Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Драйвъри за SATA HDD на лаптоп Toshiba

Featured Replies

От каде мога да си намеря драйвери за SATA HDD за TOSHIBA а HDD е MK1237GSX, ако може някой да помага че няма от каде да си ги набавя а ми трябват да инсталирам на един лаптоп Win XP а без тях неште. Моля помагаите.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Разгледай си BIOS добре дали неможеш да симулираш хард диска да се вижда като ATA.

Ако нямаш такава опция намери си по-нова версия на Windows където ще има драйверите за чипсета ти интегрирани.

Ако пък те мързи да търсиш такъв Windows то тогава дай модела на дъното както ти е предложил колегата rvp.

И ние ще ти намерим драйверите, който след това ще трябва да инсталираш с опцията " F6 " от дискета при инсталиране на оперативната система, или да интегрираш с nLite и да направиш нов Windows диск.

• Автор
Разгледай си BIOS добре дали неможеш да симулираш хард диска да се вижда като ATA.

Ако нямаш такава опция намери си по-нова версия на Windows където ще има драйверите за чипсета ти интегрирани.

Ако пък те мързи да търсиш такъв Windows то тогава дай модела на дъното както ти е предложил колегата rvp.

И ние ще ти намерим драйверите, който след това ще трябва да инсталираш с опцията " F6 " от дискета при инсталиране на оперативната система, или да интегрираш с nLite и да направиш нов Windows диск.

извиняваи за въпроса ама как да разбера какъв е модела на дъното

дава ми тази грешка

тук

и трябва да направя това което е показано ама нямам дискетата

Редактирано от petar2709 (преглед на промените)

Пишеш в google модела на лаптопа->виждаш спецификациите->постваш модела на чипсета тук. А между другото вместо да го постваш можеш да отидеш на официалния сайт на производителя му и да си дръпнеш драйвери, защото това е единственото решение ;)

В общи линии така стоят нещата. Действай !!! cool.gif

Intel GM X3100 Mobile

Това ли ти е лаптопа? Не можеш ли да отговориш точно, за да ти помоgнат?

TOSHIBA Satellite L40-14B 1G

Обади ми се на лично. Когато го купува към лаптопа имаше ли диск за дъното и драйвери? Ако е този модела, аз ги имам всичките, но трябва да ти ги пращам по някоя програма.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ауу, този лаптоп май не е от най-новите...Нищо, тествай тези дайвери пък дано станат

ЕДИТ: Грррр, мразя страници с такива скритове. Избираш:

Notebook

Satellite

Satellite L Series

Satellite L40

Windows XP

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Доколкото разбирам това е лаптоп и едва ли имаш флопи за да направиш инсталация на драйвера за SATA контролера докато инсталираш Windows XP.

Единият вариант е да разгледаш по-обстойно BIOS в Advanced и да видиш дали хард диска може да се симулира от SATA на ATA.

Другият вариант е да си намериш Windows XP който ще има този драйвер интегриран.Мога да ти предложа такъв.

Линка ще го получиш на лично съобщение с обяснението как запишеш CD image файла.

И последният вариант е да ти кача някъде всичките драйвери за модела Satellite L40 и ти сам да си направиш с nLite от диска на Windows XP който имаш, нов диск в който да интегрираш въпросните драйвери на SATA контролера.

Линка за всичките драйвери на Satellite L 40

http://www.bgshare.com/276793/drvpack-en-20071119132412.zip

При всички положения ще трябва да използваш един нов CD диск.

Затова аз ти препоръчвам варианта с Windows XP който има интегриран въпросният драйвер.

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Доколкото разбирам това е лаптоп и едва ли имаш флопи за да направиш инсталация на драйвера за SATA контролера докато инсталираш Windows XP.

Единият вариант е да разгледаш по-обстойно BIOS в Advanced и да видиш дали хард диска може да се симулира от SATA на ATA.

Другият вариант е да си намериш Windows XP който ще има този драйвер интегриран.Мога да ти предложа такъв.

Линка ще го получиш на лично съобщение с обяснението как запишеш CD image файла.

И последният вариант е да ти кача някъде всичките драйвери за модела Satellite L40 и ти сам да си направиш с nLite от диска на Windows XP който имаш, нов диск в който да интегрираш въпросните драйвери на SATA контролера.

Линка за всичките драйвери на Satellite L 40

http://www.bgshare.com/276793/drvpack-en-20071119132412.zip

При всички положения ще трябва да използваш един нов CD диск.

Затова аз ти препоръчвам варианта с Windows XP който има интегриран въпросният драйвер.

ТОЧНО ОТ ТАКЪВ ДИСК СЕ НУЖДАЯ КАК МОГА ДА ГО ПОЛУЧА ? [email protected]

И аз имам същия проблем.Купих си лаптоп toshiba satelite A200 1N2 и незнам как да вградя този driver за да си инсталирам хп.

Ако някой има информация или линк към такава,ще съм благодарен ако сподели.

• 2 седмици по-късно...

Привет!

Имам драйвъри готови за вграждане за всички чипсети на Интел. Ползвай нЛайт както са те посъветвали. Избираш текст моуд за драйвърите и добавяш всички ако не знаеш точно кои ти трябват. После само печеш ИСО-то. Надявам се да съм помогнал.

Ето и линка за даунлоуд.

vsichko pravq kakto trqbva no kato tam da izbera moga samo 1 a nemoga nqkolko kamoli all? kak da gi markiram vsi4kite ? , a be koq versiq na programata polzvate?

Imalo Gospod i toi e BG man :) 10x na vsi4ki

Редактирано от Bellov (преглед на промените)

Мисля, че в нЛайт си пишеше, но все пак... Ами маркирай ги с Ctrl+Click с мишката върху всеки един (не съм сигурен дали Ctrl+A работи).

• 2 седмици по-късно...
Това ли ти е лаптопа? Не можеш ли да отговориш точно, за да ти помоgнат?

TOSHIBA Satellite L40-14B 1G

Обади ми се на лично. Когато го купува към лаптопа имаше ли диск за дъното и драйвери? Ако е този модела, аз ги имам всичките, но трябва да ти ги пращам по някоя програма.

аз си взех същия лаптоп имам и външно флопи.

дали можеш да ми пратип драйверите за разпознаването на sata hdd-то

скайпа ми е : radi_bon

e-mail: [email protected]

много ще съм ти благодарен!

• 3 седмици по-късно...

Вчера ми се наложи да инсталирам windows на Toshiba Satellite 40 L.

Първо започнах с Windows XP,но веднага разбрах,четрябва да търса драйвер за SATA HDD-то.След като видях,че няма да е лесно,започнах инсталация на Windows Vista 32 bit.Някъде накрая на инсталацията машината забива,пробвах втори път ,но пак същото(Този проблем го споделяха и други хора по форумите).Накрая някъде прочетох,че с Windows Vista 64 bit,Проблема със забиването го няма.Изтеглих я от Арената- декемврииския рилииз и проблемите ми свършиха.

Незнам как но след като инсталирах Windows Vista-та той си сваля някакви ъпдейти и след дълга инсталация и един рестарт си беше инсталирал всички драйвери за устройствата,който при първото пускане на Windowsa не бяха инсталирани,просто никакви проблеми.

След това инсталнах AVP(Въпреки ,че нямам големи наблюдения върху нея,но нямам и лоши),тя се ъпдейтна и всичко е ОК.

Та ако не ви се занимава да инсталирате драйвери за SATA и да качвате XP.Инсталирайте 64 bit-овата версия няма да имате проблеми(поне с инсталацията ).

Редактирано от reverenge (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Някой може ли да ми намери драйвери за HDD-то на тосхиба l300-110

Благодаря предварително.

• 1 година по-късно...

Колеги имам малък проблем, на приятелката ми лаптопа l40-14b е изтрила някакъв фаил по точно какво пише че е изтрила :\windows\system32\config\system понеже е загубила всички дискове с които е взела лаптопа, реших да и repair-на windows-а пускам мои диск Xp зарежда до мястото когато ме пита да го поправя или да го инсталира на ново което и да цъкна от 2 те ми казва, че не намира хард диск. В биоса го показва, но ми прави впечътление че е тъмен шрифт и не мога да правя нищо. Дайте акъл какво да правя sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.