Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой да знае как да премахна Blog-овете от IPB форум?

Featured Replies

Ето, че дойде и моя ред да задам въпрос за IPB форум :) Таа, реших да сложа Blog-ове на един IPB форум, но след като не успях да го доизкусуря като хората реших да го махна. Махнах файловете, това-онова, но опциите в админ панела останаха...тея в Tools & Settings, а и линка горе при календара също си стои и не мога да го махна. Влизах в Edit Template HTML -> All Global HTML -> global_board_header и търсих в ipb.rightlinks, но се оказа, че там го няма линка за Blog-овете. Всички други линкове които съм слагал ги има, но този на Блог-овете го няма и не можах да го махна...или съм наистина много зле със очите :) А когаро се опитам да изтрия опциите от Tools & Settings ми казва "Cannot remove this setting group as it still contains active settings".

Еми, общо взето май това е всичко. Ако някой удари едно рамо и помогне - жив и здрав да е!

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Да си отговоря сам :)

Линка който води към блоговете се премахва от админ панел -> Admin -> Manage Components -> и от полето "Enabled" цъквате на зелената отметка и тя става на червено хиксче. Това е за премахването на линка горе. Сега остава въпроса как да премахна настройките от админ панела. :)

На мен никога не ми се е налагало да използвам блог на IPB, но мисля че пак в тази част на панела беше :)

• Автор

То, че е в тази част на панела - в тази част е (най-вероятно), но виж какво пише в първия ми пост:

А когато се опитам да изтрия опциите от Tools & Settings ми казва "Cannot remove this setting group as it still contains active settings".
То, че е в тази част на панела - в тази част е (най-вероятно), но виж какво пише в първия ми пост:

Аз имам един тестов и на мен ми е така:

След инсталирането, ако не си пипал нищо, не би трябвало да имаш блог.

post-132587-1202886125_thumb.jpg

• Автор

И пак казвам: прочети първия ми пост...

Таа, реших да сложа Blog-ове на един IPB форум, но след като не успях да го доизкусуря като хората реших да го махна.

Знам много, ама много добре как трябва да е форума след инсталирането. Аз ли не го обяснявам като хората или не можеш да ме разбереш. Сложих си блог-ове и след като не успях да го доизкусуря както трябва (нещо по опциите не беше както трябва), реших да го махна. Не казвам, че съм ги имал при инсталирането.

Всичко си го пише в първия ми пост. Във втория написах до къде съм стигнал.

Сега остава въпроса как да премахна настройките от админ панела.

И в първия ми пост пише

А когаро се опитам да изтрия опциите от Tools & Settings ми казва "Cannot remove this setting group as it still contains active settings".

Не знам по какъв начин да го обясня за да стане ясно. Или, пък съм толкова прост, че не мога да обяснявам.

ПП.: И ще помоля без излишни коментари. И двата коментара по-горе бяха напълно излишни според мен. Нито съм питал как трябва да ми е форума след инсталирането му, нито пък в коя част на панела са опциите. Казал съм какво се получава след като опитам да махна опциите. Четете постовете, а не само заглавията не темите. Аман от такива дето се правят на много знаещи начи.

Който не е ползвал блог-ове и не знае за какво точно иде реч по-добре да не си чеше езика. Трябва ми някой, който да каже ясно и точно "Така и така се премахват блог-овете. Така и така се махат опциите от админ панела".

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.