Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DHCP

Featured Replies

Здравейте.

Значи на БТК съм зад рутер,други в мрежата няма.Периодично ми се скапва нета/без скайпа,торент клиента/ само страници не мога да отварям.Доколкото забелязвам е точно след 24 часа/когато изтича"наема"/.Става така и при ръчни и при автоматични настройки на DNS.До рутера физически достъп нямам,даже не знам какъв е.Бихте ли ми дали съвет,или некъв бат файл,поне временно да се реши проблема.

Благодаря.

Ами подобен проблем имах с рутер CANYON и се оказа от рутера. Немога да разбера, защо темата ти е "Проблем с DHCP", а говориш за DNS :wors:

• Автор

Ами защото доколкото разбрах/уж от компетентно лице/,не ми се опреснява ip-то и ми казаха да сменя dns ръчно,а в event wiewer точно това пише-че dhcp не подновява ip.Проблема почна преди около 2 месеца,преди това карахме без грижи около половин година.

Сори за невежеството,все пак за това питам.

Ами направи каквото те е посъветвал човека, спри си DHCP-то на рутера и раздай адреси на клиентските машини ръчно... това е работа за 5 минути!

• Автор

Къде трябва да влезна да ги въведа и какви цифри трябва да са,от моя компютър ли?

Ако става въпрос за ipconfig/release-renew и така не се оправя

Къде трябва да влезна да ги въведа и какви цифри трябва да са,от моя компютър ли?

Ако става въпрос за ipconfig/release-renew и така не се оправя

Не нестава въпрос за това. Влизаш в рутера и спираш DHCP сървъра и после на ЛАН картите задаваш ръчно Ай-пи адреси от същата мрежа в която е и рутера. Само че ме съмнява да се оправи проблема!

Спираш DHCP-то на рутера

На първия компютър ми задаваш IP 192.168.1.10 (примерно), Маска: 255.255.255.0, Гейт: 192.168.1.1 (или вътрешното IP на рутера, ако е различно от посоченото). DNS - или DNS-a на доставчика ти или IP-то на рутера, 2-DNS не е нужен

За втория компютър повтаряш същите стъпки, като IP-то примерно го слагаш 192.168.1.11 ~ 255, каквото си избереш!

Редактирано от pit (преглед на промените)

Спираш DHCP-то на рутера

На първия компютър ми задаваш IP 192.168.1.10 (примерно), Маска: 255.255.255.0, Гейт: 192.168.1.1 (или вътрешното IP на рутера, ако е различно от посоченото). DNS - или DNS-a на доставчика ти или IP-то на рутера, 2-DNS не е нужен

За втория компютър повтаряш същите стъпки, като IP-то примерно го слагаш 192.168.1.11 ~ 255, каквото си избереш!

последното ИП може да бъде в горния пример 192.168.1.254 защото 255 е адрес за broadcast

Щом става дума за БТК, нека да избере 192.168.66.1 за вътрешно IP на рутера и после да ги долепи клиенските машини със следващите адресчета от групата от вида 192.168.66.xx

Съответно за компютрите - IP: 192.168.66.xx, Гейтуейя: 192.168.66.1, маската е същата: 255.255.255.0 а за DNS евентуално може да е направо този на БТК-то: 212.3.90.42, някои рутерчета правят чупки понякога, но нека да пробва първо със 192.168.66.1 :angry:

• Автор

Благодаря ви за съветите момчета.

grufekt имам същия проблем, само че не съм през БТК и рутера си е при мен. пробвах с ръчните настройки обаче сега пък брузера ми нещо не иска да отваря страници(трябва да пиша адреса по няколко пъти преди сраницата да се отвори). искам да кажа че рутера ми е от 1 седмица и направо съм бесен когато трябва да го ребуут-вам всеки ден.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.