Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да хвана крадеца?

Featured Replies

На служебния ми компютър бе извършена кражба. Някой от моите служители е сменил RAM-а от 1024 МБ с 256 МБ. Как да разбера кога и в колко часа е извършена смяната, за да мога да го разбера кой е ?

Благодаря предварително!

Ми няма начин. Компютъра не прави записи кога какво е имало на него като хардуер. По-добре опитай да разбереш кой го е направил като попиташ всичке заедно. Нали знаеш - "гузен негонен бяга". Все някак ще се издаде.

Ако беше на някой марков сървър, нещо като HP или IBM, щеше да е най-лесно. Те си пазят в БИОС-а подобна информация за промени в хардуера...

От System information -> View -> System History. Или от команд-промта да се напише msinfo32.exe. От подменютата Components или Hardware Resources се пази историята на промените по хардуера и драйверите. И не само това де. Мързи ме в момента да си сваля единия си чип памет за проба за да видя съобщението, но предполагам, че ще има някакъв запис за това събитие.... Тази проверка е задължителна в случая... cool.gif

Възможно е по номера на чипа (SN) да се провери в някой от големите вносители на кого/на кой дистрибутор/магазин е издадена гаранционната карта и е продаден чипа... Или на късмет в няколко от предполагаемите магазини/фирми за пазаруване на заподозрения служител...

Следващ вариант е да се снемат пръстовите отпечатъци...

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

На служебния ми компютър бе извършена кражба. Някой от моите служители е сменил RAM-а от 1024 МБ с 256 МБ. Как да разбера кога и в колко часа е извършена смяната, за да мога да го разбера кой е ?

Благодаря предварително!

Виж в системните логове кога е спиран/стартиран

Благодаря предварително!

Човек,какви заплати им даваш на тия хора та нямат пари за 1 гига РАМ,явно тънката лайсна ще да е... :wors:

Най-разумното решениe, ако не се рестартира никога или изключва този компютър е да провериш лога.

Кога е изключван в преиод от време от 1 до 5 минутки, толкова е времето да се замени паметта при затворена кутия в зависимост от това човека колко разбира. Направи си сметка кой тогава е бил на работа от подчинените ти и спокойно можеш да си удържиш от заплатата му пари за нова памет. biggrin.gif

• Автор

Извинявайте за невежеството, но как да проверя тези log файлове biggrin.gif ?

Продават се катинарчета по 1.50 лв(кутията може да се заключи), рамта е евтина. Замисли се кой и защо може да ти е направил такава мизерия. Често си има причина.

П.м.щ .ткраднаха ми к.пчет. на к.ет. пише буквата между И и П на ф.нетиката, зат.ва не м.га да г. из.бразя на м.нит.ра на к.мпютъра ми. Няк.й да знае къде е :top secret:

Майтапа нашега, в някои фирми тук могат да те осъдят за такова нещо. Ама зависи и от рама - ако е СДРам 133 - 1 ГБ си е скъпа

Редактирано от zdravko87 (преглед на промените)

Здрасти пич има няколко варянта зада ти направат тази мизерия!!!!

1.Някои нему се дават да кажем 50лева за рам защо данея дръпне от шефа или от колега незнам каква Длъжност заемаш

но трябва да направиш както казва един пич по горе Кописи не катинар а ЦяЛ Катанец защото съм сигорен че при теб има

потенциални кратци :lol6: Попитай ги Все пак и ако никои не каже Приспадни им от парите на всички и все на някой ще му е гузно и ще си признае :lol6::yanim: но не забравяй не оставай нещата така ;) .

не че съм сигурен те по - напредналите от мен ще кажат ама с програма като еверест не показват ли :)

Здрасти пич има няколко варянта зада ти направат тази мизерия!!!!

1.Някои нему се дават да кажем 50лева за рам защо данея дръпне от шефа или от колега незнам каква Длъжност заемаш

но трябва да направиш както казва един пич по горе Кописи не катинар а ЦяЛ Катанец защото съм сигорен че при теб има

потенциални кратци :down: Попитай ги Все пак и ако никои не каже Приспадни им от парите на всички и все на някой ще му е гузно и ще си признае :nono::) но не забравяй не оставай нещата така ;) .

не че съм сигурен те по - напредналите от мен ще кажат ама с програма като еверест не показват ли baby.gif

Абе вие двамата нямате ли си друга работа, а изравяте стари теми и пишете глупости?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.