

И тук пукнаха уж от някакви чехълчета, ама да ти кажа това бе обяснено с 3 думи на кръст в последните 2 минути от филма.

<{POST_SNAPBACK}>

До колкото си спомям и в сериала ги убиха с вирус ;) Но определено беше готин. Само че съм бил малък като са го давали и не помня детайли. Anyway не звучи много обещаващо sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ааааааа, да ама в първите минути пък обърнахте ли внимание на момента, когато щерката обясни на баща си, как организма й сам ще отхвърли чуждото тяло (трънчето)? Не беше случайна тая реплика ;) Може би ако не бях чел книгата обаче, нямаше да обърна внимание ...

Аз съм от агитката, където филма се гледа с кеф.Филмът е правен от американци за американци.Още повече съм чел книгата на Хърбърт Уелс.Спомена се, че идеята е взаимствана от едноименната книга, а не нейно филмово пресъздаване.Аналогия на "Аз, роботът".Компютрите и интернет измениха света.Новите хора не влизат в библиотеки, за да четат автори от миналия век.Те искат аудио-визуални ефекти.Разочарование идва и с това, че се гледат пиратски скрийнъри, а не полагащ се голям екран с завладяващ обкръжаващ звук.В крайна сметка филм.Ще има доволни, ще има и недоволни.Каквито и да са били очакванията славата и парите пак обира Том Круз за разлика от нас.

Аз съм от агитката, където филма се гледа с кеф.Филмът е правен от американци за американци.Още повече съм чел книгата на Хърбърт Уелс.Спомена се, че идеята е взаимствана от едноименната книга, а не нейно филмово пресъздаване.Аналогия на "Аз, роботът".Компютрите и интернет измениха света.Новите хора не влизат в библиотеки, за да четат автори от миналия век.Те искат аудио-визуални ефекти.Разочарование идва и с това, че се гледат пиратски скрийнъри, а не полагащ се голям екран с завладяващ обкръжаващ звук.В крайна сметка филм.Ще има доволни, ще има и недоволни.Каквито и да са били очакванията славата и парите пак обира Том Круз за разлика от нас.

<{POST_SNAPBACK}>

Оправдаваш Спилбърг, или оправдаваш хората, които намират филма за хубав? ;) И (лично мнение) вече се наслушах на "завладяващ звук" и се нагледах на ефекти. Сега бих изгледал някой истински филм, а не шарено и шумно плоскоумие за американци...

• Автор

<{POST_SNAPBACK}>

Отчасти си прав, но аз се опитвам да направя паралел между този филм и предишни творения на същия режисьор.

"Специален Доклад" притежава доста по-съдържателен сценарий, в който се изгражда и образ на героя на Круз и има повече философски размисли върху бъдещето.

"Изкуствен Интелект" - прекрасна идея, притежаваща доста голяма дълбочина, за това къде минава границата между изкуственото и истинското, между човешкото и нечовешкото.

"Джурасик Парк" - едно предупреждение към хората, които се опитват да "си играят" с майката природа, за това, че тя е много по-могъща от нас. Напарвен по роман на Майкъл Крайтън.

На тази база твърдя, че за този екип от хора, филмът не е особено голямо постижение.

Не останах очарован от филма. Очаквах доста повече.

Отчасти си прав, но аз се опитвам да направя паралел между този филм и предишни творения на същия режисьор.

"Специален Доклад" притежава доста по-съдържателен сценарий, в който се изгражда и образ на героя на Круз и има повече  философски размисли върху бъдещето.

"Изкуствен Интелект" - прекрасна идея, притежаваща доста голяма дълбочина, за това къде минава границата между изкуственото и истинското, между човешкото и нечовешкото.

"Джурасик Парк" - едно предупреждение към хората, които се опитват да "си играят" с майката природа, за това, че тя е много по-могъща от нас. Напарвен по роман на Майкъл Крайтън.

На тази база твърдя, че за този екип от хора, филмът не е особено голямо постижение.

Позволи ми малка интерпретация-на вкус и цвят кинозрители няма.В последно време Hollywood буксува.Идейте са изчерпани или новините са скъпи, а може би така им изнася.На всичко отгоре новите филми на динозаврите там като Томи Лий Джонс, Долф Лунгрен, Жан Клод, Стивън Сегал, Дани де Вито (добре, че терминатора стана там нещо си, че лицето му и на него като изработено от пергамент) са чиста щамповка наречена по нашенски боза.Жалкото е, че се експлоатира с техния имидж (а дефакто стареят и се "мумифицират" като всички хора според природните закони, аджеба в Америка млади хора не се раждат) в опити да се пробута поредната shit-ня.В този ред на мисли Том Круз и той на там залита.

Творчеството на Спилбърг е като на всички творци.На приливи и отливи.И с този филм ще му се наложи да се спусне по гребена на вълната.Имаше един професионален кинокритик Свилен Русев.Той така представяше филмите, че човек се объркваше и по-добре да не го гледа.Застраховам се, че не искам да бъда на мястото на г-н.Русев ако така бъда разбран.

Приведените заглавия : "Специален Доклад" и т.н. подчертаващо са по-добри и те имат заслужено място в личната ми видеотека.Отличието при тях, че са правени преди години когато обстоятелствата са благоприятствали да бъдат изградени филми на висота.

Спилбърг лично не познавам и не се наемам да му бъда адвокат в този казус, но в прав текст съм казал, че намирам филма за хубав.Хората които харесват филма няма какво да оправдавам.Това не е престъпление.Чел бях анализ на немски психолог относно филмите и тяхното възприятие.Оказва се че филми изпълнени с насилие и жестокост се приемат и усвояват по-добре от онези стойностните.Обяснението е в натрупаната агресивност у човека, подтиснатост.Чрез филма подобен зрител се вживява в ролята на главния герой и нанася отмъщение.Адреналинът е изпразнен и кинозрителят е готов отново на другия ден да отиде на работното си място.XXI век, какво да правиш.А какво беше когато всеки петък след 21.00 гледахме руски танкове как мачкаха нацисти? С екипите и милионите, които разполага Спилбърг , той наистина се допитва до подобни проучвания.И в частност той се опитва да задоволи болшинството, като взаимства от книгата.Че то дори родното , европейското в частност френското кино изпошлява като пунтира американския супер герой.Това се харчи на пазара.Филмът е продукт-стока, пари -пари', а не прищявка.Евалла на Мариус Куркински, ама аз няма да отида да го гледам как като епилиптик се вживява в някакви роли (лично мнение).Дори братушките не остават по-назад.Днес гледах филм, в който гангстерите "пържеха" една самара, а след тях the good guys ги догонваха с уаз-ка.Влязоха в кръгово движение и започна една пукотевижа с калашници и безкрайни пълнители.Вътре в кръговото стояха двама пенсионери пешеходци и гледаха уплашено.На третия кръг бандитите разтропосаха бабата и тя се пльосна до дядото.Екшън як.Смисъл тъпня.

Така или иначе филмът за мен е история и ако ще му давам оценка тя е 5/6.

Поздрави

И аз съм от хората които гледаха филма с голям кеф в Арена киното.Хареса ми само едно нещо не успях да си обясна и наистина много ме накара да се замисля.Какво се случи, влизаме си компанията в салона да гледаме филма почват рекламите до тук всичко нормално.Но като почна нашият филм "Война на Световете" какво да видя качеството и на звука и на образът които се появяваше на огромното бяло платно пред мен беше под всякаква критика.Предполагам повечето от вас са гледали Троя първите рипове които му бяха направили и знаят колко много е осветен филма и как почти нищо не може да се види освен фокусираните герой.Та така и нашият филм "Война на Световете" и то в самата @рена.До като си вървяха рекламите преди филма всичко си беше хубаво и качествено но като почна филма не беше така, накрая с интерес дочаках да видя дали няма да се почви някое има в субтитрите но нямаше за съжаление.

Филмът ми хареса най-вече защото към средата започваш да си мислиш, че няма да свърси с хепиенд което си е голям кеф за Американското кино.Но накрая естествено това мое желание се заби в дън земя.

Според мен зависи с каква нагласа си тръгнал да го гледаш. Ако очакваш нещо супер страхотно и невероятно обикновено оставаш разочарован. Аз преди да го гледам се бях наслушал на такава критика, че вече си мислех, че това ще да е най-(ама НАЙ-НАЙ-)тъпия филм!!! :down: И затова отидох с нагласата, че ще гледам най-голямата боза напоследък. Но пък се оказа, че не бил чак толкова зле и до известна степен ми хареса.

След това обаче взех та се опитах да се позамисля ;) И като се позамислих ми се струва, че в този филм нищо не стана :) Демек - идват гадовете и почват да избиват хора. Хората почват да бягат и накрая гадовете просто си умират. laugh.gif То на жените може да им хареса да си гледкат Том Круз как си бяга 2 часа по екрана, но, както каза SFMF преди филма, да имаше поне една готина мадама та да има и ние какво да видим :hush:

Редактирано от VanTheMan (преглед на промените)

След това обаче взех та се опитах да се позамисля ;) И като се позамислих ми се струва, че в този филм нищо не стана :)

<{POST_SNAPBACK}>

Така е и в книгата. Разликата е, че книгата наистина е хубава...:down: А относно очакванията: естествено, че като ще гледам филм на Спилбърг, ще очаквам и нещо повече... Да ама не - чичката бачка вече само за пари и явно му е все тая каква бозица ще забърка за все по-изтъпяващата и все по-непретенциозна публика :hush: (а може и да си е прав човека...)

• 1 месец по-късно...

Чесно да си кажа нямах търпението да изчета дословно абсолютно всички коментари... Но тези, които прочетох в 905 искаха да кажат "очаквах много повече". С риск да бъда нетактичен, чак груб - Какво толкоз очаквахте? Извънземните да пристигнат, да се бият, бият, бият и в крайна сметка американците да ги спукат от бой? Ако такива са били очакванията ви по-добре си вземете Денят на Незвисимостта, не че филма е лош, соред мен е доста добър. И все пак какво очаквахте? Филмът е изпипан. В това спор няма. Вярно е, че бяха взаимствани някои ефекти и ситуации, но нали знаете - Всичко ново е добре забравено старо. Е очевидно не чак толкова добре забравено, но... Филма е по-скоро реалистичен. А в края на крайщата си имаше от всичко по малко - ненормалнии, касапница, романтика, отчаяние и ощр други, но най-важното, което филма притежава-смисъл.

Аз като цяло нищо не очаквах и това може би влияе положително на оценката ми. И вкрая на крайщата ми хареса идеята са вируса/бактерията, която изби извънземните: "Хората които бяхагосподари на природата... А природата ги измъкна от каша в която те почти се удавиха...".

Редактирано от raziel_ie (преглед на промените)

Четох коментарите на всички и искам само да изразя и моето мнение,което е ,че филма е ужасен.Просто това е филм,който нямах търпение да свърши и никога повече не бих гледала. :)

По-глупав филм от тоя сигурно не съм гледал от доста време...

Сюжета съкс :down:

много загубен филм не знам спилбърг как се е навил да го направи и честно не бих го гледал пак за нищо на света

БОЗА ЛИ?Не боза, ами незнам какво да кажа бих предпочел цял ден да гледам Пинко розавата пантера,или Том и Джери,те имат по-дълбок смисъм,от това блудкаво филмче. :rolleyes:

Достатъчно е да прочетеш и изгледаш последните 3 минути ,другото време от

това "чудо" си чиста загуба angry.gifangry.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.