Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за ipbfree форум

Featured Replies

Здравейте,аз имам форум на хост "kaldata.com",но е от скоро и не разбирам някой неща.

Исках да ви попитам първо дали знаете как да променям картниката преди мненията,например в тоя форум има някакви папки.

Исках да питам как мога да сменям стила на форума,да е друг цвят да речеме.

И как мога да променя за големината на аватара,сега е най-голямият аватар може да 20 kb,а аз искам 100 kb.

Мерси предварително.

Весели празници заедно със семейството и приятелите.

аз също имам един въпрос.. ако някой си е играл да се занимава с фрии IPB форум ,знае ли откъде да си направя това горе за "ПРАВИЛА НА ФОРУМА" ? Виждал съм го в други фрии форуми и мисля,че има мод,който трябва да инсталирам,за да стане,но кой е ?!?

аз също имам един въпрос.. ако някой си е играл да се занимава с фрии IPB форум ,знае ли откъде да си направя това горе за "ПРАВИЛА НА ФОРУМА" ? Виждал съм го в други фрии форуми и мисля,че има мод,който трябва да инсталирам,за да стане,но кой е ?!?

В админ панела няма ли Board Gudelines някъде...в Tools & Settings? Ако го има влизаш слагаш си правилата, заглавие което ще се появява горе и включваш опцията на ON.

Здравейте,аз имам форум на хост "kaldata.com",но е от скоро и не разбирам някой неща.

Исках да ви попитам първо дали знаете как да променям картниката преди мненията,например в тоя форум има някакви папки.

И как мога да променя за големината на аватара,сега е най-голямият аватар може да 20 kb,а аз искам 100 kb.

Мерси предварително.

За картинката пред мненията (абе, то не е мненията, а форумите) - доколкото знам нямаш достъп до файловете на форума и няма да стане без да имаш достъп до тях.

За стила - трябва да си намериш скин и да го качиш във форума

За големината на аватарите - в Админ панела трябва да има User Profiles...май е в Tools & Settings и от там на Max. file size for avatar uploads? (K) задаваш колко да е максималната големина на аватарите. Не знам дали точно там се намира опцията, защото не съм се занимавал с тия фрий форуми, но би трябвало да я намериш :P

има го да.. сега го видях. Мерси

п.с. а това Site Portal ,откъде мога да му сменя името? :P

п.с.2 искам да попитам долу в потребителската листа на някои форуми има :Google search и тем подобни.. предполагам,че това се включва от Search Engine Spider/Crawler Set-Up, но не ми излизат в потребителската листа,макар че сложих отметка на Show spider/bot in the active users list?(YES)..

Редактирано от ANIO (преглед на промените)

• Автор

Еми пич,нещо не става там при аватар има някакво

-Maximum avatar dimensions

-Default sizes for gallery avatars

-Number of columns for the avatar gallery?

и трите се опитвам да ги променя и като едното от първите 2 е 200x150 големината ми показва 200x150,само че го няма това за kb,се си остава 20 kb sad.gif.

п.с. а това Site Portal ,откъде мога да му сменя името? :P

п.с.2 искам да попитам долу в потребителската листа на някои форуми има :Google search и тем подобни.. предполагам,че това се включва от Search Engine Spider/Crawler Set-Up, но не ми излизат в потребителската листа,макар че сложих отметка на Show spider/bot in the active users list?(YES)..

За името на портала виж там от където си го пуснал... Tools & Settings -> IPB Portal и от IPB Portal Page Title? махни това което е и си напиши нещо...това долу-горе ориентировъчно...не знам в тази фрий версии дали е точно там, но трябва да го намериш ;)

За спайдъра не се безпокой...не можe да е нон-стоп във форума ти. Ето това обяснение може да ти свърши работа:

Това е машината, която проверява за ново съдържание и кешира, така че после да можеш да намериш текст от тази страница. На теория Google кешира всяка страница в интернет, но на практика кешира страници, към които сочи поне един линк на вече кеширана траница, като това колко на често ще проверява за ново съдържание и въобще колко от подстраниците ще сканира зависи от PageRank-a на страницата, който пък се трупа предвид това колко страници и със какъв ранк са сложили линк към твоята. Ако си чел внимателно би трябвало да ти стане ясно че размяната на банери е нещо доста полезно защото google ще те посещава по-често и ще се намираш по-нагоре в списъка с намереното.

Еми пич,нещо не става там при аватар има някакво

-Maximum avatar dimensions

-Default sizes for gallery avatars

-Number of columns for the avatar gallery?

и трите се опитвам да ги променя и като едното от първите 2 е 200x150 големината ми показва 200x150,само че го няма това за kb,се си остава 20 kb sad.gif.

Ем, разгледай и на други места. Пак казвам, че не съм ги ползвал тия фрий форуми и не знам как е точно в админ панела им ;)

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Мерси предварително.

Ами,виж в Navigation Bar в System Settings! :P

Весели празници заедно със семейството и приятелите.
И На теб!

странно,че аз сред скиновете нямам този,който е в момента на калдата ,а той би трябвало да е по дефаулт.. мен ми е по-различен. може да видите : www.bulgaria. ipbfree .com ,ако някой може да ми помогне да го настроя като този да пише..

Доколкото знам ипбфрий ти дават такъв скин. Единствения вариант да сложиш синия май е да си го намериш и да го качиш, но не знам от къде можеш да го намериш...това което използваш е стара версия и не знам дали ще се намери нещо...

Гледам линка към портала не си го оправил...нямаше ли такава опция в админ панела?

Доколкото знам ипбфрий ти дават такъв скин. Единствения вариант да сложиш синия май е да си го намериш и да го качиш, но не знам от къде можеш да го намериш...това което използваш е стара версия и не знам дали ще се намери нещо...

Гледам линка към портала не си го оправил...нямаше ли такава опция в админ панела?

ако имаш предвид тоав site portal рових се днес ала засега не мога да открия откъде да го променя

Page Title? This will appear inbetween the <title> elements on the page - това е името на сайта, това, което се появява в голната лента на броузъра, аве общо взето името не мога по - точно да се изразя. Препоръчвам да е същото както името на форума, все пак е към него

мислех,че е от тук,ала и след като го промених горе си остана така

ако имаш предвид тоав site portal рових се днес ала засега не мога да открия откъде да го променя

Мхм, това имам предвид. Няма ли настройки за портала в админ панела? В смисъл...все някъдетрябва да има настройки за портала от където да можеш да го изключиш. Точно там е и тази опция. Е, възможно е и да я няма. Не знам как е точно :speak:

единствените неща с портал са : IP Dynamic Portal; Use IP Dynamic Portal as your home page?

В Settings има ли IPDynamic Lite Set-up? Ако има нещо такова влез там и от Page Title пробвай да го смениш...

В Settings има ли IPDynamic Lite Set-up? Ако има нещо такова влез там и от Page Title пробвай да го смениш...

е аз отдавна го смених,ала надписа на страницата си остана сите портал

някое от тези ще е :

General Configuration

Security & Privacy

Topics, Posts & Polls

User Profiles

Date & Time Formats

CPU Saving

PM Set up

Board on/off

News Set-up

Calendar/Birthday

COPPA Set-up

Email Set-up

Board Guidelines

Search Engine Spiders

Warning Set-up

Domain Manager

Mod Installer

Manage Uploads

ала ги разгледах всичките и честно казано,не виждам къде може да е

как да оправя това :

Cannot write in /home/ipbfree/domains/ipbfree .com/public_html/archive_out, CHMOD via FTP to 0755 or 0777 to enable this script to write into it. IBF cannot do this for you

2-РО ПОЛE>System Settings>Naviagtion Bar Set-Up и променяш.Толкова ли е трудно ДА СЕ НАУЧИ АНГЛИЙСКИ

2-РО ПОЛE>System Settings>Naviagtion Bar Set-Up и променяш.Толкова ли е трудно ДА СЕ НАУЧИ АНГЛИЙСКИ

ако ми го казваш това на мен,явно не си чел какво съм писал в предишните си постове.. никъде нямам navigation bar.. може да има разлика между фрииИПБ форумите и останалите

ако ми го казваш това на мен,явно не си чел какво съм писал в предишните си постове.. никъде нямам navigation bar.. може да има разлика между фрииИПБ форумите и останалите

не ти не сил чел

ползвам същия форум

не ти не сил чел

ползвам същия форум

System Settings

General Configuration

Security & Privacy

Topics, Posts & Polls

User Profiles

Date & Time Formats

CPU Saving

PM Set up

Board on/off

News Set-up

Calendar/Birthday

COPPA Set-up

Email Set-up

Board Guidelines

Search Engine Spiders

Warning Set-up

Domain Manager

Mod Installer

Manage Uploads

ето ти ги всичките полета от system settings....

System Settings

General Configuration

Security & Privacy

Topics, Posts & Polls

User Profiles

Date & Time Formats

CPU Saving

PM Set up

Board on/off

News Set-up

Calendar/Birthday

COPPA Set-up

Email Set-up

Board Guidelines

Search Engine Spiders

Warning Set-up

Domain Manager

Mod Installer

Manage Uploads

ето ти ги всичките полета от system settings....

Mod Installer

Board Guidelines

General Configuration

Security & Privacy

Mod Installer

Board Guidelines

General Configuration

Security & Privacy

кое от всичките ? :P казвам ти в нито едно от тях няма navigation bar.. видях ,че в някой форуми са го променили,ала аз не мога да намеря откъде.. ти каза ,че ползваш такъв.. напиши ми точно и последователно стъпките и ще го направя,но ти казвам ,че никъде не видях navigation bar

• 1 година по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.