Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя рутера невидим?

Featured Replies

Здравейте и поздрави на всички в форума.

Значи имам следният проблем от 2 дни интернет провайдера ми е спрял достъпа до интернет през рутери, което е супер тъпо според мен и прави животът ми бескрайно тежък, защото сега нямам wifi на лаптоп.Въпросът ми е има ли някакъв начин да направя рутера си невидим за провайдера си и пак да имам интернет на двата ми компютъра ако някой знае как моля помогнете. ;)Моя рутер е D-link Dir-635.

На мене ми е малко сложно да си обясня как доставчика ти може да направи разлика между раутер и мрежова карта освен по мак адреса.

Нямаш ли опция за промяна на мак адреса на раутера , направи го същия като на мрежовата карта на pc-то на което имаш нет

Може доставчика да е ограничил TTL. За целта пусни един (ping) към kaldata.com и виж каква стойност ти е TTL.

Може доставчика да е ограничил TTL. За целта пусни един (ping) към kaldata.com и виж каква стойност ти е TTL.

раутера мисля че го компенсира , едва ли е от това, виж ако беше разделен с втора мрежова карта да ама в случая с раутер

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

раутера мисля че го компенсира , едва ли е от това, виж ако беше разделен с втора мрежова карта да ама в случая с раутер

Зави си от много неща, за този вид проблеми някъде бях чел, че модела на Linksys WRT54GL е точно за този вид проблем.

Зави си от много неща, за този вид проблеми някъде бях чел, че модела на Linksys WRT54GL е точно за този вид проблем.

Не знам може и да си прав , понеже аз съм с тоя раутер Linksys WRT54GL и съм ограничен от всякъде и нямам проблеми.

• Автор

Мак адреса ми е същия какъвто трябва да бъде просто вчера нета внезапно спря аз говорих с представители от фирмата и те ми казаха да си махна рутера и ще имам нет аз така и направих.не знам дали е възможно да пусна рутера на втората лан карта и да направя споделяне на нета чрез виртуална мрежа между втората lan-карта и рутера и така да имам wifi ако е възможно знам че това което казвам може да звучи абсурдно ,но не разбирам много от компютри.Какво е пинг и как да го пусна щото съм лаик в тая област?

Редактирано от kuramiianko (преглед на промените)

Мак адреса ми е същия какъвто трябва да бъде просто вчера нета внезапно спря аз говорих с представители от фирмата и те ми казаха да си махна рутера и ще имам нет аз така и направих.не знам дали е възможно да пусна рутера на втората лан карта и да направя споделяне на нета чрез виртуална мрежа между втората видеокарта и рутера и така да имам wifi ако е възможно знам че това което казвам може да звучи абсурдно ,но не разбирам много от компютри.Какво е пинг и как да го пусна щото съм лаик в тая област?

Видео картата няма нищо общо с Рутера или интернета.. Пробвай по следният начин, най вероятно МАК адреса на Рутера е, да го кажем блокиран от фирмата от която взимаш нет, влезни в настройките на Рутера и сложи МАК адреса на Лан картата на която имаш Интернет, после използвай единият от портовете на Рутера да вържеш настолното си PC към другата Лан карта.. Би трябвало да нямаш проблем, и кажи какво ти дава след PING командата каква е стойността на TTL.

• Автор
Видео картата няма нищо общо с Рутера или интернета.. Пробвай по следният начин, най вероятно МАК адреса на Рутера е, да го кажем блокиран от фирмата от която взимаш нет, влезни в настройките на Рутера и сложи МАК адреса на Лан картата на която имаш Интернет, после използвай единият от портовете на Рутера да вържеш настолното си PC към другата Лан карта.. Би трябвало да нямаш проблем, и кажи какво ти дава след PING командата каква е стойността на TTL.

Макът е същият а това с видеокартата е моя грешка явно съм изморен и ми се спи .Пак повтарям маковете на лан картата на компютъра и на рутера са еднакви. За да се свържа с интернет трябваше да направя мака на компютъра да е същия като на рутера защото компютъра ми никога не е имал директна връска към интернет винаги е ставала рез рутер.Как се дава пинг команда?давам run ping kaldata.bg и какво правя после.ТТЛ е 0 това добре ли е

• Автор
Start

Run

ping kaldata.com

enter

Е и към kaldata com e ttl e 0.Това какво значи че не мога да разбия нета с слич.

Добре, де. Не е ли по-лесно/правилно/етично и т.н. да кажеш на доставчика: "Искам да имам и лаптоп с WiFi". След като ти е толкова ценно ще преглътнеш 2-5 лв. месечно повече. А може и да е без пари, просто да го заявиш.

Е и към kaldata com e ttl e 0.Това какво значи че не мога да разбия нета с слич.

kuramiianko , щом е така значи пристигащите към теб пакети трябва да им се смени TTL-а, за да може да има след това NAT.

Въпроса е само тях ли манипулират, или следят и излизащите от теб пакети примерно да са само с четна стойност на TTL-а ?

Както бе споменато в по-горните постове, пробвай с Linksys WRT54GL, или подобен рутер който може да манипулира TTL полето на пакетите.

Успех.

П.П. По подразбиране изходящите пакети на бозичката наречена windows имат стойност равна на 128.

• Автор

Де да беха 5 лева или 10 те ми искат 40 лева за WiFi и скороста е на половина на тази ,която съм в момента и плащам 25 лева .Освен това трябва да си купя рутер от тях които струва 100 лева, какъв е смисъла аз вече имам рутер който подържа драфт N и съм дал 200 лева за него.Така че 40 лева за лаптопа плюс 25 лева за дектопа и 100 лева за нов рутер далеч не са 5 или 10 де да бяха.Що се отнася до етика аз си купувам интернет който има определена скорост трафици и така нататък аз съм клиент и имам право да правя с него каквото си искам се пак не е безплатен и плащам пари за него.А това не е като да крадеш кабелна защото като разбиваш връската скороста пада и няма как да ги вкараш в преразход.В щатите си плащаш 20$ и никои не го интересува колко компютъра имаш и какво правиш с тях ,защото ти не можеш да израсходиш повече от колкото си платил просто мегалан станаха монополисти и вече си правят каквото искат, ако имах възможност веднага бих се откачил от тях.

Да ти го обясня най-просто:

TTL е определена стойност, която притежава все пакет и при преминаването през рутер/машина се намалява с 1-ца.

Трябва ти рутер, който да може да рутира пакета без да му намалява стойността с 1-ца.

Провери настроиките на рутера за подобна опция.

Щом си към мегалан при абонамент от 25 лв., можеш да минеш на споделен от 30лв. и тогава можеш да си включиш рутера. Аз така съм направил в офиса, не че не може и по другия начин, но исках всичко да е точно. Макар, че и аз съм спорил с тях и им казах точно това, което и ти, аз си плащам за определена скорост и си е изцяло моя работа как ще го използвам. Да не говорим, че тогава месечният ми трафик беше минимален. Сега напук си дърпам яко от офиса :speak:.

WRT54GL го може този номер, но май трябваше да се смени firmware-a.

Редактирано от Shogi (преглед на промените)

Както е казал Shogi провери си рутера за подобна опция, за манипулиране на TTL..

Другият вариант е да си купиш качествен рутер а именно горе споменатият модел на Linksys WRT54GL, той е на половина по евтин от този които си купил за 200 лева , и може би двата пъти по качествен..

Мисля че Linksys увеличаваше TTL на колкото му кажеш - това е спасението!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.