Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

IBM Lenovo T60 инсталация XP

Featured Replies

Става въпрос за въпростният компютър IBM Lenovo T60

Изтрих сервизния дял на IBM където стои бекъп-а на OS-а, пробвах няколко пъти да инсталирам XP, дори оригинален диск но не става. При първия вариант инсталирам XP-то слагам някоя и друга програмка, и още при първият рестарт ми изчезват иконите от работният плот. При вторият вариант след успешна инсталация на XP след 1виат рестарт познатия син екран. При третиат вариант въобще не ми разпознава хард диска.

Със LINUX работи перфектно, пробвах няколко операционни системи.

Ето и характеристиките му > Intel Centrino Duo 2x1.86, Ati 1300, Ram 1GB, Hard disk 60GB Hitachi, дъното е Intel но така и не успях да пусна Everesta за да разбера подробности.

Ще бъда благодарен на отзовалите се. Не че не мога да си го джиткам и на дебиан но ме дразни.

Редактирано от bobo1100 (преглед на промените)

Преди време имах същият модел.Не си спомням да ми е правил проблеми въпреки ,че го ползвах само към 2-3 месеца.

Мога да ти дам някакви съвети какво да направиш в случая. Виж добре в BIOS как се настроил хард диска ,

в смисъл дали е на Normal или Native мод.

Другото нещо което можеш да направиш е да пробваш да инсталираш друг Windows XP от друг диск.

• Автор

Играх си цяла нощ, инсталирах му абсолютно всички драйвери и след няколко рестарта ми казва че няма операционна система. Както преди, смених му биоса сега е с най новият. Така че проблемът пак си остава. Нямам никаква идея, така че ако можете помагайте.

Играх си цяла нощ, инсталирах му абсолютно всички драйвери и след няколко рестарта ми казва че няма операционна система. Както преди, смених му биоса сега е с най новият. Така че проблемът пак си остава. Нямам никаква идея, така че ако можете помагайте.

Опита ли с recovery CD-тата? Не с някакъв Windows!!!

Ами ето го линка за драйверите за ХП - цък

Да питам ли дали са качени след инсталацията :)

Забелязах и нещо интересно в случая, ако не не става инсталацията с ХП, избръскай му Виста и после я върни до ХП - цък

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор
Ами ето го линка за драйверите за ХП - цък

Да питам ли дали са качени след инсталацията ;)

Забелязах и нещо интересно в случая, ако не не става инсталацията с ХП, избръскай му Виста и после я върни до ХП - цък

Момчета вие май не четете, малко по нагоре съм написал че инсталирах всичките драйвери на 3 пъти . Пробвах и скапаната виста със нея имах същият проблем, син екран.

Не се сърдете ама повярвайте ми доста си поиграх. Пуснах му мемори тест, минава го без грешка, тест за хард диска също без грешка и там др. подобни тестове. Такаче ако някой има идея нека сподели.

Момчета вие май не четете, малко по нагоре съм написал че инсталирах всичките драйвери на 3 пъти . Пробвах и скапаната виста със нея имах същият проблем, син екран.

Не се сърдете ама повярвайте ми доста си поиграх. Пуснах му мемори тест, минава го без грешка, тест за хард диска също без грешка и там др. подобни тестове. Такаче ако някой има идея нека сподели.

Купи си recovery CD-тата от Lenovo

Явно ти не четеш. Вероятно щом ти предлагам това имам нещо предвид!!!

• Автор
Купи си recovery CD-тата от Lenovo

Явно ти не четеш. Вероятно щом ти предлагам това имам нещо предвид!!!

Безплатен няма ли ?

Безплатен няма ли ?

Имаше/ По прицип тези дискове се правят с една програма, която е преинсталирана от ИБМ и ти се разрешава да ги направиш само веднъж, след това трябва да си ги купиш. Обади се в сервиза на IBS и питай за подробности

Пич този дял който си изтрил е под друга система.

Направи пълно почистване с АСКРОНИС на целиа дял.

И незабравяи Че скрития дял е кодиран.

С код

неможеш даго изтриеш остава в Биоса.

Аз съм с G-41 АЙБИЕМ

Редактирано от stasi72 (преглед на промените)

• Автор
Пич този дял който си изтрил е под друга система.

Направи пълно почистване с АСКРОНИС на целиа дял.

И незабравяи Че скрития дял е кодиран.

С код

неможеш даго изтриеш остава в Биоса.

Аз съм с G-41 АЙБИЕМ

Аз биоса го смених, с последната версия съм.

Аз биоса го смених, с последната версия съм.

Сега какви дялове имаш на диска?

Ако са повече от един, изтрий ги и си направи само един основен NTFS дял и тогава инсталирай без да форматираш, наново...

Ако си го правил...

Инсталирай и започни да слагаш драйверите един по един като след всеки рестартираш...

Синият екран в 99% от случаите се дължи на кофти драйвер, който създава хардуерни конфликти...

При мен например на чисто ХР, драйверите на мишката ми си вървяха без проблем...

При инсталиран SP2... Веднага син екран... А си е просто една мишка... :)

Както споменах имал съм такъв лаптоп и при мене е имали подобни проблеми с сини екрани особено след инсталацията на сензора за отпечатъка.

Затова както ти препоръчва bobo1100 изтрий с Hiren's BootCD всички дялове който имаш.След това раздели на два дяла инсталирай на единият оперативната система от диск на Windows XP или Vista който си сигурен,че работи добре.Следва инсталация на драйверите който можеш да си свалиш предварително от тука.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...mp;machineind=0

Надявам се знаеш в какъв ред да ги инсталираш.

Убеди се преди това,че нямаш Recovery дял.

виж снимката

http://img232.imageshack.us/img232/3272/clipboard01sw2.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.