Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вмъкване на файл в Access?

Featured Replies

Здравейте,

имам следния проблем. Искам да направя база данни на аксес за книги. Да мога да вкарвам пътя до файла (PDF ili DOC), да добавям информация за книгата. След това да мога през аксес да отварям дадената книга.

Та проблема ми е как да стане номера с въвеждането на книгата в БД и как да ги отварям след това.

Благодаря. :speak:

Надявам се че ще ми помогнете biggrin.gif

П.С. Ползвам Access 2002

Редактирано от musicfan (преглед на промените)

Здравейте,

имам следния проблем. Искам да направя база данни на аксес за книги. Да мога да вкарвам пътя до файла (PDF ili DOC), да добавям информация за книгата. След това да мога през аксес да отварям дадената книга.

Та проблема ми е как да стане номера с въвеждането на книгата в БД и как да ги отварям след това.

Благодаря. ;)

Надявам се че ще ми помогнете biggrin.gif

П.С. Ползвам Access 2002

Използвай за въвеждане на пътя до файла поле от тип Hyperlink, а за допълнителната информация може да исползваш Memo поле.

• Автор

Да но мисълта ми е как да го вкарам този хипрелинк през форма. И да могат да се въвеждат от други потребители. Т.е. да не е ръчно въвеждане на пътя, а чрез брауз да намеря файла и автоматично да ми запише пътя

Да но мисълта ми е как да го вкарам този хипрелинк през форма. И да могат да се въвеждат от други потребители. Т.е. да не е ръчно въвеждане на пътя, а чрез брауз да намеря файла и автоматично да ми запише пътя

Разгледай това : http://support.microsoft.com/kb/279508

• Автор

Мерси

това ми свърши работа, но не докрай ;)

успях да вкарам пътя до файла в един листбокс. Обаче как ставаше номера да вкарам този път от листбокса в поле на таблица. А и още нещо - полето в което ще се съхранява пътя хиперлинк ли трябва да е или ОЛЕ обект.

Мерси

това ми свърши работа, но не докрай ;)

успях да вкарам пътя до файла в един листбокс. Обаче как ставаше номера да вкарам този път от листбокса в поле на таблица. А и още нещо - полето в което ще се съхранява пътя хиперлинк ли трябва да е или ОЛЕ обект.

Какъв ти беше проблема да го вкараш в поле, чиято стойност се получава от таблицата, и съответства на хиперлинка.

Типа на полето е Hyperlink. С OLE обект, можеш да вкараш цялото съдържание на книгата в базата, но размера и много ще набъбне.

В края на примера използваш :

For Each varFile In .SelectedItems

Me.BookPath.Value = varFile

Next

като замениш Me.BookPath.Value с името на твоето поле и махнеш цикъла, защото така ще вкара последния избран файл, ако са няколко.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.