Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PHP въпрос

Featured Replies

Имам следната идея:

Потребителите на моя сайт, да качват клипчетата си в:youtube or vbox7.com вместо сайта ми и да копират кода, който позволява да кача клипа в моя сайт. Измислих го да бъде така:

Прави се една страница с един формуляr. Форумярът съдържа поле, в което се поставя кодът и бутон, който да изпрати кода.

Искам този код да се съхрани в MySQL дата база и после PHP да го извика при зареждане на страницата.

Така да стане примерно:

Една страница:

КЛИП1 Клип2 Клип3 Клип4 Клип5

Клип6 и т.н

И като цъкна на клипа да се пусне, той се пуска.

Въпросът ми е, как да направя кодът, който да изпраща и приема функция от и до MySQL data base.

За формулярът, ще го направя. За ПиЕйч пи-то не сесещам. Ако използвам променливи например:

$name   $code.

Просто не мога да се сетя, моля ви за помощ.

Редактирано от kalata23 (преглед на промените)

нещо не разбрах как бе аджеба ще ги качваш на чужд сървър през твоя сайт и твоята форма при положение, че при vbox7 (сигурно и при youtube нз) не може да качваш ако не си регнат, пък и да има начин да пратиш формата като данни към сървъра после файловете и описанието трябва да се обработват под други сайт и се тая. кода нема да може да го получат автоматично на твоя сайт посмъртно. Ако имаш друго в предвид и не съм разбрал извинявай, но това е което на мен ми идва като идея какво може да направиш.

• Автор

Значи искам да кача клип във youtube.com. Сайтът ми предоставя възможност да си кача клипа в моя сайт, като вкарам кода в сорса на страницата. Примерно:

object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/q7FaIG9MsXc&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/q7FaIG9MsXc&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

Имам поле имам бутон качи.

Потребител въвежда в полето кода горе и натиска качи.

При зареждане на страницата се получава крайния резултат а именно:

+==========+

| |

| |

| | -клип

| |

+==========+

Форма за попълване;

Бутон "Качи видео"

Тия 2 изречения са в пълното противоречие:

искам да кача клип във youtube.com

кача клипа в моя сайт

искаш да кажеш не да качиш клипа на твоя сайт, ами да заредиш кода на твоя сайт, който потребител ще получи при качване на клип в youtube в техния си сайта и кода ще се генерира там, а ти само ще го ползваш. Поне така те разбрах. Но честно да ти кажа не виждам особен смисъл в това.

• Автор
Тия 2 изречения са в пълното противоречие:

искаш да кажеш не да качиш клипа на твоя сайт, ами да заредиш кода на твоя сайт, който потребител ще получи при качване на клип в youtube в техния си сайта и кода ще се генерира там, а ти само ще го ползваш. Поне така те разбрах. Но честно да ти кажа не виждам особен смисъл в това.

Ами има смисъл. Така спестявам от трафика, от дисковото пространство. Номерът е да се качват клипвете в моя сайт. Не ми харесва идеята с линковете, защото все трябва да се търси, да се цъка, да чакаш да зареди страницата...........

Е кажете как ще стане номерът, моля ви. Ако не може с Дата База, с .log файл.

Пак повтарям какво искам:

Потребител качва клип в ю-туб.ком. Взима сорса, който от сайта му дават, за да го качи в някой сайт,

паства го в полето, натиска бутона изпрати и на страницата се появява клипа ( страницата е моя ).

Ето това искам.

А формуляра мога да си го направя сам.

добре де правиш таблица с послета id, user, code, opisanie и си готов. и пак да казваш качвам в сайта си не е правилно и хората ще те разберат погрешно. препоръчително е и логин система да си направиш, но може и с анонимни потребители да стане дето ще си пишат името на момента.

• Автор

Сайта ми е с логин система.

Понеже не съм на ти с тези работи, питам как ще стане, т.е как да създам тази таблица и после как да извикам с php код информацията.

$url="localhost"; //адрес на базата

$user=""; //потребител в mysql

$pass=""; //парола за достъп

$dbname=""; //име на базата

//vrazka s DB

$connect = mysql_connect($url,$user,$pass) or die("ГРЕШКА:Не мога да се свържа с базата данни.");

$select = mysql_select_db($dbname) or die("ГРЕШКА:Не мога да се свържа с базата данни.");

$sqlquery = "create table if not exists clips (

id int(100) not null AUTO_INCREMENT Primary key,

title varchar(500) not null default'',

code TEXT not null default'',

user varchar(100) not null default'',

`data` char(100) not null default'',

UNIQUE `title` (`title`)

)";

$queryresult = mysql_query($sqlquery) or die("ГРЕШКА : Заявката не може да бъде изпълнена.");

echo "#4.Таблицата '<b>clips</b>' беше създадена успешно.<br />";

// до тук е да си направиш таблицата и да се свържеш с БД
//сега за запис на данните от формата

$title=$_REQUST['title'] //заглавие на клипа

$code=$_REQUST['code'] // кода на клипа

$user_name=$_REQUST['user_name'] //потребител (ако е логант си го извикай от от $_SESSION 

//или там как си го направил

$data=date(Y-m-d);

$query="insert into clips values('','".$title."','".$code."','".$user_name."','".$data."');

$result=mysql_query($query);

if(!($result)) {echo "Ne moga da se svarja!";}

else {

echo "Dannite sa zapisani uspeshno!";

}

//ГОТОВО!

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• Автор

10x. Имам следния проблем при създаване на датабаза:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /users/host/public_html/crdb2.php on line 8

оправи си връзката с базата

• Автор

Как?

$url="localhost"; //адрес на базата

$user="root"; //потребител в mysql

$pass=""; //парола за достъп

$dbname="clips"; //име на базата

//vrazka s DB

$connect = mysql_connect($url,$user,$pass) or die("ГРЕШКА:Не мога да се свържа с базата данни.");

$select = mysql_select_db($dbname) or die("ГРЕШКА:Не мога да се свържа с базата данни.");

Това е моят код. Нямам пас за потребителското име.

профила ти в базата не е настроен както трябва. направи потребител с парола и му задай пълни права.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.