Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся книгата "Thinking in Java"

Featured Replies

Здравейте, може ли някой да ми каже, от къде да си изтегля книгата Thinking in Java преведена на български език. Мисля че е на Светлин Наков. На сайта му не я откривам. Благодаря предварително!

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие и грешен раздел (преглед на промените)

laugh.gif Наков може само да си мечтае да я е написал
Здравейте, може ли някой да ми каже, от къде да си изтегля книгата Thinking in Java преведена на български език. Мисля че е на Светлин Наков. На сайта му не я откривам. Благодаря предварително!

Предполагам че имаш предвид това.

• 1 година по-късно...

Определено знам какво търси колегата. Той търси новата книга за програмиране на Наков и колектив "Въведение в програмирането с Java", която е оригинална българска книга (не е превод от друг език) и дава не само основите на програмирането, а позволява да навлизете в голяма дълбочина в алгоритмите, структурите от данни и решаването на задачи по програмиране. Книгата на Наков има за цел да научи читателя да мисли логическо, да разсъждава алгоритмично като програмист и да стига стъпка по стъпка до решенията на сложни проблеми като ги разбива на по-малки. Особено полезна е глава 22 за методологията на решаване на задачи, която Наков е натрупал от своя 12-годишен опит като състезател по програмиране по българските и международните олимпиади: http://www.introprogramming.info/#readonline.

Колкото до книгата "Thinking in Java" - тя също е добра, но покрива детайлите на езика Java, а не програмирането като концепция. Книгата на Наков за Java е всъщност концептуална книга по програмиране, а книгата на Bruce Eckel "Thinking in Java" е фундаментална книга за езика Java и важни концепции, свързани с него (виртуална машина, bytecode, особености на оебктно-ориентираното програмиране с Java и т.н.). Ако си начинаещ в програмирането, определено ти трябва книгата на Наков за програмиране. Ако знаеш Java и искаш да научиш още, ти трябва книгата Thinking in Java.

Редактирано от nakov (преглед на промените)

Eдва ли си наков, щом пишеш за него в трето лице. Остава варианта да си му фен, така ли е? :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.